جمعه, ۱۰ فروردین, ۱۴۰۳ / 29 March, 2024
مجله ویستا

کاری پلو


برنج  :  ۱۰۰۰ گرم
گوشت مرغ  :  ۱۵۰۰ گرم
نخود فرنگی  :  ۲ فنجان
پودر کاری  :  ۳ قاشق سوپخوری
روغن  :  ۲۰۰ گرم
زعفران  :  ۱ قاشق مربا خوری
سیب زمینی  :  ۲۰۰۰ گرم
مرغ را می‌پزیم برنج را خیس میکنیم و آبکش می‌کنیم، آب مرغ را با یکی دو قاشق از پودر کاری مخلوط می‌کنیم و زعفران سائیده را با آبجوش حل می‌کنیم و در آب مرغ می‌ریزیم و سه تا چهار قاشق روغن داغ کرده را در آن می‌ریزیم استخوان‌های مرغ را می‌گیریم کمی پودر کاری به مرغ می‌پاشیم مرغ و نخود را لای پلو می‌گذاریم و آب مرغ و کاری را روی پلو می‌دهیم و پلو را دم می‌کنیم سیب زمینی را پوست می‌کنیم و می‌شوئیم با چرخ مخصوص چرخ می‌کنیم (برای چرخ کردن سیب زمینی باید از نوع چرخ‌های مخصوص خلال کردن سبزیجات استفاده کرد چون سیب زمینی این پلو باید خیلی نازک خلال شود که با دست امکان ندارد، در صورتی‌که ماشین مخصوص در دسترس نباشد ممکن است از مصرف سیب زمینی صرف نظر کنیم). سیب زمینی چرخ شده را به دفعات در روغن فراوان داغ شده سرخ می‌کنیم هنگام سرخ کردن سیب زمینی باید دقت کرد به‌هم نچسبد موقعی که سیب زمینی را در روغن داغ شده می‌ریزیم باید سیب زمینی را گاهی با چنگال به‌هم زد تا رشته‌های سیب زمینی از هم جدا شده طلائی شود بعد سیب زمینی را از روغن در می‌آوریم و در صافی می‌ریزیم تا روغن زیادی آن گرفته شود و کمی نمک و پودر کاری به سیب زمینی می‌پاشیم پلو را در دیس می‌کشیم کمی روغن داغ کرده روی پلو می‌دهیم و روی پلو را با خلال سیب زمینی سرخ شده می‌پوشانیم‌. ممکن است روی پلو را ۵ یا ۶ تخم مرغ نیمرو شده قرار دهیم (برای اینکه سیب زمینی بهتر سرخ شود و به هم نچسبد آن را ۳ تا ۴ قسمت می‌کنیم و در روغن فراوان داغ شده به‌دفعات سرخ می‌کنیم.
در صورت رعایت مقادیر مواد اولیه این غذا برای ۶ تا ۸ نفر کافی است.
● طرز خیس کردن برنج به طریق زیر انجام می‌شود:
برنج را به‌دقت تمیز می‌کنیم با آب نیم گرم چند دفعه بدون اینکه زیاد چنگ بزنیم میشوئیم تا آب برنج کاملا زلال شود بعد روی برنج مقداری آب گرم به حدی که دست را نسوزاند ولی گرمی آن کاملاً محسوس باشد می‌ریزیم آب باید ۴ انگشت تقریباً بالاتر از سطح برنج قرار بگیرد، بعد به نسبت هر یک کیلو برنج یک کیلو سنگ نمک را شسته در پارچه سفیدی می‌پیچیم روی برنج قرار می‌دهیم بهتر است برنج را روز یا شب قبل خیس کنیم یا لااقل سه تا چهار ساعت قبل از طبخ خیس نمائیم در صورتی‌که برای خیس کردن برنج فرصت بیشتری باشد مقدار نمک یک کیلو و در فرصت کم یک کیلونیم خواهد بود.


همچنین مشاهده کنید