سه شنبه, ۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 23 April, 2024
مجله ویستا

کوکو و کشک بادمجان کبابی


کوکو و کشک بادمجان کبابی
یکی از سوغاتی‌های سمنان بادمجان است که بسیار خوش‌مزه است . شاید بخاطر زمین کویری سمنان است که این بادمجان‌ها بدون تخم و لذیذ هستند!
یادش به‌خیر استاد سمنانی‌ام، آقای شریعت‌مداری می‌گفت: "سمنانی‌ها در فصل تابستان واریته بادمجان راه می‌اندازند و انوع غذاها را از بادمجان درست می‌کنند." وقتی در یک سفر علمی دوستان سمنانی غذاهای بادمجانی‌شان را رو کردند فهمیدم منظور آقای شریعت‌مداری از واریته بادمجان چی بود؟!
حالا من‌هم این‌جا واریته بادمجان کبابی راه انداختم:)
دو غذای ساده و آسان و رژیمی با بادمجان کبابی را این‌جا می‌گذارم امیدوارم استفاده کنید.
۱) کوکو بادمجان کبابی
● مواد لازم:
▪ بادمجان کبابی پوست کنده ۷ عدد
▪ تخم‌مرغ ۵عدد
▪ پیاز متوسط یک عدد
▪ روغن مایع ۴ قاشق غذاخوری
▪ نمک و زردچوبه و فلفل به مقدار لازم
● طرز تهیه:
پیاز را پوست کنده و در میکسر خرد می‌کنیم و سپس بادمجان‌های کبابی را به آن اضافه کرده و خوب له می‌کنیم و سپس نمک و زردچوبه و فلفل را به مواد اضافه کرده و تخم‌مرغ‌ها را دانه دانه در مخلوط می‌شکنیم و هم می‌زنیم تا مایه کوکو یک‌دست شود. سپس در تابه روغن می‌ریزیم و بعد از داغ شدن روغن, مایه کوکو را در تابه ریخته و با حرارت ملایم می‌گذاریم بپزد. بعد از این‌که یک‌طرف کوکو پخته شد آن‌را برمی‌گردانیم تا طرف دیگر کوکو هم بپزد.
این کوکو را می‌توانیم در فر هم بپزیم در این صورت فقط دو قاشق غذاخوری روغن در ظرف بریزید و مایه را داخل ظرف بریزید و در فر بگذارید.
من این کوکو را در فر درست کردم.
۲) کشک بادمجان
● مواد لازم:
▪ بادمجان کبابی پوست کنده ۵ عدد
▪ پیازداغ دو قاشق غذاخوری
▪ سیر ۶ حبه
▪ کشک ساییده ۲۵۰ گرم
▪ مغز گردو خردشده ۳ قاشق غذاخوری
▪ نمک و زردچوبه و فلفل به مقدار لازم
● طرز تهیه:
بادمجان‌های کبابی را در ظرف می‌ریزیم و سیرها را خرد کرده و با پیاز داغ و نمک و فلفل و زردچوبه به آن اضافه می‌کنیم و یک لیوان آب روی مواد ریخته و با حرارت ملایم می‌گذاریم بپزد. وقتی بادمجان‌ها پخته شد مغز گردو خرد شده را به آن اضافه می‌کنیم و کشک را با کمی آب رقیق می‌کنیم . اگرآب بادمجان‌ها خشک نشده بود کشک را رقیق نکرده داخل آن می‌ریزیم ولی اگر آب آن کم بود با نصف استکان آب کشک را رقیق کرده و روی بادمجان‌ها می‌ریزیم. و بادمجان‌ها را هم می‌زنیم و با قاشق له می‌کنیم. یک ربع بعد از ریختن کشک, کشک بادمجان آماده است آن‌را با سیرداغ و نعناداغ و مغز گردو تزئین می‌کنیم.
منبع : شیندخت


همچنین مشاهده کنید