سه شنبه, ۲۹ اسفند, ۱۴۰۲ / 19 March, 2024
مجله ویستا

مصرف ماهی برای داشتن مغزی سالم


مصرف ماهی برای داشتن مغزی سالم
در تحقیقی که به تازگی در مجله بیماری های واگیردار به ثبت رسیده است رابطه ای بین غذایی که زنان در زمان بارداری می خورند با توانایی کودکان در سن سه سالگی بدست آورده اند.
نتیجه مطالعه نشان داده است که کودکانی که مادرانشان در زمان بارداری ماهی مصرف می کردند نسبت به آنهایی که مادرانشان ماهی نمی خوردند از هوش و توانایی بالاتری برخوردار هستند.
کودکان سه ساله ای که در زمان بارداری مادران آنها حداقل ۲ بار در هفته ماهی مصرف می کردند از نظر بینایی، دایره لغت و مهارت های حرکتی ظریف توانایی بسیار بالایی دارند.
این مطالعه از این جهت که نشان داد مهمترین زمان برای رشد مغز قبل از تولد می باشد بسیار مهم است. تقریبا همه نرونها در سه ماهه دوم بارداری مادر تشکیل می شود.
مطمئنا رفتار، توانایی فکر کردن و شناخت ناشی از عملکرد مغز است. بنابراین نابهنجاری هایی که در مغز صورت می گیرد در آینده در رفتار و افکار فرد مشخص می گردد.
حال می خواهیم بدانیم که چرا ماهی این تاثیر را بر مغز می گذارد. همان طور که می دانیم ماهی سرشار از اسید چربی به نام امگا ۳ است که بعنوان مواد بسیار مهم برای ساخت مغز شناخته شده است.
اما ماهی حاوی ماده دیگری به نام مرکوری (Mercury) نیز می باشد که باعث توقف در رشد مغز می شود. در حقیقت کودکانی که مادرانشان در زمان بارداری بیشتر از حد معمول ماهی مصرف می کنند از توانایی کمتری نسبت به بقیه برخوردارند.
ماهی های دراز که عمر طولانی دارند مانند ماهی تن و اره ماهی که از ماهی های دیگر تغذیه می کنند مقدار مرکوری بالایی دارند و بسیار شبیه به سم شده اند. ماهی هایی که مقدار کمی مرکوری دارند عبارتند از میگو، ساردین و سالمون.
در مطالعه دیگری که در همین مجله منتشر شده است نتیجه مشابهی از تاثیر اسیدهای چرب بر روی مغز بدست آمده است. در این مطالعه محققان، کودکان نارس را از شیری که حاوی اسید چرب بود تغذیه نمودند و تقریبا ۶ ماه بعد مشاهده نمودند که آنها از کودکان نارسی که امگا ۳ مصرف نکرده بودند توانایی بهتری دارند.
پس با نتایج بدست آمده از تحقیقات، دانستیم که اسید چرب نقش بسیار مهمی در رشد مغز ایفا می کند و مطمئنا برای سلامت مغز در تمام دوران زندگی مفید است.
منبع : روزنامه مردم‌سالاری


همچنین مشاهده کنید