جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

Nokia N۷۳


Nokia N۷۳
● آنچه در بستۀ خریداری شدۀ شما موجود می باشد:
ـ گوشی نوکیا N۷۳
ـ باتری BP-۶M با گنجایش ۱۱۰۰mAh
ـ شارژر AC-۴
ـ تبدیل شارژر CA-۴۴
ـ هدست کلاسیک HS-۲۳ استریو نوکیا
ـ کابل اتصال CA-۵۳
ـ مچ بند و یک دستمال برای پاک کردن لنز گوشی
ـ یک سی دی شامل برنامه نوکیا
ـ راهنمای مصرف کننده
اگر چه گوشی های سری N با به میان آمدن نامشان صدای جیرینگ جیرینگ سکه و نجوای هزینه های بالاتر را به همراه کارآیی های ویژه به همراه می آورند علی الخصوص اگر این نام N به عدد ۷ نیز مزین گردیده باشد شاید توجیه اقتصادی ویژه ای برای خرید این گوشی ها نسبت به دیگر گوشی ها وجود نداشته باشد و تنها گروهی از خریداران که به اصطلاح ما موبایل باز می باشند قدرت و قابلیت خرید این گونه گوشی ها را داشته باشند.البته گروه دیگر نیز وجود دارند که بر اساس اهداف تولید هر گوشی و قابلیت هایی که گوشی ها دارند، یک گوشی را انتخاب کرده و آن را می خرند.به هر حال نوکیا نیز به این ایده ارزش نهاده و سعی نموده سری های مختلف n را با اهدافی متفاوت به بازار عرضه نمایند.البته گوشی های سری n گاهی اوقات دارای کارایی هایی می باشند که تنها اسماً مورد لزوم فرد بوده و نهایتاً آن چنان به کار فرد نمی آیند. به هر حال نوکیا در سری N۹X، N۹۳ را با تکیه بر دوربین گوشی تولید نموده و N۹۱ را با حجم عظیم حافظه و در واقع یک هارد ۴ گیگا بایتی با هدف و ساختار تبلیغاتی فضایی برای ذخیره موسیقی روانه بازار نمود.سری N۸X و علی الخصوص N۸۰ با کارایی های فراوان که اکثر مورد مصرف، مصرف کنندگان قرار نمی گیرند در بازار موجود است.اما اگر بخواهیم تولیدات n نوکیا را به یک هرم تشبیه کنیم باید سری N۷X را در راس قرار دهیم چرا که این سری پر کارایی ترین سری میان سری های n با حالتی کلاسیک و حساب شده می باشد و بعد از آن سری های N۸X و در انتها سری N۹X قرار گرفته است.اما اگر به دنبال علت موفقیت گوشی چون N۷۰ هستید باید گفت که نوکیا با مشاهدۀ بازار و احتیاج مصرف کننده گوشی N۷۰ را در طراحی که امروز می بینیم تولید و به بازار عرضه نموده است.شاید این روزها به غیر از ۳۲۵۰ و ۵۵۰۰دیگر گوشی هایی که از خانواده سری nنمی باشند، خیلی بازار اثر بخش و سودمندی را دنبال نمی کنند و شاید N۷۲ و N۷۳ نیز توانسته اند اثرفراوانی را در راستای ارتقای سری n بگذارند و گوشی های سری n کوشی هایی می باشند که سعی می کنند خود را بیشتر به روز نگه دارند و حتی کارایی های موجود در N۷۳، کارآیی هایی است که می توان وجود آن ها را در گوشی های ۲۰۰۷ انتظار داشت.
جایگزاری و تولید و نام گزاری نوکیا از یک هارمونی لطیف پیروی می کند که این هارمونی از زمان تولید و پایه گزاری سری n آغاز گردید وآیا قصه به همین جا و تولید در رقم های محدود به ۷۰ و ۸۰ و ۹۰ تمام می شود ویا اینکه زمزمه با تولید سری N۶X با قابلیت ساده ترین و روان ترین اسمارت فون بودن و با N۵X با قابلیت های خاص خود غیر ممکن نمی باشد.به هر صورت در حال حاضر قریب به ۳ سال از تولیدات و سیاست سری n نوکیا می گذرد و شاید امروز نیاز فروانی به ایجاد یک تغییر جدید و نوآوری جدید نیز باشد مثل تغییر ضرائب n، m و یا هر چیز دیگر و یا در کل تولید یک سری جدید با امکاناتی متفاوت.
نوکیا سعی داشت با هر فشار و روشی که شده، کاری کند که N۷۳ بتواند با تکنولوژی های مختلف کار نماید.این گوشی ها در رنگ های ترکیبی خاکستری-ارغوانی، سفید صدفی-قرمز متالیک، سفید صدفی-قهوه ای که تفاوت چندانی بین دو حالت ارغوانی و قهوه ای نمی باشد و رنگ قرمز آن نیز مستقیماً مروبط به مصرف کنندگان خانم می گردند.هم چنین پس از مدتی ویرایش سیاه این گوشی وارد بازار گردیده است.به هر حال گوشی های نوکیا آن هم از نوع اسمارت فون هر چه جلوتر می روند از طراحی کوچکتری برخورداری می گردند با این وجود در آن ها از صفحه نمایش QVGA استفاده می شود.
البته امروزه شاید تنها ۵۵۰۰ بتواند از لحاظ ابعاد با چنین ساختاری در رقابت با N۷۳ ظاهر گردد.گوشی N۷۳ دارای ابعاد ۱۹×۴۹×۱۱۰ میل متر و وزن ۱۱۶ گرم می باشد.
به هر حالت باید یک خط موازی ما بین این گوشی با گوشی های دارای ساختار ساده و بدون سیستم عامل ولی مجهز به امکانات در همین حد به مانند K۸۰۰ اسم نمود. البته ضخامت گوشی K۸۰۰ به علت حساسیت دوربین و ضخامت آن به ۲۱ میلی متر رسیده است. البته بین ابعاد این دو گوشی در ظاهر تفاوت چندانی حس نمی شود.
صفحه نمایش گوشی از نوع TFT و قابلیت نمایش ۲۶۲۰۰۰ رنگ و ۴/۲ اینچ می باشد که دارای رزولوشن ۳۲۰×۲۴۰ پیکسل است.البته این صفحه نمایش کاملاً شبیه به آنچه در N۷۱ استفاده شده است می باشد و خیلی متفاوت نیست. تصاویر نیز برروی صفحه نمایش گوشی N۷۳ مناسب و بدون مشکل خاص می باشد. هم چنین صفحه نمایش مجهز به یک پوشش از جنس فلز شفاف کنندۀ جانبی نیز برای افزایش شفافیت و خوانا ماندن نوشته های گوشی در حالت پر نور و زیر نور مستقیم خورشید، می باشد که این تنها خصلت گوشی های نسل جدیدتر می باشد.
ساختار گوشی بسیار مناسب وخوب می باشد مگر قسمت سیاه پشت گوشی که لنز دوربین نیز به روی آن قرار گرفته و اثر انگشت شما کاملاً بروی آن مشهود می ماند واین تنها اشکال گوشی N۷۳ می باشد.هم چنین می توانید در بالای صفحه نمایش گوشی دوربین VGA را برای مکالمات ویدئویی در سیستم ۳G مشاهده نمائید که البته می توانید قابلیت عکسبرداری را نیز برای شما داشته باشد.دقیقا در کنار این دوربین شما می توانید سنسور مربوط به نور گوشی را مشاهده نمائید که به طور خودکار نور پس زمینه صفحه کلید را تنظیم کرده و هم چنین نقش نشانگر فعالیت بلوتوث را ایفا می کند. صفحه کلید گوشی N۷۳ نیز از انتقاد و مشکل کمی بر خوردار می باشد.صفحه کلید کاملاً پائین گوشی را در بر گرفته است. استفاده از دکمه های چند منظوره نیز در گوشی آسان و کارایی فراوانی دارند.دکمه ها دارای نور پس زمینه آبی می باشند که در اکثر شرایط راحت و کافی می باشد.
ساختار Joystick گوشی N۷۳ تاثیر فراوانی در طراحی و ساخت و بدنه گوشی گذاشته است.در این گوشی Joystick کاملاً داخل گوشی فرو رفته است و البته این حالت موجب سختی کار با آن گردیده است و تاکنون نوکیا نتوانسته یک اسمارت فون با قابلیت Joystick کاملاً راحت را به بازار ارائه دهد.
به هر حال برای تمامی گوشی هایی که مجهز به صفحه تاچ اسکرین نمی باشند، صفحه کلید تنها راه برای وارد نمودن اطلاعات خواهد بود و باید اذعان داشت که N۷۳ با صفحه کلید مناسبش یکی از بهترین گوشی ها برای وارد نمودن SMS و تایپ خواهد بود اگر چه قابلیت N۷۳ به عنوان یک پایانۀ مولتی مدیا یک تجربه و نکتۀ مثبت می باشد اما شاید به عنوان صفحه کلید می شد یک صفحه کلید اکسترنال بلوتوث را نیز به عنوان لوازم جانبی این گوشی معرفی کرد اما بهتر است اینگونه فرض کنیم که پس از صفحه کلید گرد ۳۶۵۰ و یا دکمه های عجیب SX۱ زیمنس ، N۷۳ سعی نموده محافظه کارانه تر رفتار نماید.
در سمت چپ گوشی می توانید فرستنده اینفرارد و محل قرارگیری کارت حافظه با یک پوشش و محل اتصال گردنبند را در قسمت پائین تر آن مشاهده نمائید، گوشی با کارت حافظه ۲ گیگا بایتی نیز دارای مشکلی نبوده است. یکی از نقاط قوت N۷۳ استفاده از دو بلندگو برای ایجاد صدای استریو می باشد. البته این حالت تنها در این گوشی استفاده شده و در مدل های مختلفی ار سری ۶۰ و ۴۰ این حالت نیز استفاده نموده است. به عنوان مثال بلندگوهای استریو را می توانید در گوشی ۶۲۳۳ نیز مشاهده نمائید.
بلند گوی N۷۳ همانند ۶۲۳۳ دارای یک پوشش توری مانند می باشد. البته زمانی که گوشی را در حالت افقی نگه دارید می توانید بهترین کیفیت صدا را ار آن انتظار داشته باشید چون در این حالت صدا از برد و بلند گوی گوش به گوش شما خواهد رسید. البته آنچه که واضح می باشد آن است که صدا در N۷۳ بیشتر از حجم بالایی برخوردار می باشد و حتی در قیاس به ۶۲۳۳ حالتی متفاوت و پائین تر دارد و در مجموع جای رجز خوانی برای N۷۳ در این عرصه وجود ندارد البته صدای زنگ این گوشی بسیار بلند و بالا می باشد.
هم چنین کارآیی های موجود در گوشی دارای زنگ های اعلام کنندۀ سه بعدی می باشد و هم چنین شما می توانید از زنگ های ۳D و افکت های سه بعدی نیز استفاده کنید به هر حال تمام کارآیی های جدید جای داده شده در گوشی حیله های بازاریابی می باشند که نوکیا این بار از آن استفاده شده است.
باتری گوشی از نوع BP-۶M LI-P۰L با گنجایش ۱۱۰۰ mAh می باشد در پشت گوشی قرار گرفته است و بنابر گفته سازنده آن این باتری تا ۳۷۰ ساعت کارکرد در حالت استند بای و ۴ ساعت مکالمه را پشتیبانی می کند. برای مصرف کنندگان فعال گوشی حدوداً کمی بیش از یک روز کارایی داشته و باید مجدداً شارژ گردد اما در حالت کلی تا دو روز می توانید بروی گوشی حساب باز نمائید. هم چنین قابلیت پخش ۱۲ ساعت موسیقی بطور مداوم را دارا می باشد. شارژ کامل باتری گوشی نیز ۲ ساعت به طول می انجامد.
● مشخصه های سخت افزاری و نرم افزاری
این مدل نیز به سری ساخت TIOMAP ۱۷۱۰ می باشد(تنها N۹۳ متعلق به سری جدید می باشد)که ایت مطلب باعث شباهت گوشی با برخی دیگر گوشی ها می گردد.سرعت پردازشگر این گوشی نیز ۲۲۰ Mhz می باشد. گوشی دارای RAM با حجم ۵/۲۰ مگا بایت بوده و ۴۲ مگا بایت حافظه نیز در اختیار مصرف کننده می باشد و تمامی اطلاعات نیز قابل ذخیره سازی در گوشی می باشند.
بلوتوث گوشی از نوع ویرایش ۳ با قابلیت پشتیبانی EDR بوده و پرو فایل های زیر پشتیبانی می کند.
ـ BIP-Imag Push
ـ DUN-GW
ـ FT-Server
ـ Handsfree-AG(۱.۰)
ـ OBEX
ـ OPP-Client
ـ Sim Access-Server
متاسفانه این گوشی قابلیت پشتیبانی ارسال صدای استریو از طریق بلوتوث A۲DP را دارا نمی باشد.این گوشی دارای ساختاری مشابه با دیگر تولیدات مربوط به سری ۶۰ می باشند و کارآیی ها و تنظیمات شبیه به آن ها دارد. اما یکی از نقاط قابل توجه که می توان در این گوشی به آن متذکر شد استفاده از USB.۲ و آن هم به صورت کامل که سرعتی قریب بهKbit/s ۸۵۰-۸۰۰ را برای شما فراهم می سازد آن هم زمانی که در حال انتقال اطلاعات در حالت USB Mass Storage می باشید که این سرعت تقریباً ۲ برابر بیش از مدل های قبلی می باشد ولی متاسفانه باز هم شما دارای قابلیت شارژ از طریق USB نمی باشید.
گوشی شما تمامی لوازم جانبی مربوط به پخش موسیقی را پشتیبانی می کند. حتی در بسته شما تبدیل سوکت هدست نیز موجود می باشد. هم چنین ریموت کنترل شبیه به آن چه در ۳۲۵۰ موجود می باشد در گوشی وجود دارد. البته با این اوصاف گوشی چندان پیشرفتی در زمینه موسیقی را ندارد که پخش کننده موجود در گوشی به آن چه در دیگر گوشی ها موجود می باشد بوده و تغییری در این ساختار سازنده مشاهده نمی شود.
یکی از نکات مثبت و جالب اضافه شده در گوشی، قابلیت نمایش تصاویر در گالری به صورت اسلاید می باشد(slide show ) که حرکت تصاویر و جابجائی آن ها بوسیله دکمه کناری گوشی امکان پذیر می باشد و در حین انتقال از یک تصویر به تصویر دیگر دکمه های دیجیتالی و کارآیی زوم و بزرگنمایی نیز به روی گوشی مشاهده خواهد گردید.هم چنین می توانید هر موسیقی را به عنوان موسیقی پس زمینۀ این حالت نیز انتخاب نمائید.البته نحوه نمایش گالری همواره به صورت افقی می باشد که این حالت علی الخصوص در ابتدا نمی تواند خیلی مفید و سریع باشد.علی الخصوص که گالری شما مملو از عکس های گوناگون باشد و شما قصد تهیۀ یک آلبوم را داشته باشید.
خط مربوط به زمان نیز کاملاً شبیه به آنچه در گوشی های سونی اریکسون استفاده شده است می باشد.هم چنین با مشاهده هر یک از تصاویر قابلیت های ارسال سریع آن ها را به پرینتر و یا اضافه نمودن آن ها به پوشه ذخیره مربوط به یک پرینتر را دارید.در رابطه با کارآیی های موجود به روی گوشی می توان از بازی snack و یک آنتی ویروس که در سری E نیز استفاده شده است نام برد، هم چنین یک نسخۀ کامل از برنامۀ مخصوص خواندن فایل های office، PDF با نامquick office نیز به روی گوشی موجود می باشد.
● قیاس با k۸۰۰ سونی اریکسون:
اکثر رفقا وقتی این متن ها را می خوانند می پرسند که حالا این گوشی از گوشی دیگر بهتر است یا نه؟ خلاصه آن که k۸۰۰ را برای مقایسه با این گوشی انتخاب کردیم.
گوشی k۸۰۰ از یکی از کاربردی ترین برنامه های N۷۳ یعنی برنامۀ مخصوص خواندن فایل های PDF و متن ها بهره می جوید و هم چنین wifi در هیچ کدام موجود نمی باشد.دوربین هر دو گوشی تقریباً یکسان است.
فیلم برداری گوشی نوکیا بهتر می باشد، ولی عمر باتری در k۸۰۰ بالاتر است(حدود ۳۰%)
سرعت کارایی ها تا دو برابر بیشتر از N۷۳ می باشد ولی بزرگی و وضوح تصویر در N۷۳ بیشتر است.
Joystick و صفحه کلید در K۸۰۰ بهتر است و متاسفانه N۷۳ قابلیت پخش بلوتوث استریو را ندارد و عملاً از لحاظ مولتی مدیا K۸۰۰ بالاتر خواهد بود.
● نتیجه گیری
این گوشی از لحاظ آنتن دهی دچار مشکل خاصی نمی باشد و صدای بلندگوهای گوشی به اندازه کافی، بلند است و فردی که با او صحبت می کنید به طور کامل و رسا صدای شما را خواهد شنید. قدرت ویبرۀ گوشی نیز در حد متوسط می باشد و به علت بالا بودن صدای بلندگو ها، گوشی دارای صدای رسایی حتی زمانی که در کیف می باشد، است.
تغییراتی دز ساختار سری ۶۰ گوشی نیز داده شده است که کآرایی ها (Application) به راحتی بسته می شوند البته گوشی اگر در زمانی که عکسبرداری می کنید زنگ بخورد، نور صفحه نمایش ناپدید شده و قابلیت پاسخگویی به گوشی کمتر می شود و عملاً ایراد فراتر از دیگر تولیدات سری ۶۰ به روی گوشی های نوکیا در گوشی N۷۳ موجود نمی باشد و حتی در مقایسه باN۷۰ و N۷۲ ، این دو گوشی در برابر N۷۳ رنگ خود را می بازند.
منبع : سایت جی.اس.ام


همچنین مشاهده کنید