سه شنبه, ۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 23 April, 2024
مجله ویستا

مقایسه روند توسعه غدد جنسی قزل آلای رنگین کمان نر (Oncorhynchus mykiss) در آب شیرین و لب شور منطقه بافق


مقایسه روند توسعه غدد جنسی قزل آلای رنگین کمان نر (Oncorhynchus mykiss) در آب شیرین و لب شور منطقه بافق
در این تحقیق روند توسعه غدد جنسی ماهی قزل‌ آلای رنگین کمان نر (Oncorhynchus mykiss) در آب شیرین و لب شور از اواخر مهر ماه تا اواسط اسفند ماه ۱۳۸۱ در ایستگاه تحقیقات شیلاتی آبهای شور داخلی بافق (یزد) مقایسه گردید. جهت انجام این طرح از ماهیان قزل‌آلای رنگین کمان با میانگین وزنی۵ ±۲۰۰ گرم استفاده شد.
در طول ۱۴۰ روز دوره پرورش، دما (۰.۶±۱۳.۸) درجه سانتیگراد، pH(۰.۱۲±۸.۱۸) و اکسیژن محلول (۰.۱۱±۶.۲ میلی ‌گرم در لیتر) در آب شیرین و لب شور یکسان بود و شوری آب شیرین و لب شور بترتیبppt ۰.۴ تا ۰.۵ و ۱۴.۳ تا ۱۴.۷ بود. غذا دهی به ماهیها بوسیله غذای تجاری رایج (غذای GFT۲ چینه) و با توجه به درجه حرارت آب و وزن بیوماس انجام شد.
نتایج حاصل از مطالعه بافت شناسی بیضه‌ های ماهیان نشان داد که روند توسعه بیضه‌ ها در آب لب شور سریعتر از آب شیرین است به طوری که این ماهیان ۲ ماه زودتر از ماهیان نر پرورش یافته در آب شیرین به بلوغ جنسی رسیدند و همچنین این نتایج با تغییرات شاخص گنادوسوماتیکGSI در سطح اعتماد ۹۵ درصد (P<۰.۰۵) مطابقت داشت.
علی فلاحتی مروست
باقر مجازی امیری
مرتضی علی زاده
بهروز ابطحی
منبع : پایگاه اطلاعات علمی


همچنین مشاهده کنید