پنجشنبه, ۳۰ فروردین, ۱۴۰۳ / 18 April, 2024
مجله ویستا
زنجبیل (مهر گیاه)
گیاهی است چند ساله به ارتفاع حداكثر ۳/۱ متر، دارای ریزوم خزنده، غده ای شكل و برگ های بدون دمبرگ، سرنیزه ای یا خطی - سرنیزه ای كه واجد نوك درفشی باریك و فاقد كرك است. گل آذین به ارتفاع حداكثر ۲۵ سانتی متر، دارای دم گل آذین افراشته، سنبله بیضوی با نوك مدور و متراكم است.
جام گل سبز - زرد با لوله ای در حدود ۲ سانتی متر است. ریزوم های ضخیم و كلفت گیاه بخش دارویی آن را تشكیل می دهد ریزوم ها خود از چندین تكه كوچكتر تشكیل یافته اند كه از عرض به یكدیگر محكم چسبیده و متراكم شده. در قسمت فوقانی نیز واجد انشعابات بیضی شكل است. زنجبیل به شكل تازه (سبز)، خشك (پرورده) و پودر شده وجود دارد. انواع تجارتی زنجبیل عبارتند از: زنجبیل جامائیكایی، چینی، آفریقایی، استرالیایی و هندی. مرغوب ترین نوع زنجبیل جهت مصارف دارویی، زنجبیل جامائیكایی است. این نوع زنجبیل به صورت كاملاً تراشیده و تمیز شده به بازار مصرف عرضه می گردد. در مناطق نیمه استوایی و گرمسیری كه كشت زنجبیل رایج است در محدوده زمانی بین اواخر پاییز تا اواسط زمستان با پژمرده شدن ساقه ها، ریزوم های گیاه را از زیر خاك خارج و جمع آوری می نمایند. از زنجبیل در درمان بیماری حركت و سوءهاضمه استفاده می شود. همچین به عنوان ادویه ای مطبوع و اشتهاآور در صنایع غذایی مورد مصرف قرار می گیرد. در طب گذشته زنجبیل در درمان استفراغ، سوءهاضمه و نفخ استفاده می شده است. همچنین آن را در كمك به افزایش حافظه موثر میدانستهاند.
مقادیر زیاد زنجبیل ممكن است با داروهای مصرفی بیماران قلبی، دیابتی و نیز داروهای ضدانعقادی تداخل ایجاد نماید. همچنین در دوره ای از حاملگی و شیردهی بهتر است از مصرف مقادیر بیش از مقدار مصرف رایج آن در رژیم غذایی پرهیز نمود. ریزوم خشك زنجبیل واجد نشاسته، پروتئین، چربی، فیبر، مواد معدنی، رطوبت، روغن فرار، ماده رزینی و موسیلاژ است.
جام گل سبز - زرد با لوله ای در حدود ۲ سانتی متر است. ریزوم های ضخیم و كلفت گیاه بخش دارویی آن را تشكیل می دهد ریزوم ها خود از چندین تكه كوچكتر تشكیل یافته اند كه از عرض به یكدیگر محكم چسبیده و متراكم شده. در قسمت فوقانی نیز واجد انشعابات بیضی شكل است. زنجبیل به شكل تازه (سبز)، خشك (پرورده) و پودر شده وجود دارد. انواع تجارتی زنجبیل عبارتند از: زنجبیل جامائیكایی، چینی، آفریقایی، استرالیایی و هندی. مرغوب ترین نوع زنجبیل جهت مصارف دارویی، زنجبیل جامائیكایی است. این نوع زنجبیل به صورت كاملاً تراشیده و تمیز شده به بازار مصرف عرضه می گردد. در مناطق نیمه استوایی و گرمسیری كه كشت زنجبیل رایج است در محدوده زمانی بین اواخر پاییز تا اواسط زمستان با پژمرده شدن ساقه ها، ریزوم های گیاه را از زیر خاك خارج و جمع آوری می نمایند. از زنجبیل در درمان بیماری حركت و سوءهاضمه استفاده می شود. همچین به عنوان ادویه ای مطبوع و اشتهاآور در صنایع غذایی مورد مصرف قرار می گیرد. در طب گذشته زنجبیل در درمان استفراغ، سوءهاضمه و نفخ استفاده می شده است. همچنین آن را در كمك به افزایش حافظه موثر میدانستهاند.
مقادیر زیاد زنجبیل ممكن است با داروهای مصرفی بیماران قلبی، دیابتی و نیز داروهای ضدانعقادی تداخل ایجاد نماید. همچنین در دوره ای از حاملگی و شیردهی بهتر است از مصرف مقادیر بیش از مقدار مصرف رایج آن در رژیم غذایی پرهیز نمود. ریزوم خشك زنجبیل واجد نشاسته، پروتئین، چربی، فیبر، مواد معدنی، رطوبت، روغن فرار، ماده رزینی و موسیلاژ است.
منبع : روزنامه شرق
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
اسرائیل ایران حمله ایران به اسرائیل آمریکا گشت ارشاد ایران و اسرائیل ارتش جمهوری اسلامی ایران دولت دولت سیزدهم وعده صادق جنگ جنگ ایران و اسرائیل
سیل قتل قوه قضاییه هواشناسی تهران کنکور سیلاب شهرداری تهران آموزش و پرورش پلیس سازمان هواشناسی فضای مجازی
قیمت خودرو خودرو قیمت دلار قیمت طلا تورم بازار خودرو ایران خودرو بانک مرکزی حقوق بازنشستگان بورس دلار قیمت سکه
تلویزیون احسان علیخانی ازدواج سینمای ایران تبلیغات شبکه نمایش خانگی کتاب موسیقی دفاع مقدس سریال تئاتر سینما
دانشگاه تهران دانشگاه آزاد اسلامی
رژیم صهیونیستی عملیات وعده صادق غزه فلسطین جنگ غزه روسیه چین حماس سازمان ملل اسراییل طوفان الاقصی لبنان
پرسپولیس فوتبال صنعت نفت آبادان لیگ قهرمانان اروپا رئال مادرید استقلال بارسلونا بازی لیگ برتر کشتی فرنگی تراکتور سپاهان
هوش مصنوعی سامسونگ تلگرام اپل وزیر ارتباطات ایلان ماسک ناسا عیسی زارع پور
سلامت پزشک چاقی پیاده روی درمان و آموزش پزشکی دیابت سلامت روان