پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

با آبیاری مناسب بیماری سفیدک گندم را کنترل کنید


با آبیاری مناسب بیماری سفیدک گندم را کنترل کنید
سفیدك داخلی گندم معمولا به آبیاری بیش از حد مزرعه و یا اشباع شدن مزرعه از آب مربوط است، با جلوگیری از آبیاری بیش از حد سفیدك داخلی گندم كنترل می شود،
سفیدك داخلی گندم با نام علمی Sclerophkhora macrospora به سفیدك كركی و دروغی نیز معروف است،
قارچ عامل بیماری دامنه میزبانی وسیعی داشته و جو، برنج، یولاف، ذرت خوشه ای و بسیاری از گندمیان را آلوده می كند.
عامل بیماری به وسیله بذر، بقایای گیاه و خاك آلوده قابل انتقال است. در دمای بین ۱۰-۲۵ درجه سانتی گراد گسترش بیماری شدت می یابد. بیماری ممكن است توسط عامل بیماری موجود در خاك آغاز شود و یا از طریق علف های هرز میزبان مانند اگروپیرون، علف پشمكی و پوآ رخ دهد. وجود آب برای آلودگی ضروری است.
سفیدك داخلی گندم به طور معمول در مناطق مرطوب و مزارع آبی بیشتر در قسمت های آبگیر مزرعه دیده می شود. غلاف های برگ در آب ساكن آلوده می شوند.
منبع : blogfa


همچنین مشاهده کنید