سه شنبه, ۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 23 April, 2024
مجله ویستا
بایدها و نبایدهای سفره افطار
یکی از عادات غلط غذایی روزهداران این است که به دلیل تشنگی زیاد در هنگام شروع افطار آب سرد، نوشابه و ... استفاده میکنند، ولی به آنان توصیه میشود افطار خود را با کمی آب گرم و یا چای آغاز کنند. میتوان از خرما یا کشمش استفاده کرد، زیرا این دو ماده غذایی، ضمن کنترل اشتها از بیش خواری به هنگام افطار ممانعت میکنند.
علاوه بر آن مصرف خرما در ماه مبارک رمضان در تنظیم قند خون بسیار مفید است زیرا خرما منبع خوبی از مواد مغذی، قند، فیبر و پتاسیم است؛ بنابراین توصیه میشود که در وعده افطار حتیالمقدور سه تا پنج عدد خرما مصرف شود اما از خوردن بیش از حد خرما نیز مانند دیگر شیرینیها باید پرهیز کرد.
بهطور کلی توصیه میشود در ماه مبارک رمضان به جای انواع شیرینیها مانند زولبیا و بامیه که حاوی انرژی و فاقد مواد مغذی ویتامینها و املاح هستند از مواد غذایی طبیعی شیرین مانند خرما، کشمش و انواع میوه استفاده شود.
افراط در مصرف انواع شیرینی به هنگام افطار، چاقی و اضافه وزن را در پی خواهد داشت.
از طرف دیگر، نوشیدن آب زیاد هم هنگام افطار سبب اختلال در هضم مواد غذایی میشود، بعد از صرف سحری نیز بسیاری از هموطنان از بیم تشنگی در طول روز مقدار زیادی آب مینوشند که کار درستی نیست.
توصیه میشود که در وعدههای سحری و افطار از پرخوری، مصرف غذاهای چرب، سرخ کردنی و غذاهای حاوی مقادیر زیاد قندهای ساده مثل قند و شکر پرهیز شود.
همچنین از نوشیدن بیش از دو فنجان چای در وعده سحری هم باید اجتناب کرد چون چای زیاد باعث افزایش دفع ادرار و از دست رفتن نمکهای معدنی که بدن شما در طول روز به آن احتیاج دارد، میشود.
توصیه میشود، روزهداران از مصرف تنقلات مانندآجیل، شکلات و شیرینی در فاصله افطار تا سحر پرهیز کنند، این قبیل مواد دیر هضم هستند و سبب میشوند که هنگام سحر به دلیل پری معده میل به غذا کاهش پیدا کند. همچنین، مصرف مواد غذایی سنگین، دیرهضم، پرچرب و سرخ شده به هنگام افطار مناسب نیست، چون، هم فشار زیادی به دستگاه گوارش وارد میشود و هم خواب را مختل میکند.
توصیه میشود به جای غذاهای چرب و سرخ شده از غذاهای آبپز و بخارپز یا کبابی استفاده شود.
کودکان به خصوص آنانی که از نظر جثه کوچک و کم وزن هستند بهتر است روزه کامل نگیرند، ولی میتوان آنان را در برنامه سحر و افطار شرکت داد و تشویقشان کرد، چون این ایام و گرمی حضور اعضای خانواده به دور سفره سحری و افطاری محیطی سرشار از معنویت آنها را به وجد خواهد آورد و خاطره شیرینی برایشان خواهد بود. سالمندان هم اگر روزه میگیرند باید مراقبت بیشتری بکنند.
کاهش میزان آب در بدن سالمندان و کاهش قند خون ممکن است موجب سرگیجه شود و اینگونه سرگیجهها اگر موجب افتادن شود برای سالمندان خطرآفرین است.
مصرف میوه رنده شده، لبنیات به ویژه شیرکم چرب، استفاده از انواع سوپها و آشها در افطار و سحر و نوشیدن چای کمرنگ برای آنها مفید است و میتواند تعادل آب و املاح را برقرار کند.
روزه در افراد بیمار با توجه به نوع بیماری متفاوت است در بعضی از بیماریها افراد میتوانند با مشاوره با متخصص تغذیه روزه بگیرند و حتی گاهی روزهداری برای آنان مفید است، ولی بیماران باید نظر پزشک معالج خود را ملاک اصلی قرار دهند و بدون مشورت به ویژه اگر تحت رژیمهای خاص درمانی هستند، اقدام نکنند.
منبع : روزنامه اطلاعات
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
ایران پاکستان مجلس شورای اسلامی رئیسی ایران و پاکستان سید ابراهیم رئیسی حجاب دولت مجلس دولت سیزدهم رئیس جمهور رهبر انقلاب
تهران هواشناسی سیل بارش باران شهرداری تهران پلیس فضای مجازی آتش سوزی سلامت وزارت بهداشت قتل سازمان هواشناسی
بانک مرکزی قیمت خودرو ایران خودرو خودرو قیمت دلار قیمت طلا بازار خودرو سایپا دلار بورس مالیات تورم
کتاب ترانه علیدوستی تلویزیون سریال سینمای ایران نماوا سینما نمایشگاه کتاب حج تئاتر معماری فیلم سینمایی
دانش بنیان دانشجویان کنکور ۱۴۰۳ دانشگاه آزاد اسلامی بنیاد ملی نخبگان
رژیم صهیونیستی اسرائیل فلسطین غزه روسیه آمریکا جنگ غزه چین ترکیه عملیات وعده صادق اوکراین حماس
فوتبال پرسپولیس استقلال فوتسال باشگاه پرسپولیس اوسمار ویرا رئال مادرید بارسلونا بازی باشگاه استقلال سپاهان لیگ برتر
هوش مصنوعی ایلان ماسک ژاپن اپل همراه اول تبلیغات فناوری تلگرام گوگل ناسا باتری
پیری یبوست صبحانه فشار خون آلرژی