سه شنبه, ۲۹ اسفند, ۱۴۰۲ / 19 March, 2024
مجله ویستا
اینطوری تازه میمانند
بسیاری از خانمهاانواع میوه ها و سبزیجات را با استفاده از فریزرمنجمد می کنند وآنها را به صورت یخ زده مصرف می کنند.اما اگر نیاز شما به این مواد کوتاه مدت است،برای هر چه طولانی تر کردن عمر سبزیجات در یخچال ،بدون یخ زدن ،راه هایی وجود دارد.مطلب زیر به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید مدت زمان بیشتری از سبزیجات تازه استفاده کنید.
● گوجه فرنگی
گوجه فرنگی در سه مرحله سبز رسیده، صورتی و قرمز برداشت میشود.
ولی برای نگهداری، باید گوجه فرنگی قرمز، صاف، یکنواخت و دارای بافت نسبتاً ســفت باشد تا در طی زمان نگـهداری بافت (گوشت) آن آبکی نشود. برای تشخیص رسیده بودن گوجه فرنگی میتوان با یک چــاقو بافت گوجه فرنگی را برش داد، در این حالت بذرها ژلهای هستند و از روی چاقو لیز میخورند.
برای نگهداری، پس از انتخاب گوجه فرنگی با مشخصات بالا، آنها را در کیسههای پلی اتیلنی (نایلکس یا کیسه فریزر) بگذارید؛ سپس آن را در قسمت زیرین یخچال جای دهید. گوجه فرنگی در شرایط مطلوب تا یک هفته تازه خواهد بود.
● پیاز
پیازها به رنگهای مختلف از جمله سفید، زرد، صورتی و قرمز در بازار مشاهده میشوند. در بین انواع پیاز با رنگهای مذکور، پیازهای صورتی (نسبتاً) و قرمز (بیشتر) به دلیل رطوبت کم، عطر و طعم بالا برای نگهداری مناسب هستند؛ و پیازهای سفید و زرد به دلیل رطوبت بالا و احتمال کپک زدگی، همچنین عطر و طعم کم و به دلیل فرّار بودن ترکیبات معطر، برای نگهداری مناسب نیستند. برای نگهداری باید از محل خشک و خنک استفاده شود تا پیاز شروع به رویش و سبز شدن نکند.
برای نگهداری پیازها نباید از یخچال استفاده کرد. پیازها را در کیسه پلی اتیلن (نایلکس یا کیسه فریزر) که دارای تعدادی سوراخ باشد قرار دهید و در محل خنک تا زمانی که نیاز دارید، نگهداری کنید.
● قارچ
قارچ باید سفید ، یکنواخت و سالم باشد و پایه آن به کلاهک به طور کامل چسبیده باشد؛ قارچهای آسیب دیده لکه دار، ترک خورده، پلاسیده و تغییر رنگ داده مرغوب نیستند.
تا حد امکان سعی کنید از قارچهای تازه استفاده کنید، زیرا قارچ بعد از چیدن بلافاصله عطر و طعم خود را از دست میدهد، لیکن چنانچه مجبورید آن را نگهداری کنید، قارچها را در پاکت کاغذی در یخچال قرار دهید و به مدت حدود ۳ روز نگهداری کنید.
● باقلا سبز
باقلا سبز را در یک کیسه پلی اتیلنی (نایلکس یا کیسه فریزر) بگذارید، سپس در قسمت زیرین یخچال قرار دهید؛ باقلا سبز برای مدت یک هفته تازه میماند. ضمناً میتوان آن را در سبدهای سوراخ دار در آشپزخانه به مدت ۳ تا ۴ روز نگهداری کرد.
● نخودفرنگی
نخودفرنگی را در کیسه پلی اتیلنی (کیسه فریزر یا نایلکس) بگذارید، سپس آن را در قسمت زیرین یخچال قرار دهید. نخودفرنگی به مدت ۳ روز تازه باقی میماند.
● لوبیا سبز
لوبیا سبز مرغوب دارای رنگ سبز است؛ رنگ زرد علامت پیری محصول است. پژمردگی نیز از مرغوبیت محصول میکاهد.
برای نگهداری لوبیا سبز، آن را در کیسههای پلیاتیلنی (نایلکس یا کیسه فریزر) قرار دهید و سپس در طبقات پایین یخچال نگهداری کنید؛ در این حالت لوبیا سبز حدود یک هفته تازه میماند. در صورت بالا بودن کیفیت لوبیای خریداری شده، میتوان آنها را در سبدهای سوراخ دار به مدت ۳ تا ۴ روز در آشپزخانه نگهداری کرد.
● خیار
خیار مرغوب دارای رنگ سبز تیره است و فاقد هر گونه صدمه دیدگی، لِـهیدگی و گودافتادگی است. چروکیده شدن و رنگ زرد نشانه نامطلوب بودن آن است.
خیار را برای نگهداری باید در لفافههای پلاستیکی (سلفون) محکم پوشاند و در قسمت انتهایی یخچال قرار داد. مدت نگهداری این خیارها به صورت تازه حدود یک هفته است.
● تربچه
تربچههای مرغوب دارای برگ سبز پررنگ هستند. برگهای آنها آبدار و تمیزند و همچنین باید از صدمه دیدگی، لهیدگی یا لکه دار بودن عاری باشند. برای نگهداری باید تربچهها را در کیسههای پلی اتیلنی (نایلکس یا کیسه فریزر) در قسمت انتهایی یخچال قرار داد. در این حالت تربچهها به مدت یک هفته تازه میمانند.
● بادمجان
بادمجان باید مرغوب، یکنواخت، صاف، درخشنده (چنانچه دو بادمجان را به هم مالش دهیم صدای تیزی به گوش میرسد) و دارای رنگ بنفش تیره باشد. چروکیدگی علامت پیری محصول است.
بادمجان را برای نگهداری در کیسههای پلی اتیلنی (نایلکس یا کیسه فریزر) در قسمت انتهایی یخچال قرار دهید که در این حالت بادمجان به مدت دو هفته تازه خواهد ماند.
منبع : نوآوران فناوری اطلاعات
همچنین مشاهده کنید