ویستا مرجع مهمترین عناوین خبری / یکشنبه ۹ شهریور ۱۳۹۳ / Sunday, 31 August, 2014 /
اهمیت گوشت قرمز در تغذیه انسان

اهمیت گوشت قرمز در تغذیه انسانگوشت یکی از مهمترین منابع پروتئین حیوانی محسوب می شود . غنی بودن گوشت از پروتئین های ارزشمند ، که حاوی اسیدهای آمینه ضروری برای بدن ( چون در بدن انسان ساخته نمی شود ) نظیر هیستیدین ، ایزولوسین، لوسین، متیونین، تریپتوفان و همچنین چربی ها که به عنوان یک منبع انرژی زا برای بدن محسوب شده و حاوی اسیدهای چرب نظیر اسد نیلولئیک، اسید لینولنیک و اسید آرشیدونیک می باشند و مواد معدنی نظیر فسفات‌ها و سلوفات‌ها و ویتامین‌ها بخصوص ویتامین‌های گروه B و هیدرات کربن ( گلیکوژن) ، نشان دهنده ارزش و اهمیت این فراورده مهم در تغذیه انسان است . البته با توجه به نظرات پزشکان ، گوشت قرمز به علت دارا بودن اسیدهای چرب اشباع و بالا بردن کلسترول خون در صورت مصرف زیاد می تواند عوارضی را برای انسان ایجاد کند بنابراین تعادل در مصرف آن توصیه می شود .
● مصرف سرانه گوشت :
مصرف سرانه گوشت به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهمترین این عوامل درآمد سرانه و عادات غذا خوردن ملل می باشد. در بعضی از کشورها نیز مذهب عامل مهمی است برای مثال در هندوستان گاو ، مقدس بوده و گوشت آن مصرف نمی شود در کشورهای اسلامی گوشت خوک مورد استفاده قرار نمی گیرد . مصرف سرانه گوشت در آمریکا بالا و در حدود ۴۵ کیلو گرم می باشد، در حالی که در اکثر کشورهای اروپایی مصرف سرانه گوشت کمتر از ۳۰ کیلو گرم است و در چین مصرف سرانه گوشت کمتر از ۴ کیلوگرم می باشد. مصرف سرانه گوشت قرمز در ایران طبق برآورد کارشناسان در حدود ۱۴ـ ۱۳ کیلوگرم است .
● بهداشت گوشت:
یکی از مهمترین عواملی که در بهداشت گوشت نقش اساسی را دارا است کشتارگاه‌ها می باشند. در یک دسته بندی می توانیم کشتارگاه‌های دام را به سه دسته سنتی ، نیمه صنعتی و صنعتی تقسیم کنیم . در کشتارگاه‌های سنتی عملیات کشتار دام در وضعیت کاملا غیر بهداشتی صورت می گیرد و مصرف گوشت حاصل از این کشتارگاه‌ها به هیچ وجه توصیه نمی شود، همین طور کشتارهایی که خارج از حیطه نظارت سازمان دامپزشکی و در محل های خارج از کشتارگاه صورت می گیرد و می توانند عامل آلودگی و بیماری انسان باشند. کشتارگاه‌های نیمه صنعتی به کشتارگاه‌هایی اطلاق می شود که عملیات پوسکنی دام بر روی خط کشتار ( ریل) صورت می گیرد و بنابراین آلودگی ثانوی گوشت ( نظیر کشیده شده لاشه دام روی زمین ) کم می شود ولی کشتارگاه‌های صنعتی که خوشبختانه در سالهای اخیر در کشور ایران رو به افزایش است دارای چهار سیستم خط کشتار بهداشتی ، تجهیزات برودتی ( پیش سرد کن، تونل، انجماد و سردخانه ) تصفیه فاضلاب و تبدیل ضایعات می باشند .
این کشتارگاه‌ها از جنبه تهیه و فرآوری گوشت بهداشتی و سالم و با توجه به نظرات دقیق سازمان دام پزشکی مورد تایید هستند به علاوه این که لاشه پس از کشتار و شستشو مدت ۲۴ ساعت در درجه حرارت ۴ ـ درجه سانتی گراد ( پیش سردکن) نگهداری شده و چنانچه سلامت آن پس از طی این مدت تأیید شود، بسته بندی شده و جهت عرضه به بازار مصرف می آید و چنانچه قرار باشد گوشت به صورت منجمد نگهداری شود پس از عملیات بسته بندی در تونل انجماد که درجه حرارت آن حدود ۴۰ درجه سانتی گراد زیر صفر است به مدت زمان لازم نگهداری می شود . چنین گوشتی قابلیت ماندگاری بالا ( تا چند ماه) در سردخانه را دارد . کشتارگاه‌های صنعتی نقش مهمی در حفظ محیط زیست دارند زیرا ضایعات حاصل از کشتار دام نظیر خون و اجزای گوشتی غیر قابل مصرف در محل تبدیل ضایعات به پودر گوشت تبدیل می شود که علاوه بر قرار گرفتن مجدد در چرخه اقتصادی از آلودگی محیط زیست نیز جلوگیری به عمل می آید و فاضلاب حاصل از کشتار در تصفیه خانه های مجهز تصفیه شده و پس آب حاصله به مصرف کشاورزی می رسد.
بجهت رعایت بهداشت توصیه می شود از خرید گوشتهایی که به صورت لاشه در قصابی ها عرضه می شود خودداری شود زیرا احتمال آلودگی ثانویه حتی پس از خروج از کشتارگاه وجود دارد . مصرف گوشت های قطعه بندی شده که در ظرفهای یک بار مصرف ارائه می شوند حاوی برچسب‌هایی هستند که نشان دهنده رعایت شرایط بهداشتی و نظارت دامپزشکی است توصیه می شود. گوشت سالم و بهداشتی رنگ و بوی طبیعی و شکل فیزیکی طبیعی داشته و عاری از هر گونه امعاء و احشاء است و کاملاً تمیز و بدون آثار خون مردگی می باشد . نباید در داخل بسته های گوشت خونا‌به وجود داشته باشد و بسته بندی نیز طوری باشد که گوشت را در مقابل نفوذ طعم ، بو، رنگ و سایر عوامل خارجی محافظت کرده و از خشک شدن و تبخیر سطحی جلوگیری کرده و بتواند خواص حسی و ظاهری و سایر ویژگی‌های گوشت را حفظ و همچنین گوشت را در برابر آلودگی های میکروبی و سایر آلودگی ها نگهداری کند. در ایران علاوه بر نظارت دامپزشکی ، دامها با ضوابط و موازین اسلامی کشتار می شود .
● قطعات گوشت:
در یک تقسیم بندی کلی ، لاشه گوساله به قطعات زیر که بر حسب کیفیت و در نتیجه قیمت گوشت ذکر شده است تقسیم بندی می شود.
▪ فیله: که حدود یک درصد از وزن لاشه را شامل می شود . هنگام استخوان گیری فیله را از استخوان های کمر جدا می کنند . فیله به سه قسمت سر، میانی و انتهایی تقسیم می شود .فیله استیک از قسمت سر فیله درست می شود .
▪ راسته : که حدود ده درصد از وزن لاشه را تشکیل داده و علاوه بر کباب که در کشور ما از راسته درست می کنند در کشورهای خارجی جهت تهیه روست بیف
( Roast beef ) استفاده می شود .
▪ ران : این بخش حدود ۳۰ درصد از وزن لاشه بوده و از ماهیچه‌های پا و لگن تشکیل می شود که خود به قسمت هایی مانند گرد ران و کعب ران تقسیم می شود .
▪ سردست : این بخش حدود ۲۷ درصد از وزن لاشه را تشکیل می دهد و شامل ماهیچه های دست و شانه می باشد. قطعات سردست در کشورهای مختلف جهان به صورت متفاوت و به قطعات کوچک تر تقسیم شده و به فروش می رسد.
▪ گردن : این بخش نیز حدود ۱۰ درصد از وزن لاشه بوده و شامل ماهیچه‌‌هایی است که از مهره های یک تا هفت گردن را می پوشانند . این قسمت بیشتر مصرف صنعتی ( سوسیس، کالباس، همبرگر ) داشته و همچنین برای تهیه گوشت چرخ شده یا خورش نیز به کار می رود .
▪ قلوه‌گاه : شامل دنده ها و ماهیچه‌های شکم بوده و حدود ۲۲ درصد از وزن لاشه را تشکیل می دهد و چون میزان چربی آن به نسبت بالاست ، پیش ترین مصارف صنعتی داشته و در فراوردهای گوشتی مصرف می شود . البته از قلوه گاه برای مصرف گوشت به صورت چرخ کردن نیز استفاده فراوان می شود .
● مشخصات بهداشتی گوشت
گوشت خوب نباید دارای رنگ صورتی کم رنگ باشد زیرا نشانه این است که حیوان ذبح شده از بیماری کشنده‌ای رنج می برده ، در عمق گوشت هرگز نباید رنگ ارغوانی کم رنگ مشاهده شود زیرا نشانه این است که حیوان با داشتن خون در خودش تلف شده و از تب حاد رنج می برده است . گوشت باید دارای بوی کم و یا اصولاً بدون بو باشد و بوی متصاعد شده از آن نباید مشمئز کننده باشد. گوشت خوب باید به هنگام تماس با دست محکم بوده و دارای قابلیت ارتجاع باشد و نباید در تماس ، انگشت را مرطوب سازد . مغز استخوان باید محکم ، صفت و سخت و دارای رنگ قرمز گل سرخی روشن باشد .
گوشت گاه دارای قوام محکم بوده و سطح برش ، ظاهر درخشان دارد بوی اختصاصی ، رنگ قرمز اشباع شده یا رنگ کم متمایل به قهوه‌ای و مخلوط شدن چربی با عضلات در این قبیل گوشتها به چشم می خورد . مغز استخوان رنگ سفید تا زرد مایل به قرمز را دارا می باشد.
به علت جلوگیری از فساد گوشت بعد از کشتار دام ، باید لاشه بلافاصله به پیش سردکن منتقل شده و پس از مدت زمان و فرایند لازم ، عملیات استخوان گیری ، بسته بندی و کارتن گیری و انجماد و ذخیره سازی صورت گیرد .
● چند توصیه :
▪ به هیچ وجه گوشت بسته بندی نشده خریداری نکنید .
▪ در هنگام خریدن گوشت بسته بندی شده به خصوصیات ظاهری گوشت و بسته بندی دقت کنید.
▪ از خرید گوشت به مقدار زیاد خودداری کنید تا گوشت مصرفی شما همواره تازه باشد.
▪ در مصرف گوشت قرمز حد اعتدال را رعایت کنید تا از عوارض مصرف زیاد در امان باشد.

منبع : موسسه رژیم درمانی تن سالم

همچنین مشاهده کنید


همچنین سایر کاربران این صفحات را هم دیده‌اند
شعر و ادب    عبید زاکانی    دیوان اشعار    غزلیات   
صنعت توریسم    فهرست موضوعی و تشریحی جاذبه های ایران    جاذبه های فرهنگی و هنری    جشن ها و سرورها   
بانک و بیمه    حسابرسی    استانداردهای حسابرسی دولتی    استانداردهای اجراء عملیات حسابرسی عملیاتی    برنامه ریزی   
دارو و درمان    درمان    جراحی    سوختگی ها و سایر آسیب های حرارتی    گرمازدگی   
خانه و خانواده    گل و گیاه   
شعر و ادب    عطار    دیوان اشعار    غزلیات   
کشاورزی جنگلداری و شیلات    دامپروری    انواع دام    مرغ    اصول جوجه کشی    انتخاب تخم مرغ جوجه کشی    نطفه داری (Fertility)    عوامل مؤثر در نطفه داری (۲)   
دارو و درمان    درمان    چشم پزشکی(افتالمولوژی)    پلک ها و دستگاه اشکی    بلفاروپتوز (Blepharoptosis)   
دارو و درمان    درمان    جراحی    تیروئید و پاراتیروئید    غدد پاراتیروئید    بیماری های پاراتیروئید    هیپرپاراتیروئیدی اولیه   
ارتباطات    رسانه    رسانه های گروهی    رسانه های چاپی ـ کتاب    شیوه های مطالعه و یادگیری    روانشناسی خبرپردازی    راهبردهای مطالعه و یادگیری   


کلمات در حال جستجو
داعش    اوباما    عراق    کری    ایران    روحانی    هواپیمای شخصی    خلبان بیهوش    آمریکا    سوریه    خطرناک    خبرنگاران    سرنشین    پژو    تصادف    آتش سوزی    آیت الله مکارم    سخنان    تحریف    ظریف    عربستان    وزارت خارجه    قیمت دلار    بازار ارز    سهام    طلای جهانی    سکه    نفت    اوراق مسکن    هنر    فلسفه    تاریخ    شریعتمداری    طعنه   



مردم باید در میزان مصرف روغن پالم خود دقت کنند !
اینکه چگونه از وجود این روغن در محصولات آگاه شوید مشکل شماست و به سازمان استاندارد یا غذا و دارو مربوط نیست. فعلآ خواهشمند است هر چه سریعتر موجودی بازار را مصرف کنید تا ببینیم چه میشود.
ماجرا را اینجا بخوانید.

چند نکته درباره نمایش «آرسنیک و تور کهنه»/ یک جنایت خانوادگی با چاشنی عشق و سیاست - تئاتر - نمایش «آرسنیک و تور کهنه» متکی به بازی گروهی است. نمایشنامه‌ای پر بازیگر که هر یک از شخصیت‌هایش دارای هویتی مستقل و کارکردی موثر در شکل گیری فاجعه هستند
مستندسازان ایرانی به عراق رفتند/ حضور نیروهای متخصص و مسلط به عربی - مدیر مرکز مستند حقیقت از حضور دو گروه مستندساز ایرانی به عراق خبر داد و اینکه قرار است این مستندسازان با همکاری شبکه‌های تلویزیونی عراق مجموعه ای از مستندها را درباره ...
تجربه تلخ فیلم چند میلیاردی «لاله» تکرار نشود - انتظار می‌رود شاهد وقوع دوباره چنین وقایعی نباشیم، چرا که این بودجه متعلق به حجم بالایی از فیلم اولی‌ها و مستندسازان است و طبیعی است که اساساً مشارکت میلیاردی در پروژه‌های سینمایی توسط این مجموعه با عدالت سازگاری نخواهد داشت.
کنفرانس بین‌المللی «افق نو» دوباره برگزار می‌شود/ انتشار فراخوان - دومین کنفرانس بین المللی «افق نو» با دبیری نادر طالب‌زاده از تاریخ 5 تا 7 مهرماه در تهران برگزار می‌شود.
پروازهای شبانه مهرآباد متوقف می‌شود - وزیر راه و شهرسازی از توقف پروازهای 12 تا 5 صبح فرودگاه مهرآباد تا 2 ماه آینده برای کاهش آلودگی صوتی خبر داد.
زمان اعلام نتایج آزمونهای ارشد و دکتری آزاد اعلام شد - معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد، زمان اعلام نتایج آزمونهای ارشد و دکتری را اعلام کرد.
جدول یکساله قیمت‌ها به روایت بانک مرکزی/ افزایش زیرپوستی قیمت انواع کالاهای اساسی - خبرگزاری مهر- گروه اقتصادی: اگرچه دولت کاهش تورم را یکی از برنامه‌های جدی خود از ابتدای روی کار آمدنش می‌داند، اما مردم این کاهش تورم را در زندگی خود به صورت ملموس حس ...
نامه‌نگاری جدید طیب‌نیا و نعمت‌زاده برای تولیدکنندگان/ اطلاعات معاملات خرید اصلاح شد - وزیر امور اقتصادی و دارایی در نامه ای به وزیر صنعت، معدن و تجارت، دستورالعمل اصلاح بخشی از قانون مالیات های مستقیم را ابلاغ و اعلام کرد که تمامی مشمولان ماده 169 این ...
«ته چین» تا پایان شهریور تحویل تلویزیون می‌شود/ گریم متفاوت بهناز جعفری - تصویربرداری فیلم تلویزیونی «ته چین» به کارگردانی مهدی حسینی‌وند به پایان رسیده است و با اتمام مراحل فنی تا پایان شهریور ماه برای پخش تحویل شبکه یک سیما داده می‌شود.
چرایی استعفای مرضیه برومند باید بررسی شود/ مدیران آبروداری کنند - زهرا صبری که این روزها داغدار درگذشت همسرش است، با اشاره به اینکه تازه از استعفای دبیر جشنواره تئاتر عروسکی تهران - مبارک مطلع شده، تصریح کرد: مدیران نباید استعفای مرضیه ...
جرج لوکاس هم به بازار چین فکر می‌کند - کمپانی صدای تی اچ اکس متعلق به جرج لوکاس بازار رونق یافته چین را هدف قرار داده و با واحد چاینا فیلم گروپ همراه می‌شود.
دلایل سقوط 10 پله‌ای رتبه کسب و کار ایران در جهان/ به دولت نمره عالی می‌دهم - معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی با اعلام اینکه دولت در یک سال گذشته بخش عمده مشکلات تولید را حل کرده است، گفت: سقوط 10 پله ای رتبه فضای کسب و کار ایران در جهان ...
بازار مسکن به‌راحتی از رکود خارج نمی‌شود/ پیشنهاد پرداخت متغیر اقساط بانکی - عضو شورای عالی بورس و مشاور عالی وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بازار مسکن به راحتی از رکود خارج نمی‌شود، گفت: اگر نرخ تورم کاهش یابد، پرداخت نرخ‌های سود ثابت برای ...
یک کتابخانه فراگیر در مرکز هر استان ساخته می‌شود/ 20 سال از حذف یارانه فرهنگی پست می‌گذرد - معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، وجود کتابخانه‌های فراگیر را اقدامی مثبت برای کودکان با نیازهای ویژه دانست و گفت: تا پایان سال جاری، 20 کتابخانه در مراکز ...
حمید لولایی: بطور اتفاقی بازیگر شدم - حمید لولایی با حضور در برنامه تلویزیونی "گلخانه" از دلایل عدم بازی اش در سریال های تلویزیونی چند سال اخیر گفت.
زمان و مکان جلسه نقد و بررسی «خندوانه» - «خندوانه» به کارگردانی رامبد جوان برنامه ای طنز است که در حال حاضر از شبکه نسیم پخش می شود.
ظاهر متفاوت پارسا پیروزفر بر صحنه تئاتر/ تصاویر - پارسا پیروزفر این روزها با ظاهری متفاوت روی صحنه است. این هنرمند که اجرای نمایشش «بر پهنه دریا» را از 5 شهریور ماه آغاز کرده است، در این نمایش ...
انتقاد بهنوش بختیاری از لطیفه‌گویی برنامه های شبکه نسیم - بهنوش بختیاری مجری برنامه آبرنگ می‌گوید: در حال حاضر در بیشتر برنامه‌های این شبکه، لطیفه تعریف می‌کنند؛ از‌ «هاونگ» گرفته تا «عینک آفتابی».
تولید و پخش همزمان «دردسرهای عظیم» - تصویربرداری سریال تلویزیونی دردسرهای عظیم به کارگردانی برزو نیک‌نژاد همزمان با پخش ادامه دارد و طبق برنامه‌ریزی تا پایان شهریور طول خواهد کشید.
تهیه کننده «ضیافت» حرف‌های «کیمیایی» را تکذیب کرد - امیر حسین شریفی به بخشی از صحبتهای مسعود کیمیایی در برنامه «هفت» که گفته‌بود هزینه‌ فیلمش را از سرمایه شخصی‌اش داده،واکنش نشان داد.وی مدعی شد که تمام هزینه فیلم«ضیافت»و حتی ...
دستمزد 800 هزارتومانی بازیگران «آیینه عبرت» در 23 سال پیش - محمود دینی، بازیگر سریال «آیینه عبرت» با بیان اینکه اصلا از حال و روز بازیگر نقش «آتقی»خبر نداشته که بخواهد به او کمک کند نکات جالبی را هم درباره ...
برای ساخت «ساختمان پزشکان 2» انگیزه ندارم - سروش صحت درخصوص لزوم انتقال جسارت به هنرمندان از سوی مدیران تلویزیون برای ساخت سریال‌های موفق اظهار کرد: همیشه از سوی مدیران تلویزیون پشتیبانی و حمایت درخصوص کارهای من بوده ...
بازیگر نقش «عین‌الله باقرزاده» درگذشت/ عکس - «حسن رضیانی» بازیگر پیشکسوت تئاتر و سینما پس از 70 روز بستری در بیمارستان به علت ایست قلبی از دنیا رفت. او را همگان با نقش «عین‌الله باقرزاده» در فیلم‌های ...
فردوسی‌پور هرگز برهانی را رها نمی‌کند - مهاجم استقلال سال هاست در تیررس طعنه های مجری محبوب برنامه های ورزشی تلویزیون قرار دارد.
توزیع مجله تصویری «سی و پنج» ویژه روز سینما - فریدون جیرانی کارگردان سینما و سردبیر مجله تصویری «سی و پنج» از توزیع قسمت دوم این مجله همزمان با روز ملی سینما در شبکه نمایش خانگی خبر داد.
رامبد جوان برنامه های ماهواره را نقد می‌کند - مستند «سرگردون» به کارگردانی محمد طادی و تهیه کنندگی سید‌ صابر امامی تولید شده است.
مراسم تشییع بازیگر پیشکسوت از مقابل خانه سینما - پیکر «حسین رضیانی» بازیگر پیشکسوت تئاتر و سینما که همگان او را با نقش «عین‌الله باقرزاده» فیلم‌های صمد می‌شناسند، امروز 9 شهریور ماه از مقابل خانه سینما تشییع می‌شود.
اژدهاسواران به شبکه پویا رسیدند - اگر صنعت سینما می‌تواند از تلویزیون کمک بگیرد و فیلم‌های سینمایی براساس قصه مجموعه‌های موفق تلویزیونی تهیه کند، چرا رسانه تلویزیون هم از این شیوه استفاده نکند؟ به هر حال ...
آنجلینا جولی و برد پیت سرانجام ازدواج کردند - طبق اعلام سخنگوی برد پیت و آنجلینا جولی، زوج سرشناس هالیوود، این دو نفر بعد از نزدیک به ۹ سال زندگی مشترک ازدواج کرده‌اند.
تدابیر جدید برای نجات دریاچه ارومیه/ اجرای 3 راهکار فوری کلید خورد - قائم مقام وزیر نیرو با اعلام اینکه دولت برای نجات دریاچه ارومیه متولیانی تعیین کرده است، گفت: کارگروه ویژه نجات، به صورت دوره ای گزارش های مستقیمی را به رئیس جمهور ارائه ...


بیشترین بازدیدها - سرویس خبر


Copyright © 2008 - 2014 vista.ir. All Rights Reserved