یکشنبه, ۱۳ خرداد, ۱۴۰۳ / 2 June, 2024


موضوع جمعیت باید به اصلی‌ترین دغدغه مسئولین تبدیل شود
۱۴۰۳/۰۲/۳۰ / خبرگزاری ایسنا / استانها

موضوع جمعیت باید به اصلی‌ترین دغدغه مسئولین تبدیل شود

یک مدرس دانشگاه با تاکید بر تلاش مضاعف مسئولان برای فراهم کردن زیرساخت‌های لازم برای ترغیب جوانان به ازدواج و فرزندآوری، گفت: موضوع جمعیت باید به اصلی‌ترین دغدغه مسئولین تبدیل شود.

یک مدرس دانشگاه: موضوع جمعیت باید به اصلی‌ترین دغدغه مسئولین تبدیل شود

ایسنا/کرمانشاه یک مدرس دانشگاه با تاکید بر تلاش مضاعف مسئولان برای فراهم کردن زیرساخت‌های لازم برای ترغیب جوانان به ازدواج و فرزندآوری، گفت: موضوع جمعیت باید به اصلی‌ترین دغدغه مسئولین تبدیل شود. مهدی سوری به مناسبت روز ملی جمعیت در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه براساس آمارها طی ۱۵ سال گذشته حدود شش درصد از جمعیت جوان کشور (۱۵ تا ۲۹سال) کاسته شده، عنوان کرد: با توجه به این شرایط می‌توان عنوان کرد که کشور ما در مراحل پایانی جوانی جمعیت و در مراحل آغازین ورود به میانسالی قرار گرفته است.

وی افزود: بی‌شک تداوم این وضعیت مخاطراتی را بدنبال خواهد داشت و در آینده‌ای نه چندان دور باعث خواهد شد علاوه بر از دست دادن بخشی از جمعیت جوان و نیروی کار کشور، بخش مهمی از درآمد کشور هم صرف درمان و رسیدگی به جمعیت سالخورده کشور شود.

سرپرست معاونت فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه با ابراز نگرانی از کاهش نرخ باروری و پیری جمعیت ایران، گفت: موضوع جمعیت باید به اصلی‌ترین دغدغه متولیان امر تبدیل و مرکزی علمی برای رصد داده‌های جمعیتی به عنوان یک اتاق فکر تشکیل شود. همچنین باید مخاطرات افزایش سن ازدواج و کاهش جمعیت به نسل جوان نیز منعکس شود.

سوری با بیان اینکه برای حفظ خانواده و افزایش ازدواج و فرزندآوری باید اقدامات حاکمیتی در حوزه‌های پیش از ازدواج، ازدواج، استحکام خانواده، فرزندآوری و تربیت آن و باروری و رشد جمعیت صورت پذیرد، افزود: راه‌اندازی و رونق بخشی به مراکز مشاوره و سبک زندگی و الزامی کردن آموزش‌های مهارت زندگی قبل و حین ازدواج از جمله راهکارهای تقویت بنیان خانواده است.

وی با بیان اینکه امروزه بخش قابل توجهی از نیروی کار در کشور و استان در هر دو بخش دولتی و خصوصی مجرد هستند، عنوان کرد: برای ترغیب جوانان به ازدواج باید اقدامات فرهنگی و حمایت‌های اقتصادی در دستور کار متولیان امر قرار گیرد.

مدرس دانش خانواده و جمعیت مراکز آموزش عالی استان افزود: بخشی از بانوان بخاطر ناامنی شغلی یا به ازدواج و فرزندآوری نمی اندیشند و یا آن را به تاخیر می اندازند، لذا بر مسئولان واجب است برای تحقق قانون جوانی جمعیت از این حق طبیعی بانوان صیانت کنند و سیاست های مربوط به اشتغال بانوان را منطبق با مسئولیت های خانوادگی (همسری و مادری)تنظیم کنند.

سوری ادامه داد: راه اندازی مهدهای کودک در کنار سازمان‌ها و صنایع و اختصاص ساعت خانواده برای کارکنان متاهل از دیگر مشوق‌های انگیزشی خواهد بود.

وی همچنین با اشاره به افزایش نرخ ناباروری بین زوج‌ها، گفت: امروزه بخش عمده‌ای از مشکلات ناباروری با افزایش سن ازدواج و سبک زندگی مرتبط است‌ که باید با فراهم کردن شرایط ازدواج بهنگام از آن پیشگیری کرد. البته در سالهای اخیر دولت حمایت‌های خوبی را در حوزه درمان ناباروری داشته و بخش قابل توجهی از هزینه‌های درمان زوجین نابارور را پرداخت کرده که چنین حمایت‌هایی باید تداوم داشته باشد.

انتهای پیام
  دبیر زهرا میعادی دبیر رضا کبودی لینک کوتاه برچسب‌ها: جمعیت خانواده ازدواج فرزندآوری قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت لینکستان خرید برنج ایرانی مستقیم از کشاورز با کف قیمت بازار آخرین قیمت انواع برنج ایرانی در سال 1403 خدمات سئو سایت دانلود آهنگ خرید بلیط هواپیما سانا‌پرس بوکینگ مبلمان اداری چوب ترمو دانلود آهنگ سویل موزیک جمینجا خرید سی پی ارزان آپ موزیک موزیکفا سایت تخصصی فیلم و سریال تماشای فیلم بلیط هواپیما فلای‌تو‌دی بلیط هواپیما تو‌ر دبی روغن هیدرولیک سرور مجازی ایران خبرگردون طراحی سایت پیوان قیمت ملیگرد امروز خرید هاست فروشگاه تخصصی تشک و تخت عطاری آنلاین در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:-لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.-«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.- ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود. نظرات شما در حال پاسخ به نظر « » هستید. × لغو پاسخ لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید ارسال