سه شنبه, ۲۸ فروردین, ۱۴۰۳ / 16 April, 2024
مجله ویستا

توصیه‌های تغذیه‌ای در خصوص ارتقاء سلامتی سالمندان


توصیه‌های تغذیه‌ای در خصوص ارتقاء سلامتی سالمندان
▪ کاهش مصرف نمک در برنامه غذائی روزانه برای کاهش فشار خون و احتباس آب در بدن
▪ کنترل وزن و مناسب نگه داشتن آن با توجه به نوع استخوانبندی- رعایت تنوع در گروههای غذائی
▪ پرهیز از مصرف غذاهای چرب و سرخ شده
▪ مصرف گروه شیر و لبنیات در روز
▪ مصرف کمتر گوشتهای قرمز و استفاده بیشتر از مرغ و ماهی و حبوبات جهت تأمین پروتئین
▪ مصرف کمتر غذاهای پر کالری نظیر شیرینی ،‌شکر ، آب نبات و کیک خامه ای
▪ مصرف مستمر سبزیجات خام جهت تأمین فیبر غذایی میوه های غنی از ویتامین A , C
▪ کاهش مصرف سبزیجات نفاخ مثل گل کلم و کلم و ...
▪ افزایش تعداد وعده های غذائی و کاهش حجم آنها
▪ کاهش مصرف نوشابه های گازدار و کافئین دار
▪ استفاده از ادویه جات و گیاهان معطر جهت بهبود طعم و مزه و بوی غذا
▪ استفاده از آب در طول روز ۶ - ۳ لیوان
▪ مصرف حداکثر ۳ عدد تخم مرغ در هفته
▪ عدم مصرف چای و قهوه قبل از خواب
▪ مصرف حداقل غذاهای دودی و کنسرو شده
▪ عدم مصرف سسهای چرب ( مانند مایونز ) برای سالاد و سبزیجات پخته ، استفاده از ماست بجای سسهای چرب
▪ قرار گرفتن در مقابل نورخورشید جهت کسب ویتامین D
▪ با توجه به مشکل یبوست در اکثر سالمندان مصرف کافی مایعات و موارد پرفیبر نظیر نان کامل گندم و سبزیجات و میوه هائی مثل گلابی ،‌آلو ،‌زردآلو اهمیت دارد .
منبع : موسسه اطلاع رسانی طعام اسرار


همچنین مشاهده کنید