پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

سماق


سماق
سماق برای نخستین بار در مدیترانه، جنوب ایتالیا و بخش هایی از خاورمیانه خصوصاً ایران کشت شده است.
از این ادویه به دلیل ترش و قابض بودن آن در پخت غذاهای عربی استفاده زیادی می شود.
عموماً این ماده به جای لیموترش برای ترش کردن غذاها مورد استفاده قرار می گیرد و اگر در ظرف در بسته و دور از نور قرار داده شود، می توان از آن تا مدت ها نگهداری کرد.
این ادویه بیشتر در کشورهای عربی، ترکیه، خاورمیانه و خصوصاً لبنان مورد استفاده قرار می گیرد.
این ادویه قبل از بریان کردن گوشت و گاهی مرغ و یا ماهی روی آنها مالیده شده و سپس آنها را کباب می کنند. از عصاره سماق در تهیه سس سالاد استفاده می شود.
علاوه بر این به همراه کباب، از ترکیب ماست با سماق استفاده می شود.
ترکیبی از سماق و آویشن نیز در تهیه پنیر خامه ای که از ماست تهیه می شود، مورد استفاده قرار می گیرد.
سماق ادرارآور و در کاهش تب مؤثر است. در خاورمیانه از نوشیدنی ترش سماق برای درمان دل پیچه استفاده می شود.

[نیما روایی]
منبع : روزنامه ایران


همچنین مشاهده کنید