پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

سویا، اکسیر جوانی


سویا، اکسیر جوانی
خوردن سویا و فرآورده های آن و همین طور خوردن دانه كتان، می تواند تولید استروژن را در دوران یائسگی افزایش دهد. دكتر مارك والكومیت، استاد پزشكی دانشگاه موناش در ویكتوریا استرالیا در تحقیق جالبی نشان داده است كه فعالیت استروژنی در اثر خوردن سویا و دانه كتان افزایش می یابد. در این تحقیق ۲۵ نفر زن در دوران یائسگی كه تحت درمان با استروژن نبودند(استروژن نمی خوردند) مورد بررسی قرار گرفتند و پس از دو هفته استفاده از رژیم غذایی معمول خودشان، دو هفته از رژیم غذایی سرشار از فرآورده های آرد سویا و همچنین از جوانه های شبدر یا دانه كتان استفاده كردند. طی این تحقیق مشخص شد كه هر دو مواد فوق، فعالیت تولید استروژن در زنان را افزایش دادند.البته فقط فرآورده های پروتئینی سویا نظیر آرد سویا، آجیل سویا و فرآورده های آرد سویا و شیر سویا فعالیت استروژنی را افزایش می دهند، ولی روغن سویا و سس سویا این اثر را ندارند.زمانی كه تولید هورمون استروژن در زنان متوقف می شود، وارد دوران یائسگی می شوند، در این دوران تا مدتی از عوارض ناراحت كننده یائسگی نظیر داغ شدن (به اصطلاح گر گرفتن)، ناراحتی های عصبی و روحی رنج می برند. فقدان استروژن ممكن است احتمال خطر حمله های قلبی و پوكی استخوان را نیز در سالهای بعد افزایش دهد.
صدف كوه كن
منبع : روزنامه همشهری


همچنین مشاهده کنید