پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

علم تمرین و بدنسازی برای رشته‌های توپی


علم تمرین و بدنسازی برای رشته‌های توپی
مربی و ورزشکاری که به علم تمرین اشراف نداشته باشد مانند خلبانی است که هواپیمایش رادار نداشته و نمی‌تواند مسیر و هدف خود را پیدا نماید و در آسمان سرگردان می‌ماند یا مقصد خود را گم می‌کند.
دنیای حرفه‌ای ورزش روز به روز در حال تحولات علمی است که لازمه قرار گرفتن در سطوح بالای قاره‌ای و جهانی، کسب دانش روز است. با توجه به در پیش بودن بازی‌های آسیائی دوحه قطر. از این مبحث ما شما را به غنای علوم تمرینی که در تیم‌های بزرگ دنیا را اعمال می‌شود به زبان ساده و کاربردی آشنا می‌کنیم. امید که مقبول افتد.
اصل کاهش پلکانی تمرین برای رسیدن به اوج آمادگی TAPERING ورزشکاران مجبور هستند یک دوره تمرین سنگین را در شروع فصل آمادگی و بدنسازی سپری نمایند و حداکثر فشار جسمانی و بدنی را تحمل کنند ولی این دوره مرز و حدودی دارد و پی ازآن ورزشکاران دچار خستگی و فرسایش عضلانی اسکلتی، عصبی و هورمونی می‌شوند و به‌اصطلاح، ظرفیت آنها تکمیل می‌شود و عملکرد بدنی و فنی آنها کاهش می‌یابد.
به این خاطر لازم است پس از این دوره سخت، به‌تدریج سطح تمرین را تا پیش از شروع از مسابقات قهرمان کاهش داد و آنان را برای مسابقات از نظر جسمانی و ذهنی شاداب و آماده نگه داریم.
این فرآیند را رسیدن به اوج آمادگی یا TAPERING می‌نامند. این دوره پیش از ۲ تا ۳ هفته قبل از مسابقات خاتمه می‌یابد و بعد از این فرآیند ضروری است که بدن از نظر ذخایر انرژی و ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده و تمرکز روانی و عصبی بازسازی نماید.
بهترین برتری و مزیت TAPERING نگهداری و حفظ حجم و قدرت عضلات برای استفاده حداکثر در اجراء مهارت‌های تخصصی رشته ورزشی می‌باشد. حداکثر اکسیژن مصرفی و نگهداری بدن در این شیوه باید به‌گونه‌ای باشد که ضخامت عضلات و ظرفیت ذخایر انرژی و حداکثر اکسیژن مصرفی دچار افت نشود و در نتیجه منجر به کاهش توان و عملکرد بالای ورزشی نگردد.
آخرین تحقیقات نشان می‌دهد که مثلاً اگر دوره فشار بدنسازی ۱۰۰ درصد باشد لازم است در ۲ تا ۳ هفته قبل از مسابقات از نظر شدت و حجم به حدود ۴۰ درصد برسد تا عملکرد ورزشکار در هنگام مسابقات در اوج باشد.
کاهش پلکانی تمرین شدید برای بالا بردن توانائی عملکرد ورزشکاران قبل از مسابقه جنبه حیاتی دارد. مربیان و ورزشکاران تصور می‌کنند کاهش تدریجی تمرینات باعث کاهش آمادگی جسمانی به‌دست آمده می‌گردد. که این امر برداشتی اشتباه از علم تمرین است.
قدرت عضلانی و نشاط بدنی پس از دوره کاهش پلکانی تمرین به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد، یا به‌اصطلاح بدن آماده انفجار می‌گردد.نتیجه اینکه تمرین بدنسازی در دوره مسابقه هم وجود دارد ولی زمان، شکل، ماهیت و شدت آن با دوره آمادگی تفاوت دارد.
بهزاد نوشادی
عضو انجمن ملی قدرت و بدنسازی آمریکا
منبع : مجله دانش ورزش


همچنین مشاهده کنید