جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

خوراکی از جنوب شرق آسیا


شاید پیش خودش فكر كند در رژیم به سر می برید یا دیابت دارید. پس نوشابه بدون قند، ماءالشعیر یا دوغ را پیشنهاد می كند. وقتی پیشنهادش را رد می كنید می خواهد برایتان آب بیاورد. این بار كه جواب منفی می دهید، دیگر معلوم نیست چه فكری می كند. اما اگر در خانه غذا می خورید هیچ لزومی ندارد به كسی توضیح بدهید كه برخلاف تصور عموم نوشیدن هرگونه مایعات حین غذا خوردن، عمل گوارش را با دشواری همراه می كند. ورود آب یا نوشابه همراه با غذا به معده باعث ترشح زود تر و بیشتر اسید در آن می شود. به این ترتیب فرد احساس سیری زود رس می كند در حالی كه غذا به اندازه كافی در معده انباشته نشده و اسید موجود موجب تخریب بافت معده می شود. این مسئله عامل مهمی در ایجاد نفخ هم هست. پس اگر به سلامتی خود علاقه دارید حداقل نیم ساعت قبل و بعد از غذا از خوردن آب، نوشابه، چای یا هر مایع خوشگوار دیگر بپرهیزید. این نكته در مورد هر غذایی صادق است و هرگونه ارتباط انحصاری آن با خوراك مرغ آسیای جنوب شرقی كه دستور تهیه آن در زیر می آید به شدت تكذیب می شود.
طرز تهیه: در یك ماهی تابه بزرگ سیر و پیاز خرد شده را روی حرارت نسبتاً زیاد سرخ كنید. مرتب به هم بزنید تا رنگ بگیرد. سپس یك قاشق غذا خوری آب مرغ روی آن بریزید تا از جوش بیفتد. سس گوجه فرنگی، باقی مانده آب مرغ، موز رنده شده، پودر چیلی، پودر كاكائو، دارچین، زیره و فلفل سیاه و قرمز را اضافه كنید و صبر كنید تا به جوش بیاید. حرارت را كم كنید، در ظرف را بگذارید تا ۱۰ دقیقه جوش ریز بزند. تكه های سینه مرغ را حدود ۱۵ دقیقه حرارت دهید تا كاملاً پخته شود. برای امتحان بزرگ ترین تكه را نصف كنید تا مطمئن شوید داخل آن پخته و در صورت نیاز كمی به پخت ادامه دهید. این غذا به صورت خوراك یا با برنج صرف می شود. اگر آن را به عنوان خورش می خورید، برنج را در ظرف بكشید. در هر ظرف چند تكه مرغ بگذارید. مقداری از سس روی آن بریزید و با كشمش و بادام خرد شده و بو داده تزئین كنید.
منبع : باشگاه اندیشه


همچنین مشاهده کنید