پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

پترائوس سوژه جدید انتخاباتی در آمریکا


پترائوس سوژه جدید انتخاباتی در آمریکا
نامزدهای انتخاباتی آمریکا معمولا در شیوه های تبلیغاتی خود تلاش می کنند با نگاهی نو به اصول رایج در حزب متبوع خود، طرفداران بیشتری کسب کنند. اما این رویه باعث نمی شود که آنان از پرداختن به سوژه های جدید غافل شوند، یکی از این سوژها گزارش هفته آینده پترائوس در مورد عراق به کنگره است. این گزارش قرار است که از سوی ژنرال دیوید پترائوس، فرمانده نیروهای آمریکایی در عراق، هفته آینده به کنگره ارائه شود.
جان مک کین، به عنوان نامزد اصلی جمهوریخواهان تلاش خواهد کرد تا از این فرصت در جهت تاکید بر این که افزایش نیروهای آمریکایی در عراق یک موفقیت بوده و عقب نشینی آنها یک اشتباه خواهد بود، بهره بگیرد.این در حالی است که کلینتون و اوباما گزارش پترائوس را به بهانه ای برای طرح این سوال که چرا با گذشت ۵ سال هنوز جنگ در عراق ادامه دارد، تبدیل کنند.
نکته جالب این است که در همه نامزدهای فعلی انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۰۸ آمریکا هم اکنون در کمیته هایی که پترائوس قرار است در مقابل آنها گزارش خود را قرائت کند، حضور دارند. جان مک کین و کلینتون در کمیته خدمات مسلح سنا عضو هستند و باراک اوباما هم یکی از اعضای کمیته روابط خارجی مجلس سنا است. گزارش پترائوس از آن جهت دارای اهمیت است که یکی از نقاط کلیدی افتراق میان سیاست های دو حزب دموکرات و جمهوریخواه را مشخص و برجسته می کند.
این گزارش در عین حال که می تواند شکل دهنده سیاست دولت بوش طی ماه های آینده در عراق باشد، قادر است نقش جنگ در مبارزات انتخاباتی آمریکا در هفته های آتی را نیز تبیین کند.هم اکنون به نظر می رسد که برگ برنده تا حد زیادی در اختیار نامزدهای دموکرات است.
در حالی که ۷ هفته از شروع مرحله اول از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می گذرد، این موضوع برای همگان روشن شده است که رئیس جمهور بعدی آمریکا باید میراث خوار جنگی باشد که تاکنون جان ۴ هزار تن از نیروهای آمریکایی را گرفته و قریب به ۵۰۰ میلیارد دلار هزینه در بر داشته است.
اخبار برخی از خبرگزاری ها حاکی است که ژنرال پترائوس احتمالا در گزارش خود بر دستاوردهای امنیتی به دست آمده و پیشرفت های اندک سیاسی در عراق از زمان افزایش نیروهای آمریکایی در این کشور موسوم به Surge تاکید خواهد کرد.دورخیز نامزدهای انتخابات آمریکا برای بهره گیری از نتایج این گزارش در مبارزات انتخاباتی در حالی است که رقابت فشرده میان دو رقیب اصلی در حزب دموکرات همچنان ادامه دارد.
● کلینتون و اوباما ادامه می دهند
هم اکنون همه چشم ها در آمریکا به رای گیری انتخابات اولیه در ایالت پنسیلوانیا در ۲۲ آوریل ( سوم اردیبهشت) دوخته شده است تا بار دیگر شاهد مصاف نامزدهای اصلی حزب دموکرات با یکدیگر باشند. کلینتون در نظرسنجی های این ایالت نسبت به رقیب خود اوباما دست برتر را دارد. پیروزی در ایالت پنسیلوانیا برای این دو نامزد بسیار حیاتی است، زیرا این ایالت دارای ۱۵۸ نماینده در کمیته ملی دموکرات ها است و هر یک از نامزدها در صورت دستیابی به یک برتری فاحش نسبت به رقیب می تواند تعداد بیشتری از رای این نمایندگان را از آن خود کند. رقابت سرنوشت ساز بعدی کلینتون و اوباما در ایالت کارولینای شمالی است که بر اساس نظرسنجی های انجام گرفته در این ایالت، نامزد سیاه پوست جلوتر از رقیب خود قرار دارد. انتخابات اولیه در این ایالت با ۱۱۵ نماینده به همراه ایالت ایندیانا با ۷۲ نماینده در سوم می ( ۲۴ اردیبهشت) برگزار خواهد شد.
رقابت میان نامزدها باقی مانده انتخابات ریاست جمهوری از حزب دموکرات تا سوم ژوئن ادامه خواهد داشت و پس از آن باید در انتظار رای کمیته مرکزی حزب در ماه آگوست نشست تا نمایندگان ارشد در مورد نامزد نهایی تصمیم گیری کنند.
در صورتی که هیچ از دو رقیب حاضر به کنارگیری از رقابت ها تا آن زمان نشوند، باید رای ۲۰۲۴ نماینده ایالتی را به نفع خود به ثبت برسانند. اوباما در حال حاضر حمایت ۱۶۳۱نماینده را کسب کرده، این در حالی است که کلینتون ۱۵۰۱ رای را از آن خود کرده است.
بدین ترتیب هر دوی آنها بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ رای با حدنصاب نهایی فاصله دارند. اما این رقابت می تواند تنها در صورتی که یکی از نامزدها حاضر به انصراف از ادامه رقابت شود، پایان یافته و نامزد باقی مانده به عنوان نفر اصلی از حزب دموکرات در رقابت پایانی با جان مک کین ( از حزب جمهوریخواه)، وارد مرحله دوم از انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۰۸ آمریکا شود.
در حال حاضر با وجود این که بر اساس برخی از نظرسنجی ها خانم کلینتون از حمایت بیشتری نسبت به اوباما در میان نمایندگان ارشد در کمیته مرکزی دموکرات ها برخوردار است، اما با توجه به در اختیار داشتن آرای کمتری در نظرسنجی های عمومی، وی شانس کمتری برای راه یافتن به مرحله نهایی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دارد.نظرسنجی ها نشان می دهند که اوباما قادر است که رای ۱۴/۲ میلیون نفر را در مقابل کلینتون با ۱۳/۷ میلیون رای کسب کند. این فاصله در تصمیم گیری نمایندگان ارشد بسیار تعیین کننده خواهد بود.
منبع : روزنامه ابتکار


همچنین مشاهده کنید