پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

مصرف ماهی روغنی به کاهش التهاب کمک می کند


مصرف ماهی روغنی به کاهش التهاب کمک می کند
ماهی های روغنی حاوی مقدار زیادی اسید چربی اومگا-۳ هستند
دانشمندان علت این موضوع را که چرا یک رژیم غذایی سرشار از ماهی های روغنی، مانند ماهی آزاد، می تواند به بهبود التهاب مثلا در بیماری ورم مفاصل کمک کند دریافته اند.
محققان دریافته اند که یکی از اسیدهای چربی در بدن که با تورم و التهاب مقابله می کند به کمک یک نوع اسید چربی که در روغن ماهی وجود دارد تولید می شود.
پژوهشگران دانشکده پزشکی هاروارد، دانشگاه بیرمنگام و "بیمارستان زنان" دریافتند که این رژیم زمانی که با مصرف مقدار کمی آسپیرین همراه باشد حداکثر تاثیر را دارد.
جزئیات این مطالعه در نشریه "پزشکی تجربی" (Experimental Medicine) چاپ شده است.
التهاب یا تورم، ناشی از واکنش نادرست بدن به عفونت و جراحت است و به بیماری هایی مانند آرتروز و بیماری های قلب و عروق منجر می شود.
تیم محققان هاروارد دسته تازه ای از چربی ها به نام "ریزالوین" را در بدن انسان کشف کرد که نشان داده شده است می تواند به کنترل تورم و التهاب در بدن کمک کند.
"ریزالوین"ها از اسیدهای چربی "اومگا-۳" که به وفور در ماهی های روغنی موجود است تشکیل می شود.
همچنین به نظر می رسد مصرف آسپیرین، تولید آنها را تحریک می کند.
گمان می رود که به خصوص یک نوع "ریزالوین" (ای ۱) نقش بسیار مهمی در کنترل التهاب بازی می کند.
یک سخنگوی گروه "مبارزه برای تحقیقات ورم مفاصل" گفت که گروه او همواره به افراد مبتلا به آرتروز توصیه می کند که هفته ای دو تا سه بار ماهی روغنی مصرف کنند یا روزی یک کپسول ۱۵۰۰ میلی گرمی روغن ماهی بخورند.
منبع : زندگی


همچنین مشاهده کنید