شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا

نقش رژیم غذایی در ابتلا به سرطان ها


نقش رژیم غذایی در ابتلا به سرطان ها
زمانی تصور می شد که رژیم های غذایی نقشی در مرگ های ناشی از سرطان ندارند.
امروزه محققان ثابت کرده اند که رژیم غذایی روزانه افراد نقش مهمی در پیشگیری و درمان انواع سرطان ها ایفا می کند با پذیرش این حقیقت که انسان هر روزه ملزم به مصرف غذا می باشد و به دلیل تعداد و تنوع سرطان هایی که بالقوه با رژیم غذایی در ارتباط هستند، می توان گفت که در حدود یک سوم سرطان هایی که در نهایت منجر به مرگ می شوند با آن چه که می خوریم در ارتباط هستند.تاثیر تحولاتی که امروزه بدون شک استعداد ابتلا به سرطان در افراد مختلف به دلیل تفاوت های زمینه ای و ذاتی با یکدیگر متفاوت است و علاوه بر ویژگی های وراثتی عوامل بیرونی نیز در ایجاد سرطان ها تاثیر به سزایی دارند.با وجود شیوع روزافزون سرطان در دنیا هر روزه خبرهای امیدوار کننده ای درباره این بیماری ها می شنویم.اگر نمی توانیم در عوامل محیطی خود تغییری ایجاد کرده یا اگر نمی توانیم در محیط زیست و عوامل تهدید کننده موجود در آن غلبه کنیم، اما می توانیم با اصلاح و متعادل ساختن الگوهای غذایی خود در طول زندگی احتمال ابتلا به سرطان را در خود به میزان قابل ملاحظه ای کاهش دهیم.مطالعه جمعیت هایی که از یک منطقه به منطقه دیگر مهاجرت می کنند و در نتیجه مهاجرت، فرهنگ غذایی خود را نیز تغییر می دهند نشان داده است که این مردم در اثر تغییر الگوی غذایی و پذیرش الگوی جدید در معرض ابتلا به سرطان های شایع در منطقه قرار می گیرند.بین تغذیه و رژیم غذایی با سرطان ارتباطی پیچیده وجود دارد.غذایی که می خوریم به طور بالقوه می تواند حاوی مواد سرطان زا و پیش ساز سرطان یا بالعکس دارای مواد ضد سرطانی باشد.نکات ذیل بر اساس دستور العمل های توصیه شده توسط سازمان های حمایتی و ارگان های بهداشتی که قابل استفاده برای عموم مردم می باشد قابل توجه است.
۱) رژیمی متنوع داشته باشید، در رژیم روزانه خود از تمام گروه های غذایی: میوه ها، سبزی ها، غلات، گوشت، محصولات لبنی استفاده کنید به خاطر داشته باشید که مواد مغذی مورد نیاز شما تنها از یک یا دو منبع تامین نشود.
۲) وزن خون را همواره متعادل نگه دارید چاقی عامل اصلی به وجود آورنده بسیاری از بیماری ها از قبیل بیماری های قلبی، عروقی، فشار خون، دیابت و زمینه ساز بعضی از سرطان هاست.
۳) میزان غذاهای نشاسته ای و فیبری را در رژیم خود افزایش دهید.به آسانی می توان مقدار نشاسته و فیبر رژیم را با خوردن میوه ها، سبزی ها، سیب زمینی، دانه ها، نان ها و غلات کامل افزایش داد.یک رژیم پر فیبر احتمال ابتلا به سرطان کولون و رکتوم را کاهش می دهد.
۴) مصرف شیرینی را محدود کنید، الگوهای غذایی حاوی شیرینی و غذاهای شیرین، اغلب پرچرب، با کالری زیاد می باشند که چنین رژیمی زمینه ساز بروز بعضی از سرطان هاست.
۵) نمک رژیم غذایی خود را تا حد ممکن کاهش دهید.
۶) مصرف نوشابه های الکلی را قطع کنید.مصرف الکل می تواند منجر به سرطان دهان، حلق، مری و کبد شود.میزان ابتلا به سرطان در الکلی هایی که سیگار می کشند چندین برابر است.

معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری های استان
منبع : روزنامه خراسان


همچنین مشاهده کنید