جمعه, ۱۰ فروردین, ۱۴۰۳ / 29 March, 2024
مجله ویستا

افزایش هوش در ۵ قدم


افزایش هوش در ۵ قدم
آیا تا به حال برای شما اتفاق افتاده که احساس کنید مغزتان از کار افتاده; یعنی مثل گذشته، سرعت انتقال مطالب را ندارید یا اینکه لغات معمولی از ذهنتان فرار می کنند. بعضی مواد غذایی به شما کمک می کنند که عملکرد مغزتان را افزایش دهید. اگر مایل هستید، هوش خود را افزایش دهید، لحظه ای تامل کنید و این مطلب را تا انتها بخوانید. انتخاب این غذاها نه تنها شما را نزد دیگران باهوش جلوه می دهد، بلکه به شما کمک می کند که توانایی تفکر و وضوح ذهنی خود را افزایش دهید.
۱) روغن ماهی: طبق یک گفته قدیمی می توان گفت: «ماهی غذای مغز است.» روغن ماهی یک ماده غذایی مناسب برای مغز است، زیرا چربی امگا۳ موجود در ماهی، التهاب مغز را کاهش می دهد و از آن محافظت می کند. مغز ما دارای ۶۰درصد چربی است که بیشتر آن چربی bhaیاaa(آراشیدونیک اسید) است. aa به مقدار زیاد در لبنیات مثل کره و خامه وجود دارد، اماbha فقط در انواع ماهی وجود دارد و در منابع گیاهی مثل دانه کتان وجود ندارد. برای تهیه روغن ماهی یا روغن کبد ماهی سعی کنید مارک های معتبر آنها را خریداری کنید. در ضمن شکل مایع این دو ماده بهتر از کپسول آنهاست. در تابستان و بهار که شدت و مدت تابش نور خورشید کافی است، بدن به مقدار لازم ویتامینD مورد نیاز خود را می سازد. همانطور که می دانید ویتامینD بر اثر تابش نور خورشید بر پوست بدن، ساخته می شود. ولی در زمستان و پاییز که مدت و شدت تابش آفتاب کمتر است، نیاز به دریافت مکمل ویتامینD داریم. روغن کبد ماهی یکی از مهم ترین و غنی ترین منابع ویتامینD است. بنابراین فرق روغن ماهی و روغن کبد ماهی در این است که روغن کبد ماهی علاوه بر اسیدهای چرب امگا۳(Dha)، منبع خوبی از ویتامین هایA وD نیز می باشد. توصیه می شود روغن ماهی را از ابتدای بهار تا آخر تابستان مصرف کنید و از ابتدای پاییز تا آخر زمستان روغن کبد ماهی را دریافت کنید. ولی کسانی که در مناطق آب و هوایی گرم(آفتابی) هستند، می توانند در تمام سال فقط روغن ماهی مصرف کنند و نیازی به مصرف روغن کبد ماهی ندارند.
۲) سبزیجات تازه و خام: موادغذایی کمی وجود دارد که از نظر ارزش تغذیه ای با سبزیجات برابری کنند. کاهش سطح اسیدفولیک در بدن با بروز بیماری آلزایمر(فراموشی دوران پیری) مرتبط است. همچنین آنتی اکسیدان ها و فیتوکمیکال های (رنگدانه های گیاهی) موجود در سبزیجات، هوش شما را حفظ خواهند کرد. توصیه می شود روزانه به ازای هر ۲۵کیلوگرم از وزن بدن خود ۰/۵کیلوگرم سبزیجات مختلف مصرف کنید. اگر نوع متابولیسم بدن خود را بدانید، می توانید مقدار دریافت سبزی را تنظیم کنید. مثلا اگر دریافت پروتئین شما بالاست، به مصرف سبزی زیادی نیاز ندارید; مثلا بجای ۰/۵کیلوگرم، روزانه ۲۵۰گرم سبزیجات به ازای هر ۲۵کیلو از وزن بدن نیاز دارید. اگر پروتئین رژیم شما بالاست، بایستی سبزیجاتی را مصرف کنید که پتاسیم کمتری دارند مثل گل کلم، لوبیای سبز، اسفناج، قارچ و کرفس زیرا مصرف سبزیجاتی که پتاسیم زیادی دارند مثل کاهو، کلم پیچ و سایر انواع کلم به همراه پروتئین زیاد، باعث عدم تعادل بیوشیمیایی بدن خواهند شد. ولی افرادی که دریافت کربوهیدرات غذایی شان نسبت به پروتئین و چربی بیشتر است، می توانند سبزیجات فراوانی مصرف کنند بخصوص انواعی را که پتاسیم بالایی دارند.
۳) تخم مرغ خام: تخم مرغ منبع ارزان و مفیدی از موادمغذی با ارزش است. مصرف تخم مرغ علاوه بر حفظ سلامت بدن، برای هوش و عملکرد ذهنی مفید است. در این مورد تخم مرغ خام فواید بیشتری نسبت به تخم مرغ پخته دارد. شاید بپرسید چگونه تخم مرغ خام را مصرف کنیم؟ برای مصرف تخم مرغ بصورت خام می توانید آن را با یک قاشق عسل، یک قاشق کنجد یا پودر گردو و یک قاشق پودر کاکائو در یک لیوان شیر ولرم یا گرم مخلوط کرده و میل کنید. در این صورت هم آن را خام مصرف کرده اید و هم معجون بسیار مفیدی برای سلامتی بدن خود و افزایش وزن(برای افراد لاغر) دریافت نموده اید.
۴) از مصرف شکر خودداری کنید: شکر به عنوان یک غذا محسوب نمی شود، اما بیشتر اوقات جز» آن دسته از مواد غذایی است که باید از مصرف آنها پرهیز کرد. اگر می خواهید میزان هوش خود را افزایش دهید و نمی توانید کاملا از مصرف شکر پرهیز کنید، مصرف آن را کاهش دهید. موادغذایی خیلی شیرین، تعادل هورمون انسولین بدن شما را بهم می ریزند که باعث ایجاد بیماری و گرفتگی ذهن شما می شوند. ساده ترین روش برای کاهش مصرف شکر، پرهیز از مصرف انواع نوشابه های صنعتی، آب نبات و شیرینی جات است. همچنین در مصرف آب میوه های صنعتی میانه روی کنید.
۵) توت فرنگی: توت فرنگی نه تنها خوشمزه است، بلکه یکی از مهم ترین منابع آنتی اکسیدانی قوی و فیتوکمیکال هاست که سلامتی بدن را بهبود می بخشد. همچنین دارای فواید بی شماری برای مغز است. مطالعات نشان داده، مصرف این میوه فرآیند پیری را در مغز کاهش می دهد. فقط زمانی که یک مرتبه مقدار زیادی از آن را مصرف می کنید، مراقب قند موجود در آن باید باشید. سایر انواع توت نیز که رنگ تیره ای دارند، دارای چنین اثراتی هستند; مثل تمشک و شاه توت.
منبع : روزنامه ابتکار


همچنین مشاهده کنید