پنجشنبه, ۹ فروردین, ۱۴۰۳ / 28 March, 2024
مجله ویستا

شیرازی پلو قالبی


برنج  :  ۱۰۰۰ گرم
گوشت مرغ  :  ۱۲۵۰ گرم
بادمجان  :  ۵ عدد
زرشک  :  ۱۰۰ گرم
زعفران  :  ۱ قاشق مربا خوری
شکر  :  ۲ قاشق سوپخوری
روغن  :  ۱۵۰ گرم
زرده تخم مرغ  :  ۲ عدد
ماست ساده کم چرب  :  ۱ فنجان
ابتدا برنج را خیس می‌کنیم و مرغ را تمیز می‌نمائیم و با دو لیوان آب و یک پیاز خرد کرده و کمی نمک مرغ را می‌پزیم‌. به‌طوری که بعد از پختن یک لیوان آب داشته باشد آب مرغ را از صافی رد می‌کنیم گوشت مرغ را قطعه قطعه می‌نمائیم و استخوان‌های درشت آن را می‌گیریم بادنجان را پوست کنده حلقه حلقه می‌بریم کمی نمک به آنها می‌زنیم دو طرف حلقه‌های بادنجان را در روغن سرخ می‌کنیم (روغن برای سرخ کردن بادنجان اضافه بر ۱۵۰ گرم می‌باشد) زرشک را به‌دقت تمیز نموده و می‌شوئیم با دو سه قاشق روغن کمی سرخ می‌کنیم و شکر را روی زرشک می‌پاشیم زعفران را در آب جوش حل می‌کنیم و با آب مرغ مخلوط می‌کنیم ماست را با زرده تخم مرغ و سه چهار قاشق روغن کمی نمک مخلوط نموده این مایه را ته ظرف نسوز متناسب می‌ریزیم و آماده می‌گذاریم برنج را آبکش می‌کنیم دو سه کفگیر از برنج را با مایه ماست و تخم مرغ مخلوط می‌نمائیم و ته ظرف صاف می‌کنیم، نصف از برنج را داخل ظرف می‌ریزیم بادنجان‌ها را روی آن می‌چنیم و قطعات مرغ را روی بادنجان می‌گذاریم کمی از زرشک را کنار می‌گذاریم و بقیه را روی مرغ می‌پاشیم بقیه برنج را روی مرغ می‌ریزیم با پشت قاشق سطح برنج را صاف می‌نمائیم و دو سه قاشق روغن در آب مرغ می‌ریزیم و این مایه را روی سطح برنج می‌دهیم و فر را با حرارت ۳۵۰ درجه گرم می‌کنیم ظرف را کف فر قرار می‌دهیم به مدت یک ساعت و نیم تا ۲ ساعت بماند تا ته و اطراف ظرف کاملاً طرین شود، بعد ظرف را از فر خارج می‌کنیم کمی سرد که شد دیس را روی دهانه ظرف قرار می‌دهیم و پلو را در دیس بر می‌گردانیم کمی زرشک سرخ کرده روی آن می‌پاشیم و ممکن است اطراف دیس را با حلقه بادنجان سرخ کرده تزئین کنیم.
در صورت رعایت مقادیر مواد اولیه این غذا برای ۶ تا ۸ نفر کافی است.
● طرز خیس کردن برنج به طریق زیر انجام می‌شود:
برنج را به‌دقت تمیز می‌کنیم با آب نیم گرم چند دفعه بدون اینکه زیاد چنگ بزنیم می‌شوئیم تا آب برنج کاملاً زلال شود بعد روی برنج مقداری آب گرم به حدی که دست را نسوزاند ولی گرمی آن کاملاً محسوس باشد می‌ریزیم آب باید ۴ انگشت تقریباً بالاتر از سطح برنج قرار بگیرد، بعد به نسبت هر یک کیلو برنج یک کیلو سنگ نمک را شسته در پارچه سفیدی می‌پیچیم روی برنج قرار می‌دهیم بهتر است برنج را روز یا شب قبل خیس کنیم یا لااقل سه تا چهار ساعت قبل از طبخ خیس نمائیم در صورتی‌که برای خیس کردن برنج فرصت بیشتری باشد مقدار نمک یک کیلو و در فرصت کم یک کیلونیم خواهد بود.


همچنین مشاهده کنید