جمعه, ۳۱ فروردین, ۱۴۰۳ / 19 April, 2024
مجله ویستا

فست فودهاو ابتلا به دیابت


فست فودهاو ابتلا به دیابت
دیابت چهارمین علت مرگ ومیر در بیشتر كشورهای در حال توسعه است.
طبق برآورد فدراسیون بین المللی دیابت، تخمین زده می شود كه در سال ۲۰۲۵ تعداد افراد دیابتی به ۳۳۳ میلیون نفر برسد. با توجه به این كه دیابت برای سلامتی جهانیان یك تهدید است، می توان گفت بالغ بر ۳/۶ درصد از جمعیت جهان با دیابت زندگی می كنند. دیابت یك بیماری مزمن است كه وقتی لوزا لمعده انسولین تولید نمی كند یا وقتی بدن نمی تواند از انسولین تولید شده به طور مؤثر استفاده كند اتفاق می افتد. توقف تولید انسولین یا استفاده نكردن از انسولین هر دو باعث افزایش گلوكز در خون می شود. از جمله مواردی كه باعث افزایش احتمال ابتلا به دیابت می شوند فست فودها هستند. رئیس انجمن دیابت ایران ضمن هشدار درباره تأثیر فست فودها در ابتلا به دیابت گفت: غذاهای آماده به علت این كه حاوی مقدار زیادی چربی و مواد افزودنی هستند حجم زیادی از كالری را به بدن وارد می كنند كه منجر به چاقی و زمینه ساز ابتلا به دیابت می شود.
دكتر اسدالله رجب افزود: این غذاها همچنین به علت این كه مقدار زیادی نمك دارند منجر به افزایش فشار خون می شوند كه یكی از عوامل خطرساز ابتلا به دیابت است. وی گفت: امروز معیار و انگیزه تمایل افراد به غذا بر اساس نیاز واقعی بدن نیست بلكه معیار انتخاب غذا را خوشمزه بودن آن می دانند و از آنجایی كه فست فودها هم به علت مواد افزودنی و نمك فراوانی كه دارند خوشمزه ترند افراد تمایل بیشتری بر مصرف آنها دارند.رئیس انجمن دیابت، ایران با بیان این كه حدود ۲۰ درصد جمعیت كشور مبتلا به فشار خون هستند یادآور شد: فشار خون به عنوان یك عامل زمینه ای در ابتلا به دیابت همانند دیابت بیماری ای است كه درد ندارد و به همین خاطر بیشتر افراد از بیماری خود آگاهی ندارند و در بیشتر مواقع به صورت اتفاقی به بیماری خود پی می برند.
دكتر رجب با اشاره به این كه الگو های تغذیه ای غلط مهمترین علت افزایش ابتلا به دیابت است افزود: تغذیه ناصحیح، افزایش فشار خون و چربی بالا را به دنبال دارد كه این عوامل از ریسك فاكتورهای عمده ابتلا به دیابت به شمار می روند. وی با اشاره به این كه فرهنگ تغذیه رایج در مردم نیاز به تغییر دارد افزود: باید این آگاهی ها به مردم داده شود كه نیازهای تغذیه ای بدن شامل كربوهیدرات ها، پروتئین ها، چربی ها و ویتامین ها بر مقدار مورد نیاز بدن و در فواصل منظم، باید مورد استفاده قرار گیرد. دكتر رجب اضافه كرد: در انتخاب غذا نیاز بدن در مقایسه با خوشمزه بودن غذا باید در اولویت قرار گیرد و افراد غذاهای خوشمزه و پركالری را بر صرف خوش طعم بودن آنها انتخاب نكنند.
سمیه شرافتی
منبع : روزنامه همشهری


همچنین مشاهده کنید