پنجشنبه, ۳۰ فروردین, ۱۴۰۳ / 18 April, 2024
مجله ویستا

گریپ فروت و سلامت قلب و عروق


گریپ فروت و سلامت قلب و عروق
گریپ فروت سرشار از ویتامین «ث» و پتاسیم، منبعی غنی از آهن، کلسیم و سایر مواد معدنی است.
انواع سرخ و صورتی گریپ فروت انباشته از کاروتن یعنی زمینه ساز ویتامین «آ» است. فیبر گیاهی آن فراوان ولی میزان کالری آن جزئی است. دارای بیوفلاونوید و شماری دیگر از مواد گیاهی است که از انسان در مقابل بروز سرطان و بیماری های قلبی مراقبت می کنند.
میوه گریپ فروت، اشتها را تقویت و عمل هضم را آسان می کند و جریان اسید معده و ترشح کیسه صفرا را سرعت می بخشد.
گریپ فروت دارای ویتامین های «ث» و«پ» است. این دو ویتامین در حفظ سلامت قلب و عروق بدن موثرند. همچنین به تولید قند و مواد حیاتی دستگاه بدن کمک می کند. گل های آن، خاصیت ضد تشنج و لرز را دارد و دم کرده آن را موقع تشنج، زکام و تب می نوشند.
اگر گریپ فروت صبح ناشتا خورده شود، خواص ادرارآور آن زیاد شده و سموم را از بدن خارج می کند.
گریپ فروت خون را تصفیه و کلیه و کبد را پاکسازی می کند، ضد خون ریزی بواسیر است و عطش را رفع می کند.
گریپ فروت اختلالات مفصلی را درمان می کند و همچنین برای کسانی که موهای سرشان می شکند می توان آن را تجویز کرد، برای کسانی که عفونت های ریوی و تب خیز دارند مفید است.
افرادی که از رژیم گریپ فروت پیروی می کنند، دچار کاهش وزن می شوند. اما این بدان جهت است که آنها مواد غذایی دیگر را کمتر می خورند و این عمل به کاستی های غذایی می انجامد. حتی اگر اینگونه باشد، گریپ فروت، میوه مفیدی برای متعادل ساختن وزن بدن شمرده می شود و مقدار زیاد فیبر گیاهی آن، گرسنگی را فرو می نشاند.
چنانچه می خواهید از وزن تان بکاهید، روزانه پیش از هر خوراکی، آن را بخورید تا جلوی پرخوری تان را بگیرد، در ضمن میان وعده ایده آلی به شمار می رود.
جالب اینکه گریپ فروت سرشار از پکتین (الیاف گیاهی حل شدنی) است که به کاهش کلسترول خون کمک می کند. همچنین پژوهش های اخیرحاکی از آن است که این میوه دارای مواد دیگری است که از بروز بیماری ها پیشگیری می کند.
بررسی شش ساله دانشگاه هاروارد که توسط پزشکان و سایر کارشناسان بهداشت صورت گرفت، حکایت از آن داشته است که مصرف هفته ای ۱۰ وعده مواد غذایی سرشار از لیکوپن، سبب کاهش ۵۰ درصد سرطان پروستات می شود.
گروهی از مبتلایان به آماس مفصل رماتیسمی، لوپوس و شماری دیگر از مبتلایان به اختلالات التهابی دریافته اند که گویی مصرف هر روزه گریپ فروت نشانه های مرضی شان را تقلیل می دهد که این ویژگی از مواد شیمیایی گیاهی که مانع ایجاد پروستاگلاندین یعنی ماده آماس زا می شود، ناشی می شود.
شایان ذکر است، افرادی که به مرکبات حساسیت دارند، احتمالا در برابر گریپ فروت نیز از خود حساسیت نشان می دهند. این حالت ممکن است به خاطر خود میوه یا روغن موجود در پوست آن باشد.
منبع : روزنامه کارگزاران


همچنین مشاهده کنید