چهارشنبه, ۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 24 April, 2024
مجله ویستا

کندر


کندر
کندر از گذشته به عنوان آدامس و خوشبوکننده دهان مورد استفاده قرار گرفته است. این ماده ابتدا طعم تلخی دارد، اما با جویدن آن رایحه خوشبویی از آن خارج می شود که به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه باقی می ماند. از کندر علاوه بر آدامس و خمیردندان در تهیه برخی از انواع نان، خمیر شیرینی، بستنی، پودینگ و کیک بادامی نیز استفاده می شود. این ماده در تهیه دونر کباب ترکیه و نان و شیرینی یونان نیز به کار می رود.در خاورمیانه از آن به همراه شکر و گل سرخ، برای طعم دار کردن دسر، بستنی، شربت و مواد تقویتی استفاده می کنند.کندر مدر بوده و در گذشته برای تصفیه تنفس به کار می رفته است. از آن برای پر کردن موقت دندان نیز استفاده می شود.
کندر دارای خاصیت ضدمیکرب بوده و در گذشته برخی آن را درمان وبا می دانستند. آدامس کندر برای درمان زخم اثنی عشر و سوزش معده مفید بوده و از خواص ضدسرطانی برخوردار است.از کندر به عنوان تثبیت کننده در تهیه رنگ ها و براق کننده استفاده می شود. علاوه بر این کندر در ساخت لاستیک، صابون های معطر، حشره کش ها و عایق های الکتریکی نیز کاربرد دارد.کندر همچنین در پرورش زنبور عسل و خوشبو کردن شیشه های آب نیز به کار می رود.مصریان باستان آن را در مومیایی کردن مورد استفاده قرار می دادند.بهتر است کندر قبل از استفاده پودر شده و در ظرف دربسته نگهداری شود.مصرف کندر به همراه کمی نمک یا شکر آسان تر خواهد بود.

نیما روایی
منبع : روزنامه ایران


همچنین مشاهده کنید