شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

ترش کردن


زخم معده و اثنی عشر بیماری شایعی است كه اغلب مردم در طول حیات خود یك بار آن را تجربه می كنند كه البته این بیماری با علایم مختلف و گاه بدون علامت دیده می شود. در گذشته تصور می كردند كه این بیماری به علت اسید بالای معده ایجاد می شود اما تحقیقات اخیر نشان می دهد عامل این بیماری در ۹۰ درصد افراد مبتلا به زخم اثنی عشر، میكروبی به نام «هلیكو باكتر پایلوری» است. با توجه به این كه عامل بیماری میكروب است، بیماری واگیر دار بوده و در خانواده هایی كه به صورت تجمعی زندگی می كنند و نیز در كانون سالمندان و سربازخانه ها بیشتر دیده می شود. این بیماری از طریق مصرف آب و مواد غذایی آلوده به میكروب و دست های آلوده قابل انتقال است كه بر این اساس رعایت مسائل بهداشتی در پیشگیری از ابتلا به این بیماری بسیار موثر است. استرس و پرخوری كردن بر شدت این بیماری می افزاید كه بر این اساس فرد مبتلا به این بیماری ضمن پرهیز از استرس و پرخوری، باید از خوردن ترشی، ادویه، سیر، پیاز، نوشابه الكلی و قرص های مسكن نیز پرهیز كند. این بیماری بیشتر در محدوده سنی ۲۵ تا ۴۰ سال دیده می شود، اما بروز آن در بین كودكان و نوجوانان نیز امكان پذیر است. اصولاً درمان این بیماری متفاوت با درمان به علت بالا بودن اسید است و هم اكنون تنها راه درمان آن، استفاده از آنتی بیوتیك با توجه به تجویز پزشك معالج است.
منبع : باشگاه اندیشه


همچنین مشاهده کنید