پنجشنبه, ۳۰ فروردین, ۱۴۰۳ / 18 April, 2024
مجله ویستا

خطر وعده های غذایی چرب


خطر وعده های غذایی چرب
خوردن یا حذف تنها یك وعده غذایی چرب، دارای اثرات قابل توجهی در سلامت عروق است.خوردن یك وعده غذایی سرشار از اسیدهای چرب اشباع نظیر یك چیزبرگر یا سیب زمینی سرخ كرده، قادر به كاهش توانایی بدن در ساخت HDL (كلسترول خوب) است و در حقیقت كلسترول خوب چیزی است كه از رسوب كلسترول در رگ ها محافظت می كند. در حالی كه یك وعده غذایی كه حاوی مواد غذایی سالم مثل اسیدهای چرب غیراشباع شبیه روغن كتان، روغن ذرت و... باشد می تواند نقش حمایت كننده ای برای محافظت از عروق ایفا كند.
دكتر استفان جی نیكول - متخصص قلب و عروق در كلینیك اوهایو- می گوید: به نظر می رسد كه كاهش چربی های اشباع موجود در غذاها و جایگزینی آنها با انواع غیراشباع، نقش چشمگیری در كاهش ابتلا به بیماری های قلب و عروق دارد.این تحقیقات كمك می كند تا مكانیسم چگونگی اثرگذاری اسیدهای چرب در رسوب پلاك ها در دیواره عروق توضیح داده شود، چرا كه ما می دانیم این پلاك ها دلیل اصلی حمله های قلبی و سكته ها هستند.اسیدهای چرب اشباع بیشتر در محصولات حیوانی نظیر كره، گوشت قرمز، جگر و... یافت می شوند. البته در برخی از فرم های گیاهی آن نظیر روغن نارگیل یا روغن پالم نیز وجود دارد. از سوی دیگر، روغن های غیراشباع اصولاً پایه گیاهی دارند و در مواردی مثل روغن زیتون، روغن آفتابگردان، روغن ذرت و... وجود دارند. این روغن ها به طور معمول در دمای محیط، مایع هستند.
منبع : روزنامه همشهری


همچنین مشاهده کنید