پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا
کلر، سدیم و پتاسیم سه ماده اصلی سلامتی
کلر و سدیم و پتاسیم سه ماده حیاتی هستند که باعث برقراری توازن بین مایعات بدن آدمی می باشند. این مایعات با پیروی از قوانی اسمزی مواد غذایی را از روده ها به داخل خون و از داخل خون به داخل سلولها می کشند. غیر از وظایف دیگری که به عهده دارند. این سه ماده معدنی قسمت عمده ای از ترشحات بدن را بر عهده دارند.
سدیم و پتاسیم از طریق اعصاب پیامها را می رسانند و کمک آنها انتقال موج عصبی در سرتاسر رشته عصبی است و کلر مسئول ترشح اسید کلریدریک معده می باشد که مهمترین عامل هضم غذایی است.
سدیم و کلر روزانه از طریق نمک طعام به بدن می رسند. پتاسیم از طریق سبزیجات، میوه جات و دانه های کامل مثل گردو، بادام، فندق و بادام زمینی و نیز از گوشت به بدن می رسد. (چون گوسفند از گیاهان تغذیه می کنند و گیاهان هم سرشار از پتایسم می باشند. لذا گوشت آنها پر از پتاسیم است).
رابطه سبزیجات با پتاسیم که عضو مؤثر بر زندگی است
افرادی که از سبزیجات کمتری استفاده می کنند پتاسیم بدنشان کم می شود و سدیم آن زیاد می گردد و از طرفی هم روزانه مقداری پتاسیم از راه ادرار دفع می شود چون حفظ توازن برای ادامه زندگی لازم است، از این جا اختلالات کمبود پتاسیم پیدا می شود (اهمیت سبزیجات).
فعالیت بسیاری از آنزیمهای بدن مدیون وجود پتاسیم است. مثلاً برای انقباضات ارادی عضلات وجود پتاسیم لازم است بدون وجود پتاسیم، قند (گلوکز) قادر به تبدیل به انرژی نیست، و بدون پتاسیم نتواند به گلیکوژن تبدیل گردد، نیروی و انرژی بدن آدمی کم می شود. نیرو و انرژی بدن آدمی کم می شود. این توجه از کجاست که چنین نظمی را برقرار کرده است.
در موقعی که پتاسیم کم باشد سدیم به جای پتاسیم وارد سلولها می شود و با خود آنقدر آب به درون سلولها می کشد که باعث ترکیدن سلولها می شود. در نتیجۀ این جمع شدن مایعات داخل بافتها، ورم و آسیب عضلانی و بافتهای هم بند و سبب گسترش بافت جانشینی می شود. و بدن سنگینف متورم، پف کرده، بی حال، سست و دچار عدم کارآیی می گردد.
در درمان اِدم یا ورم به علت کمبود پتاسیم، دادن پتاسیم سبب برگشت ورم خواهد شد.
بالاترین ضربه کمبود پتاسیم متوجه قلب می شود. برای جبران کمبود پتاسیم روزانه بایستی از سبزیجات و میوه جات استفاده شود. ولی از خوردن قند و شیرینی جات بایستی پرهیز کرد. گندم طبیعی در هر ۱۰۰ گرم، ۸۰۰ میلی گرم پتاسیم دارد در صورتی که آرد سفید تصفیه شده اصلاً ۹% پتاسیم دارد (زیرا پتاسیم در پوست گندم است) شکر تصفیه نشده و ملاس چغندر مقدار بیشتری سدیم و پتاسیم دارند. در صورتی که شکر تصفیه شده از مقدار کمتری برخوردار است. منابع مهم پتاسیم، بادام زمینی، نخود، شلتوک برنج، سویا، جعفری، شاهی، سبوس گندم، کرفس، گل گندم، جو، لوبیا، پسته، فندق، گردو، سیب زمینی، لوبیا ریزه، عدس.
منبع : روزنامه اطلاعات
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
ایران سریلانکا سید ابراهیم رئیسی رهبر انقلاب حجاب مجلس شورای اسلامی پاکستان رئیسی رئیس جمهور دولت سیزدهم مجلس ایران و پاکستان
فضای مجازی سیل کنکور شهرداری تهران تهران هواشناسی پلیس سلامت فراجا قتل وزارت بهداشت قوه قضاییه
خودرو قیمت خودرو تورم قیمت دلار قیمت طلا دلار بانک مرکزی ایران خودرو بازار خودرو سایپا بورس قیمت سکه
ترانه علیدوستی تلویزیون سریال کتاب سینمای ایران تئاتر سینما انقلاب اسلامی شعر
کنکور ۱۴۰۳ دانشگاه فرهنگیان
رژیم صهیونیستی اسرائیل آمریکا غزه فلسطین روسیه جنگ غزه چین طوفان الاقصی ترکیه عملیات وعده صادق اتحادیه اروپا
فوتبال استقلال پرسپولیس فوتسال باشگاه پرسپولیس بازی باشگاه استقلال تراکتور تیم ملی فوتسال ایران رئال مادرید بارسلونا لیگ برتر
هوش مصنوعی فیلترینگ تسلا تبلیغات ایلان ماسک همراه اول فناوری اپل ناسا
سلامت روان داروخانه دوش گرفتن یبوست