پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

پیاز


پیاز
پیاز یکی از عناصر اصلی آشپزی در سرتاسر جهان به حساب می آید. رایحه آن در غذاها بسته به نوع استفاده از آن متغیر است. پیاز در برخی غذاها به عنوان سبزی و در برخی دیگر به عنوان ادویه به کار گرفته می شود. پیاز اغلب به همراه گوشت خصوصاً گوشت چرخ کرده مورد استفاده قرار می گیرد.
علاوه بر این از پیاز در پخت سوپ، ترشی، سس و ‎.‎.‎. نیز استفاده می شود. استفاده از پیاز در تهیه سالادها در چین و ژاپن بسیار رایج است.پیاز حاوی پروتئین، قند، سلولز، مواد معدنی و بیش از ۸۰ درصد آب است. پیاز یک ماده ضد عفونی کننده، مدر و خلط آور بوده و آب یا خمیر آن برای درمان زخم، آکنه، حشره گزیدگی، همورئید، سوختگی، دندان درد، گوش درد و مشکلات تنفسی به کار می رود. پیاز خام محرک اشتها بوده و کرم زداست و گفته می شود محرک کبد بوده و برای قلب و سیستم عصبی مفید است.

نادر اقبال
منبع : روزنامه ایران


همچنین مشاهده کنید