سه شنبه, ۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 23 April, 2024
مجله ویستا


فنون شنا در اقیانوس زندگی!


فنون شنا در اقیانوس زندگی!
● جادوی تفکر مکتوب
رابطه‌تان با قلم چگونه است؟ قهر و بیگانه؟ یا بی‌تفاوت؟ و یا دوستانه؟ سئوالم را کامل‌تر می‌کنم. چقدر در زندگی‌تان مکتوب تفکر می‌کنید؟ آیا کارها و برنامه‌ها و اهداف‌تان را می‌نویسید؟ آیا کارهای روزمره‌تان را از شب قبل معلوم می‌کنید و روی کاغذ ثبت می‌کنید و هر شب میزان انجامشان را می‌سنجید؟
آیا می‌دانید که تعداد بسیار کمی از افراد این‌کار را به‌صورتی منسجم و پیوسته انجام می‌دهند و جالب‌تر آن‌که آیا می‌دانید که، این افراد اکثریت قریب به اتفاق انسان‌های موفق را در هر عصر و دوره‌ها تشکیل می‌دهند؟
به‌راستی چه رمزی در این مکتوب کردن تفکرات (ایده‌ها، برنامه‌ها) و اتفاقات روزمره و رابطه آن با موفقیت در ابعاد مختلف زندگی وجود دارد؟
بهتر است بدانید این رموز و خواص باورنکردنی را خودتان در زندگی تجربه کنید چون این مطالب از آن دسته از مسائلی هستند که تا تجربه نشوند، هر چقدر هم راجع به‌شان حرف بزنیم حق مطلب را نمی‌توان ادا کرد و به قول قدیمی‌ها حلوای تنتنانی تا نخوری، ندانی!
فعلاً برای شروع این تجربه شیرین یک دفترچه یادداشت تهیه کنید. بهتر است ابعاد آن به‌گونه‌ای باشد که بتوانید آن‌را همیشه در دسترس داشته باشید.آن‌را به چند قسمت به‌صورت زیر تقسیم کنید:
▪ یک بخش را به‌کارهای هفتگی اختصاص دهید (کارهائی‌که باید این هفته انجام دهم).
▪ یک بخش را به‌کارهائی‌که باید در ماه آینده انجام شود.
▪ یک بخش را به ایده‌هائی که در طول روز به ذهنتان می‌رسد.
▪ یک بخش را به اشتباهات و نقاطی که در طول انجام کارهایتان انجام داده‌اید.
▪ یک بخش را به سئوالات و مسائلی که در طول کارها و فعالیت‌هایتان با آن‌ها مواجه می‌شوی.
● طریقه استفاده از این دفترچه:
۱) هر بخش را به‌شیوهٔ متناسب با محتویات آن خط‌کشی و جدول‌بندی کنید و سعی کنید تا حد امکان و به‌صورت خلاصه و کوتاه مطالب را در آن یادداشت کنید.
۲) در پایان هر شب، اتفاقات و کارهای هر روز را که باید در دفترچه ثبت می‌شد ولی به‌دلائل مختلف قادر به انجام آن در طول روز نبوده‌اید ثبت کنید.
۳) به تناسب حجم فعالیت‌ها، در پایان هر هفته یک جمع‌بندی از کارهای هفته‌ای که گذشت انجام دهید و تغییرات احتمالی را برای هفته بعد و اصلاحات لازم را تا حد توانتان اعمال کنید.
۴) فرصت‌هائی را در روز یا در هفته برای رفع اشکالات، خطاها و کمبودهایتان اختصاص دهید.
۵) زمانی‌را برای یافتن پاسخ سئوالاتتان در نظر بگیرید. شاید لازم باشد تا برای یافتن پاسخ‌هایتان مطالعه کنید یا از فردی صاحب‌نظر مشورت بگیرید. یافتن پاسخ برای سئوال‌هایتان و پی‌گیری و استمرارتان در این زمینه، افق‌هائی جدید پیش رویتان خواهد گشود.
۶) سعی کنید هر کاری را در همان موقعی که پیش می‌آید وارد دفترچه و در آن ثبت کنید. این‌کار باعث می‌شود که ذهنتان انباشتگی بی‌خودی نداشته باشد و در اثر گذشت زمان دچار فراموشی نشوید.
‌● توجه کنید:
▪ در شروع شاید انجام این‌کار قدری سخت و دست و پاگیر به‌نظر برسد لیکن با استمرار و پی‌گیری و دیدن نتایج مثبت آن در زندگی‌تان، برایتان به امری جذاب و دلچسب تبدیل می‌شود.
▪ استفاده از این دفترچه آشفتگی‌های ذهنیتان را به‌شدت کاهش می‌دهد و یک نظم پایدار را در فضای ذهنیتان تثبیت می‌کند. ذهنی که از آشفتگی‌ها و بی‌نظمی‌ها رها شده باشد، فضای کافی برای خلاقیت و افزایش کارائی‌ها و آشکاری توانمندی‌های ذاتی‌اش را در اختیار خواهد داشت.
▪ اگر بتوانید این سیستم را در این سطح به‌خوبی پیاده کنید امکان گسترش آن و افزایش دامنه‌های آن نیز وجود خواهد داشت.
تألیف: حسن سلطانعلی
منبع : سایر منابع


همچنین مشاهده کنید