دوشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۶ / Monday, 19 February, 2018

روش های کشت گندم


روش های کشت گندم
رشد قارچ های عالم بوته میری گندم با روش كشات بذر بر روی پشته های بلند به دلیل عدم حالت غرقابی كمتر می شود.
روش های كشت گندم به وسعت و شیب زمین، مقدار آب موجود و مدیریت زارعی بستگی دارد.
به طور كلی روش های كشت عبارتست از:
۱) روش كرتی:
روشی است سنتی و در زمین هایی اعمال می شود كه دارای سطح كم، شیب نامناسب و یا آب كم برای آبیاری هستند. در این روش معمولاً پس از انجام گاوآهن و دیسك،‌ بذر را پاشیده و با دیسك زیر خاك برده و مرزهایی با مرزبند ایجاد می كنند. در این روش استفاده از ماشین آلات برای انجام امور داشت مانند سمپاشی علیه علف های هرز غیرممكن و برداشت با كمباین به دلیل مرزهای زیاد مشكل است. همچنین از سطح مفید مزرعه به خوبی استفاده نشده و ضایعات زمین زیاد است.
۲) روش خطی یا فارویی:
این روش برای زراعت گندم آبی انجام می شود و به این ترتیب است كه پس از انجام گاوآهن، دیسك و تسطیح، با استفاده از دستگاه كودپاش (سانتریفوژ) بذر را در سطح مزرعه پاشیده و سپس با دستگاه فاروئر جوی و پشته ایجاد می شود. در مواردی پیش از انجام جوی و پشته به وسیله دیسك بذر را زیر خاك می كنند كه آزمایش ها نشان داده، این عمل چندان موثر و مورد نیاز نیست.
در این روش پشته ها،‌ كم عرض (۲۵ – ۱۰ سانتیمتر) و كم عمق (۱۵ – ۱۰ سانتیمتر) هستند و در مواردی هنگام آبیاری، حالت غرقابی ایجاد می شود. بذرپاشی به روش سانتریفوژ باعث می شود بذرها به طور تصادفی و كنترل نشده پخش و در خاك مستقر شوند، بنا بر این تعدادی بوته نیز در كف جویچه ها سبز می شوند كه جایگاه مناسبی برای استقرار گیاه نبوده و ممكن است بوته های این ناحیه مقداری از مواد غذایی و رطوبت موجود را مصرف كنند. ولی قدرت رقابت با بوته های روی پشته را ندارند و محصولی نیز تولید نمی كنند و در صورت تولید از كیفیت كمی برخوردارند.
نوع دیگری از كشت ردیفی گندم در ایران وجود دارد كه در آن از ماشین های بذركار استفاده می شود. عرض پشته ها در این نوع بذركارها تقریباً ثابت (حدود ۳۰ سانتیمتر) بوده و دستگاه قادر است سه ردیف بذر بر روی هر پشته بكارد. فاصله بین ردیف كاشت (فاصله وسط یك جویچه تا وسط جویچه مجاور) حدود ۵۵ سانتیمتر است. برخی بذركارها همزمان دو عمل احداث پشته و كاشت بذر بر روی پشته را انجام می دهند كه نوعی مزیت برای این دستگاه ها محسوب می شود.
۳) روش نواری:
این روش در زمین هایی كه شیب مناسب داشته و انجام عمل تسطیح در آن ها میسر باشد قابل اجراست. در این روش با توجه به شیب مناسب نیازی به ایجاد جویچه نیست. كاشت با ماشین های بذركار صورت گرفته زمین در قطعات بزرگ قابل آبیاری است. از دستگاه كمباینت می توان در این روش كشت استفاده كرد. این دستگاه همزمان در اراضی شخم خورده عملیات دیسك، تسطیح و كشت را انجام می دهد. اگر در اراضی با شیب نامناسب روش نواری اجرا شودف ناچار مرزهای متعددی باید ایجاد كرد كه در نهایت همان روش كرتی خواهد بود.
۴) روش كشت بذر بر روی پشته های بلند:
مدرن ترین روشی است كه در كشورهای پیشرفته اجرا می شود. به طور خلاصه، در این روش دو الی سه ردیف بذر بر روی پشته های بلند و عریض كاشته می شود. در این سیستم عرض پشته ۷۰ – ۴۵ سانتیمتر، فاصله ردیف كاشت بر روی پشته ۲۰ – ۱۵ سانتیمتر، عرض جویچه ها (فارو) ۳۰ – ۲۵ سانتیمتر و ارتفاع پشته (عمق فارو) ۲۰ – ۱۲ سانتیمتر است. هدایت آب در زمین از طریق جویچه ها انجام می شود، به طوری كه رطوبت ه صورت نشتی به محل استقرار بذرها نفوذ می كند و حالت غرقابی ایجاد نمی شود. روش كاشت گندم با این روش به شرح زیر است:
پس از عملیات شخم عمیق، دیسك، تسطیح و قبل از بذركاری جوی و پشته ها را متناسب با این روش با یك دستگاه خطزن احداث و زمین را آبیاری بسیار سنگین می كنند. پس از سبز شدن نسل ااول علف های هرز (كه حدود ۸۰ درصد كل علف های هرز است) و در رطوبت كمی بیشتر از گاورو شدن، دستگاه را وارد زمین می كنند.
این دستگاه به گوته ای طراحی شده است كه بیلچه های كولیتواتور كه قبل از لوله های سقوط بذر قرار دارند روی پشته ها قرار گرفته، با تخریب پشته ها علف های هرز را از بین می برند، سپس بذرها به صورت ردیفی (معمولاً سه ردیف روی پشته) در عمق ۱۲ – ۸ سانتیمتر كاشته می شوند و بیلچه های احداث فارو كه در پشت لوله های سقوط بذر قرار دارند، دوباره فاروها و پشته ها را در جای قبلی بازسازی
می كنند. بنابراین با عبور بذركار همزمان، پشته ها تخریب می شوند، علف های هرز از بین
می روند، بذرها به صورت ردیفی كاشته شده و دوباره پشته ها و جویچه ها احداث می شوند.
پس از كاشت بذر، زمین به صورت ردیفی كاشته شده و دوباره پشته ها و جویچه ها احداث
می شوند. پس از كاشت بذر، زمین به مدت حدود ۴۰ روز آبیاری نمی شود (به دلیل این كه بذر گیاه زراعی عمق كاشته شده است و رطوبت كافی برای جوانه زدن آن وجود دارد) در این مدت گیاهچه ها رشد كرده و در حالی كه قسمت اعظم بذرهای علف های هرز قبل از كشات بذر جوانه می زنند و با بیلچه های كولیتواتور بذركار از بین می روند، باقیمانده بذر علف های هرز در عمق كم قرار گرفته و رطوبت كافی برای سبز شدن آن ها وجود ندارد.
▪ از مزایای روش كشت بذر بر روی پشته های بلند می توان به موارد زیر اشاره كرد:
- سهولت آبیاری قبل از كاشت كه كنترل مكانیكی علف های هرز را فراهم می كند.
- افزایش میزان سبز شدن بذر و یكنواختی مزرعه
- امكان استفاده از همان پشته ها در كشت های بعدی
- استفاده كمتر از بذر (بعضی از كشاورزان با مصرف فقط ۷۵ – ۵۰ كیلوگرم بذر در هكتار به تراكم مورد نظر می رسند)
- كاهش میزان مصرف علف كش ها
- كاهش سله بندی و خفگی بذر
- كاهش ورس (خوابیدگی) به دلیل عدم شرایط غرقابی
- امكان مصرف كود به صورت نواری و افزایش بازدهی مصرف كود
- كاهش فرسایش در مناطق پرباران به دلیل هدایت آب توسط فاروها
- افزایش تولید


منبع : کشاورز تنها

مطالب مرتبط

شلیل


شلیل
اعتقاد بر این است که شلیل یکی از قدیمی ترین میوه ها بوده و ظاهراً ۲۰۰۰ سال قبل در چین رشد می کرده است. تا اواخر دهه ۴۰ شلیلها سبز کم رنگ ، دارای اندازه ای کوچک و گوشتی سفید داشته اند. گوشت آن آبدار بود اما میوه ای بسیار ترد با هسته ای کم عمر محسوب می‌شد. شلیل امروزه با کمک پرورش دهندگان و مدارس کشاورزی از اجدادشان فاصله بسیار زیادی گرفته اند. اکنون شلیها بسیار تطبیق پذیرند و در آشپزی کاربرد زیادی دارند.آنها چه بصورت پخته و چه خام جایگزین خوبی برایهلو هستند چون قبل از آماده سازی نیازی به کندن پوست آنها نمی باشد.
در حال حاضر بیش از ۱۵۰ گونه شلیل وجود دارد که فقط از نظراندازه ، شکل ، طعم ، بافت و رنگ متفاوت هستند. انتظار می رود با معرفی دو یا گونه جدید شلیل در هر سال محبوبیت این میوه مداوم باشد.گونه های موجود شلیل پیوسته از نظر طعم بهتر و ظاهری زیبا تر و عمر طولانی تر هسته در حال ارتقا می باشند.بسیاری از گونه های جدید که شما امروزه از آنها لذت می برید شاید در ۵ یا ۱۰ سال آینده دیده نشوند.
شلیلها مانند هلو و آلو دارای دو رده می باشند:
هسته جدا و هسته دار. گونه هایی که در رده هسته جدا قرار دارند به راحتی از هسته جدا می شوند در حالیکه در گونه های هسته دار میوه پس از خورده شدن یا زمان آمادگی به هسته چسبیده اند. گونه جدیدتری به نام نیمه هسته جدا وجود دارند که جدیدترند و ترکیبی از دو گونه قبلی می باشند.
● گزینش و نگهداری
هنگام انتخاب شلیل به دنبال انواع کاملاً گرد که روی پوست قرمز آن رنگ زرد یا نارنجی – زرد است بگردید. شلیل پخته باید هنگام فشردن آهسته نرم باشد و و بوی خوبی داشته باشد. ممکن است پس از چیدن مثل زمان رسیدن نرم و آبدار باشند با این حال طعم آنها شیرین تر نخواهد شد. بنابراین ازچیدن شلیلها ی خیلی سفت ، سبز و له شده اند یا پوستهای چروک خورده اجتناب کنید.
اگر شلیلها را با پوستهای پوشش دار روشن اما سفت و تاحدی محکم خریداری کرده اید آنها را در دمای اطاق نگهداری کنید( ۵۱ تا ۷۷ درجه فارنهایت).گذاشتن شلیلها درپاکتهای کاغذی بخصوص اگر با سیب ، موز، گلابی و سایر میوه های تولید کننده گاز اتیلن همراه باشد فرآیند رسیده شدن را تسریع می کند.شلیلها را نباید در دمای بالاتر از ۷۸ درجه فارنهایت نگهداری کرد چون دمای بالا سرعت فرآیند رسیدن را کاهش داده و روی طعم ، عطر و بافت آنها اثر منفی خواهد داشت.
بهتر است تا هنگام پخته شدن کامل آنها را در دمای اطاق نگهداری کرد. پس از رسیده شدن کامل بیش از چند روز دز یخچال نگهداری نکنید. قراردادن طولانی مدت شلیل در یخچال موجب از بین رفتن طعم و آب آن می شود.
● آماده سازی
آماده سازی شلیل بسیار آسان است چون احتیاجی به کندن پوست آنها نیست.در زمان خوردن آنها چه پخته و چه خام پوست آنها در طعم یا بافت آنها تاثیری ندارد.
هسته انواع شلیل هسته جدابا برش طولی شکاف میوه به آسانی جدا می شود. سپس دو نیمه میوه را در خلاف جهت یکدیگر بپیچانید. بعد از جدا نمودن نیمه ها به آسانی می توانید هسته را از یکی از نیمه ها جدا کنید.
جدا کردن هسته شلیلهای هسته دار(همانگونه که از اسم آن پیداست) کمی مشکل است.بهترین راه ، بریدن قسمتهای آن ( حلقه ای،چهار قسمتی و...) از میوه تا هسته آن و دور انداختن مقدار باقی مانده است.مثل سیب ، گلابی و هلو از کمی آب لیمو یا آب دیگر مرکبات روی بخشهای بریده شده استفاده کنید تا اثرقهوه ای شدن آن به تاخیر بیفتد.
کاربردهای مصرفی مطلوب شلیل به صورت تازه ، شکر زده و با خامه است. آنها همچنین در بستنی ، پای ها ، کیک و سایر کیکهای کوچک بکار می روند. بعلاوه از هلو وشلیل در تهیه مربا ، ژله ، کمپوت و دسرهای میوه مخلوط استفاده می شود.
▪ گونه های هسته دار
May Glo, Roy Giant, August Red, Red Jim و the September Red . تفاوت اصلی این گونه ها در زمان عرضه به بازار است. May Glo یکی از اولین شلیلهای هسته دار فصل است درحالیکه the August Red, Jim Red and the September Red گونه های اواخر فصل هستند که فصل شلیل با آنها تا ماه اکتبر ادامه می یابد.
▪ گونه های هسته جدا
Red Diamond, Summer Grand, Summer Bright و Summer Diamond بهترین نمونه های شلیل هسته جدا می باشند.اینها دارای اندازه خوب بوده به راحتی حمل و نقل شده و کاملاً تحت اختیار شما هستند. همانگونه که از نامشان پیداست آنها عمدتاً گونه های تابستان می باشند که در ماههای ژوئن و جولای در بازار یافت می شوند.
▪ گونه های نیمه هسته جدا
May Grand و Spring Red در اواخرمی و اوایل ژوئــــــــــن وجـــود دارند. May Grand خوشمزه ترین گونه آغاز فصل محسوب می شود.

سالاد گوشت و جگر مرغ
● مواد لازم برای شش نفر ▪ ۲۵۰ گرم اسفناج ▪ یک عدد کاهو بزرگ ▪ هفت قاشق مرباخوری روغن ▪ ۱۷۵ گرم گوشت ریز شده ▪ ۷۵ گرم نان تست که به اندازه انگشت برش داده شده ▪ ۴۰۰ گرم جگر مرغ ▪ ۱۰۰ …
وبگردی
اگر «عدم رویارویی با حریفان اسرائیلی» آرمان ماست چرا پنهانی و دزدکی؟
اگر «عدم رویارویی با حریفان اسرائیلی» آرمان ماست چرا پنهانی و دزدکی؟ - آنچه مشخص است جمهوری اسلامی ایران باید تصمیم مشخص و درستی درباره سیاست عدم رویارویی با ورزشکاران رژیم صهیونیستی بگیرد. دیگر نمی‌توان با این روش تعقیب و گریزی با این مسئله برخورد کرد. دیگر نمی‌توان ورزشکاران را از مقابله با کشتی‌گیران اسرائیلی باز داشت و در برابر رسانه‌های جهانی گفت به خاطر مصدومیت در میدان حاضر نمی‌شویم و در داخل جشن بگیریم که ما عزت‌مان را حفظ کردیم و...
سازنده پهباد هستیم اما سازمانهای امداد و نجات حتی یک پهباد هم ندارند !
سازنده پهباد هستیم اما سازمانهای امداد و نجات حتی یک پهباد هم ندارند ! - معاون هوانوردی سازمان هواپیمایی کشوری گفت: سازمان هواپیمایی با بخش‌های عملیاتی مرتبط جهت استفاده از پهبادهای نظامی نیز هماهنگی‌های لازم را انجام داده که به محض صدور مجوز از آن‌ها استفاده خواهیم کرد.
خوشحالی عجیب معاون رئیس‌جمهور از افزایش هزینه سفر به خارج از کشور !
خوشحالی عجیب معاون رئیس‌جمهور از افزایش هزینه سفر به خارج از کشور ! - دولت - معاون رئیس‌جمهور با بیان اینکه نوسان قیمت ارز کلا آزار دهنده است، گفت: افزایش قیمت ارز به لحاظ محاسبه عددی هزینه تمام‌شده سفر به خارج از کشور را افزایش می‌دهد.
ویدئو / حضور خانواده مسافران هواپیمای یاسوج در محل حادثه
ویدئو / حضور خانواده مسافران هواپیمای یاسوج در محل حادثه - برخی از خانواده‌های مسافران هواپیمای تهران - یاسوج که صبح یکشنبه (۲۹ بهمن) در ارتفاعات سقوط کرد، در حوالی مناطق احتمالی وقوع حادثه حضور یافته‌اند تا از نزدیک در جریان عملیات جست‌وجوی لاشه هواپیما قرار بگیرند. نیروهای حاضر در محل نیز برای آنها توضیح می‌دهند که چرا کار این عملیات با دشواری‌هایی مواجه است.
اسنادی که نشان می دهد فرودگاه یاسوج رادار ندارد
اسنادی که نشان می دهد فرودگاه یاسوج رادار ندارد - رضا رشیدپور در برنامه حالا خورشید از اسنادی رونمایی کرد که نشان می دهد، فرودگاه یاسوج علیرغم تکذیب مسئولان، رادار و تجهیزات کافی برای فرود امن هواپیماها ندارد. گفته می شود یکی از دلایل دخیل در سقوط هواپیمای تهران - یاسوج فعال نبودن رادار فرودگاه یاسوج بوده است.
سقوط «خرمشهر»، هواپیمایی که چندین سال زمین‌گیر شده بود!
سقوط «خرمشهر»، هواپیمایی که چندین سال زمین‌گیر شده بود! - رویدادی که در بطن آن، هواپیمای ATR شرکت آسمان قرار داشت که با کد EP-ATS رجیستر شده و مسئولان شرکت هواپیمایی آسمان بر آن نام «خرمشهر» را گذارده بودند. نامی که هدف از انتخاب آن هرچه بوده، حتما یادآوری سقوط خرمشهر در ابتدای جنگ تحمیلی نبوده است. رویدادی که ساعاتی پیش بار دیگر رخ داد؛ این بار با سقوط هواپیمایی که خرمشهر نام داشت.
بدل ایرانی آنجلینا جولی رونمایی شد !
بدل ایرانی آنجلینا جولی رونمایی شد ! - شب گذشته مراسم اکران فیلم بلوک 9 خروجی 2 به کارگردانی علیرضا امینی و تهیه کنندگی محمدرضا شریفی نیا و نیز فیلم شاخ کرگدن در پردیس سینمایی ملت برگزار گردید.
اظهارات جنجالی احمدی نژاد در مقابل دادگاه
اظهارات جنجالی احمدی نژاد در مقابل دادگاه - سخنرانی پرحاشیه احمدی نژاد در مقابل دادگاه بقایی
چه کسی به وقت شام را کمدی خطاب کرد؟!!
چه کسی به وقت شام را کمدی خطاب کرد؟!! - امیرقادری منتقد سینما: حاتمی کیا یک فیلم بد و کاریکاتوری ساخته است
تصاویر/ حاشیه و متن اختتامیه جشنواره فیلم فجر
تصاویر/ حاشیه و متن اختتامیه جشنواره فیلم فجر - آیین اختتامیه سی و ششمین جشنواره فیلم فجر در مرکز همایش‌های برج میلاد با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور و سید عباس صالحی وزیر ارشاد برپا شد.