پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

پلوی چشم‌بلبلی با کوفته ریزه


پلوی چشم‌بلبلی با کوفته ریزه
مواد لازم برای ۶-۴ نفر:
▪ برنج ایرانی ۳ پیمانه
▪ لوبیای چشم ‌بلبلی ۵/۱ پیمانه
▪ سویا ۱ پیمانه
▪ پیاز ۳ عدد
▪ روغن مایع به میزان لازم
▪ زردچوبه یک دوم قاشق چای‌خوری
▪ دارچین یک سوم قاشق چای‌خوری
▪ نمک به‌میزان لازم
▪ آرد لپه ۲ قاشق غذاخوری
▪ کره ۵۰ گرم
▪ زعفران به میزان دلخواه
▪فلفل سیاه یک چهارم قاشق چای‌خوری
● طرز تهیه:
▪ ابتدا سویا را حدود ۱۰ دقیقه خیس کرده، بعد آب آن را خالی کنید. مجددا روی سویا آب ریخته و به مدت ۵ دقیقه روی حرارت بگذارید. وقتی جوش آمد، آن را آبکش کرده و آب اضافی آن را خوب بگیرید. این کار باعث می‌شود بوی ناخوشایند و مواد افزودنی آن گرفته شود. در این حالت سویا آماده طبخ است.
▪ لوبیا را به مدت کوتاهی خیس کرده و بپزید.
▪ ۲عدد پیاز را سرخ کرده و به آن زردچوبه و دارچین بیفزایید و لوبیای پخته را اضافه کنید.
▪ برنج را بعد از خیس کردن آبکش کنید و موقع دم کشیدن لابه لای برنج از مایه ی لوبیا و پیاز داغ بریزید.
▪ در آخر کمی زعفران و کره را گرم کرده و روی برنج بریزید.
▪ سویا را بعد از اینکه آماده کردید، با ۱عدد پیاز سرخ کنید. نمک، زردچوبه، کمی فلفل‌ سیاه و آرد لپه را به آن اضافه کرده و خوب ورز دهید. سپس به کمک دستانتان به صورت توپ‌های کوچک، قل‌قلی کرده و در روغن داغ سرخ کنید. در هنگام کشیدن پلو، دور تا دور آن را با کوفته های ریزه‌ تزیین کنید.
● نکته تغذیه‌ای:
این غذا به دلیل داشتن لوبیا، سویا و لپه از لحاظ پروتئینی غنی می‌باشد، بنابراین مصرف آن به افراد گیاهخوار توصیه می‌شود.
منبع : تبیان


همچنین مشاهده کنید