جمعه, ۳۱ فروردین, ۱۴۰۳ / 19 April, 2024

متخصص قلب و عروق باید سال های طولانی در دانشگاه تحصیل کرده تا بتوانند به این تخصص دست پیدا کند. معمولاً فوق تخصص قلب با توجه به تجربه و مهارت هایی که به دست آورده، می تواند تمامی مشکلات مربوط به قلب و عروق را تشخیص داده و نسبت به درمان آنها با سرعت بالا تصمیم گیری و اقدام نماید.

مراحل تبدیل شدن به متخصص قلب و تحصیل در رشته قلب و عروق


معرفی تخصص قلب و عروق و رشته دانشگاهی آن
تخصص قلب و عروق یکی از مدارک علمی معتبر در رشته های پزشکی بوده که شامل دوره های بالینی در قلب و عروق می شود. در سال های اخیر توجه ویژه تری به این رشته در مراکز دانشگاهی و علمی شده است. به همین جهت امروزه شاهد تحول عظیمی در زمینه تخصص قلب و عروق و ابزارهای مورد استفاده برای درمان و تشخیص بیماری می باشیم.
نظام آموزشی و دریافت مدرک فوق تخصص قلب بدین صورت است که افراد پس از دریافت دیپلم تجربی می توانند با عبور از سد بزرگ کنکور، در رشته پزشکی وارد دانشگاه شوند.
پس از ورود به دانشگاه با گذراندن دوره های علوم پایه، کارآموزی و کارورزی در طی ۷ سال نهایت با عنوان پزشک عمومی فارغ التحصیل می گردند.
پزشک عمومی برای گرفتن تخصص قلب باید آزمون های مربوطه را شرکت کرده و پس از پذیرفته شدن دو تا سه سال و گاهی چهار سال در زمینه قلب به صورت تخصصی تحصیل کند که پس از آن به عنوان متخصص قلب و عروق شناخته می شود.
متخصص قلب و عروق شامل دو دسته می باشد:
متخصص قلب بالینی
این متخصصان ابتدا بیمار را معاینه کرده و با توجه به علائم بیمار و آزمایش های لازم به نوع بیماری پی برده و با تجویز دارو و تغییر در سبک زندگی سعی در معالجه بیمار دارند.
متخصص جراحی قلب
این دسته از پزشکان در درمان بیماران قلبی مربوط به شریان های کرونروی قلب، دریچه های قلب و گرفتگی عروق و رفع لخته های خون فعال هستند.

چگونه می توان در رشته قلب ادامه تحصیل داد؟
تخصص و فوق تخصصی بیماری های قلب و عروق یک دوره بالینی است و دانش آموختگان در آن در زمینه پیشگیری، تشخیص، درمان و مراقبت از بیماران مبتلا به بیماری های دستگاه قلب و عروق مهارت های کافی به دست می آورند.
با توجه به شیوع بیماری ‌های قلبی و عروقی در جامعه نیاز به افراد متخصص در رشته قلب بیشتر از گذشته احساس می ‌شود.
معمولاً دانشجویان رشته پزشکی پس از گذراندن ۷ سال و دریافت مدرک پزشکی عمومی می توانند برای تحصیل در رشته قلب اقدام کنند.
معمولاً رشته قلب به دو بخش تقسیم بندی می شود که می‌توانند دانشجویان برای گرفتن تخصص در زمینه جراحی قلب، یا در زمینه تخصص غیر تهاجمی قلب اقدام نمایند که هر کدام از این رشته ها گرایش های متعددی دارد:


1. تحصیل در رشته قلب غیر تهاجمی: برای تحصیل در رشته قلب به صورت غیر تهاجمی پس از دریافت پزشکی عمومی می توانند در آن شرکت کرده و با توجه به رشته انتخابی به مدت ۲ تا ۴ سال آموزش ببیند.
2. تحصیل در رشته جراحی قلب: برای اینکه بتوانند به عنوان یک جراح ‌قلب فعالیت کنند، باید پس از دریافت مدرک پزشکی عمومی به مدت ۴ سال در رشته جراحی داخلی تحصیل نمایند و پس از آن به مدت ۲ سال در رشته جراحی قلب، متناسب با گرایش انتخاب شده به ادامه تحصیل بپردازند.



مراحل تبدیل شدن به متخصص قلب و تحصیل در رشته قلب و عروق


معرفی فوق تخصص های قلب و عروق
فوق تخصص های قلب و عروق وظیفه تشخیص و درمان بیماری های مختلف سیستم قلب و رگ های خونی و سایر مشکلات دیگر را دارند که با یک چکاپ می توانند از سلامت قلب مطمئن شوند.
تعداد زیادی تخصص در زمینه قلب و عروق وجود دارد که می ‌توانند به افراد برای رفع مشکلات قلبی کمک کنند.
در ادامه به معرفی چندین گرایش فوق تخصص قلب می پردازیم:

• فوق تخصص قلب غیر تهاجمی
با معاینه بیماران، پس از انجام مشورت ‌های لازم و دریافت آزمایش و تست های مختلف می ‌تواند نوع بیماری را تشخیص داده و در صورت نیاز اقدام به دادن دارو و تغییر سبک زندگی بیمار نماید.
• فوق تخصص قلب مداخله گر
این متخصصین، بیمارانی که دارای بیماری هایی مانند شریان تنگ، نقص های دریچه قلب یا بیماری های شریان محیطی دارند را درمان می کنند. این دسته از متخصصین از روش‌ های درمانی همچون آنژیوپلاستی، قرار دادن یک بالن در عروق و از بین بردن لخته های خونی با تعمیر دریچه میترال قلب اقدام به درمان بیماران می نمایند.
• فوق تخصص قلب غیر مداخله گر
از تست ها و معاینات غیر تهاجمی استفاده کرده و هرگونه مشکلی که در انسداد عروق وجود دارد را پیدا می ‌کند. در صورت تشخیص هرگونه از انسداد در عروق لازم است که بیمار برای ادامه درمان به یک متخصص قلب مداخله گر ارجاع داده شود.
• فوق تخصص قلب الکتروفیزیولوژی
به این متخصصین متخصص ریتم قلب هم گفته می ‌شود، با قرار دادن دستگاه های پیس میکر و منظم کننده قلب در زیر پوست بیماران ضربان قلب را تنظیم می کنند.


خوب است بدانید که در زمینه تخصص قلب، گرایش های دیگری مانند فلوشیپ بیماری های مادرزادی قلب بالغین، و فلوشیپ اینترونشنال کاردیولوژی کودکان و نوزادان، جراح قلب و عروق و بسیاری از گرایش های دیگر وجود دارند.

درآمد دکتر قلب چقدر است؟
حوزه پزشکی از حوزه های پولساز است که افراد با ورود به این حوزه و گذراندن مراحل تحصیل می ‌توانند به درآمد‌های خوبی دست پیدا کنند.
دکتر قلب که وظیفه مراقبت از سلامت افراد را دارد و از قلب انسان ها به عنوان یک دارایی با ارزش محافظت می کند، از درآمد خوبی هم برخوردار است.
اما به طور کلی درامد متخصص قلب با توجه به نوع تخصص و محل کار تغییر پیدا می کند. در این میان درآمد جراحان قلب به نسبت سایر تخصص های دیگر بسیار بیشتر می باشد.

مراحل تبدیل شدن به متخصص قلب و تحصیل در رشته قلب و عروق


میزان سختی کار دکتر و جراح قلب
تمامی فارغ التحصیلان رشته پزشکی و به خصوص دکتر و جراح قلب برای به دست آوردن تخصص و فوق تخصص حداقل باید ۱۲ سال تحصیلات دانشگاهی داشته باشند و در حوزه های مختلف اطلاعات پزشکی و درمانی به دست آورند.
گذراندن طول دوره تحصیل طولانی و همچنین گذراندن طرح پس از دریافت مدرک تخصص و فوق تخصص، در مناطق محروم یکی از سختی های کار دکتر و جراح قلب می باشد.
اما اگر بخواهیم میزان سختی کار دکتر و جراح قلب را به نسبت سایر مشاغل دیگر مقایسه کنیم، باید بگوییم که این افراد ساعات کاری نامنظم داشته و همیشه برای خدمت ‌رسانی به مردم آماده هستند.

دکتر قلب فوق تخصص چگونه پیدا کنیم؟
فوق تخصص قلب یکی از رشته هایی است که متقاضیان زیادی دارد و به دلیل افزایش بیماری های قلبی و عروقی اغلب بیماران به دنبال پیدا کردن پزشکان حرفه ای می باشند.
چگونه دکتر قلب فوق تخصص پیدا کنیم؟ اگر برای شما هم این سوال وجود دارد، باید بدانید که به غیر از راه های سنتی که پرس و جو کردن از اطرافیان و فامیل است، راه حل های دیگری هم هست که با خیال راحت می توانید پزشک های متخصص و حرفه ‌ای را بشناسید.

برخی از متخصصان قلب با تجربه و معروف در سراسر ایران را در اینجا معرفی میکنیم:
دکتر مصطفی فتاحی متخصص قلب در شیراز، دکتر مصطفی حکمت دکتر قلب اصفهان، دکتر علیرضا معرف قلب و عروق شیراز، سیدرضا هاشمی متخصص قلب تهران، دکتر ناصر مهتاب تهران، جهانگیر تاجدینی دکتر قلب کرمان، دکتر فاطمه نکوئی متخصص قلب بوشهر و بسیاری از متخصصان قلب باتجربه در سایر شهر ها ایران فعالیت می کنند که برای دریافت نوبت از آن به لیست دکتر قلب مراجعه کرده نوبت اینترنتی متخصص قلب را دریافت کنید.
در حال حاضر با مراجعه به گوگل و گشتن در اینترنت می توانید تعداد زیادی دکتر فوق تخصص قلب پیدا کنید؛ اما نکته مهم این که در بین این تعداد زیاد، انتخاب یکی از آنها به عنوان پزشک حرفه ای اهمیت دارد.
بهترین و امن ترین راه حل استفاده از سایت های معتبر است که در زمینه معرفی پزشکان با تجربه و کلینیک های پیشرفته و تخصصی فعالیت می کنند.
با مراجعه به این سایت ها و خواندن نظرات کاربران و رضایت آنها از پزشک و کلینیک ها می توانید تصمیمات بهتری بگیرید.