سه شنبه, ۲۹ اسفند, ۱۴۰۲ / 19 March, 2024
مجله ویستا

کلسترول همیشه هم بد نیست


کلسترول همیشه هم بد نیست
روزنامه ها همواره درباره زیان رژیم های غذایی که مملو از چربی هستند، می نویسند. رژیم های غذایی که مملو از چربی هستند، موجب افزایش کلسترول و در نهایت منجر به حمله های قلبی می شوند، از این رو بیشتر مردم از خوردن تخم مرغ و گوشت گاو پرهیز می کنند، اما کلسترول همواره مضر نیست. بدن ما به آن نیاز دارد تا از عصب ها محافظت کند و سلول ها و هورمون های جدید بسازد. فقط وقتی مشکل ساز می شود که ما از غذاهایی مانند پیتزا، همبرگر، بستنی، استیک و یا هر غذایی که جزو فرآورده های حیوانی هستند، استفاده می کنیم.
کلسترول اضافه بر دیواره شریان رسوب می کند و موجب مسدود شدن آنها می شود و در نتیجه جریان خون را کند و محدود می کند.
دردی که بر اثر انقباض شریان به وجود می آید، افزایش یافته و منجر به حمله قلبی می شود. کلسترول همچنین موجب ایجاد سنگ کیسه صفرا می شود.
در مجموع دو نوع کلسترول وجود دارد، کلسترول سودمند یا HDL و کلسترول مضر یا LDL. LDL کلسترولی است که رگ ها را مسدود می کند و باید سطح آن پائین باشد.
در حالی که HDL دیواره رگ ها را شست و شو داده و ضرر LDL را از بین می برد، لذا باید سطح آن بالا باشد.
پزشکان برای کاهش و اجتناب از مصرف رژیم های غذایی پرچرب چون گوشت و تخم مرغ، فرآورده های لبنی را توصیه می کنند، اما شما می توانید از روش های خانگی برای درمان استفاده کنید:
▪ ویتامین E زیاد مصرف کنید
▪ حتماً صبحانه بخورید
▪ همواره وعده های غذایی سبک بخورید
▪ ویتامین C را به رژیم غذایی اضافه کنید
▪ مصرف سیر را افزایش دهید
▪ قهوه بدون کافئین را از وعده غذایی حذف کنید
▪ انگور را فراموش نکنید
▪ گریب فروت بخورید
▪ لوبیا را در رژیم غذایی خود قرار دهید
▪ از فواید هویج (زردک) بهره ببرید

جواد خسروشاهی
منبع : روزنامه ایران


همچنین مشاهده کنید