پنجشنبه, ۳۰ فروردین, ۱۴۰۳ / 18 April, 2024
مجله ویستا

روغن خوراکی


روغن خوراکی
▪ زمان سلامت و ماندگاری روغن‌ها روی ظرف آن نوشته شده اما این زمان، به شرایط نگهداری و استفاده روغن‌ها بستگی دارد. روغن را باید در محیطی خنک، خشک، دور از بوهای شدید و تابش مستقیم نگهداری کرد.
▪ بهترین جا برای روغن، نه در یخچال که در کابینت آشپزخانه است؛ البته به شرطی که دما، بین ۱۵ تا ۲۵ درجه سانتی‌گراد باشد.
▪ روغن را به اندازه بخرید چرا که نگهداری طولانی‌اش زیاد درست نیست. اما اگر پیش آمد، باید آن را در ظرف‌های تیره نگهداری کنید. رسیدن نور و هوا به روغن در درازمدت بر کیفیت آن اثر گذاشته و باعث اکسیداسیون آن می‌شود.
▪ هرچه روغن طبیعی‌تر باشد، زودتر خراب و فاسد می‌شود. حداکثر زمان مناسب برای نگهداری خانگی، ۲ ماه است.
▪ برای قوطی روغن شخصیت قائل شوید و با یک قاشق ویژه و پاکیزه از آن روغن خارج کنید. قاشق خیس و آلوده به مواد غذایی، روغن را مستعد فساد می‌کند.
▪ وقت خرید حواستان باشد؛ متقلبین بازار، روغن حیوانی و گیاهی را قاتی می‌کنند و می‌فروشند. حتی ممکن است روغن گیاهی که می‌خرید، مخلوطی از روغن دنبه و پیه با روغن حیوانی واقعی باشد.
▪ برای نگهداری و استفاده از روغن، خلاقیت و نوآوری به خرج ندهید. مخلوط‌کردن روغن‌هایی که می‌خواهید برای مدت طولانی نگهداری کنید، کار درستی نیست.
▪ روغن‌های حیوانی «گوسفندی» اگر خالص باشند، به شکل نیمه جامد و دانه‌دانه (شبیه به شکرک مربا) است. هرچه روغن سفت‌تر باشد، امکان وجود پیه در آن بیشتر است.
▪ بهترین شیوه نگهداری کره حیوانی این است که کره را در دوغ غوطه‌ور یا آن را فریز کنید.
منبع : همشهری آنلاین


همچنین مشاهده کنید