سه شنبه, ۲۹ اسفند, ۱۴۰۲ / 19 March, 2024
مجله ویستا


نکته های جالب خانه داری


نکته های جالب خانه داری
▪ برای پاک کردن جای بد منظر برچسب های مختلف بر روی درب یخچال میتوانید روغن جلای مبلمان را روی آنها پاشیده و سپس با دستمال نرمی پاک کنید .
▪ برای از بین بردن بود بدی که از فر آشپزخانه بمشامتان رسیده و شما را ناراحت میکند ، میتوانید قبل از پخت غذا ماهی تابه ای را تا نصفه با مخلوط آب و سرکه پر نموده و وسط فر قرار دهید . حال باید فر را بمدت چند دقیقه گرم کرده و سپس بگذارید تا سرد شود .
▪ برای برطرف نمودن چرک یقه پیراهن ، قبل از قراردادن آن در ماشین لباسشوئی میتوانید بر روی یقه پیراهن صابون مالیده و پانزده دقیقه ای صبر کنید . سپس آنرا در داخل ماشین لباسشوئی بیاندازید تا تمیز تمیز شود .
▪ برای پاک کردن لکه های شمع میتوانید بر روی آنها کمی نفت ریخته و بعد از پنج دقیقه پاکش کنید .
▪ بهترین راه زدودن بوی بد پیاز و سیر از دست و انگشتانتان مالیدن دستها با سیب زمینی آب پز است .
▪ برای اینکه دود سیگار را در مکانی سربسته از بین ببرید میتوانید بلافاصله شمعی روشن کنید .
▪ اگر بهنگام اتو کردن لباسی محلی برنگ زرد درآمد میتوانید برای پاک کردن لکه زرد از آب اکسیژنه استفاده کنید .
▪ برای پختن بغولات خشک از یک شب قبل در آب ولرم گذاشته و بهنگام پخت کمی جوش شیرین به آب علاوه نمائید .
▪ اگر کف تنگ آب بنظر کدر میرسد میتوانید کمی نمک و سرکه در کف تنگ نگاهدارید تا بهتر از روز اولش گردد .
▪ برای جذب رطوبت داخل یخچال میتوانید ظرفی پر از نمک در آن قرار دهید .
▪ اگر کیکی که پخته اید از قالب خود خارج نمیشود میتوانید پارچه ای مرطوب زیر ظرف پهن کرده و کمی صبر کنید .
▪ اگر کنسروی را باز کردید ، محتویاتش را داخل ظرف شیشه ای مناسبی قرار دهید تا عمر طولانی تری داشته باشد .
▪ برای اینکه کریستالهای زیباتان بعد از شستشو هنوز درخشش خاصی یابد میتوانید بار آخر آنها را با مخلوط آب و سرکه آب بکشید .
▪ در قابلمه ها و تابه هائی که زرد شده اند میتوانید کمی آب و تمیزکننده قرار داده و بعد بجوشانید . بعد از جوشاندن ابتدا با آب گرم و سپس نیز با آب سرد آنها را آب بکشید .
▪ برای اینکه تنگ آب سفره تمیزی و شفافیت قبلی خود را باز یابد ، میتوانید نصف آنرا با تکه های روزنامه پرکرده و بعد از ریختن آب بر رویشان حسابی تکانش دهید .
▪ برای تمیز کردن شیرهای آب بجای دستمال از جوراب کهنه تان استفاده کنید تا نتیجه عالی را ببینید .
▪ اگر به آبی که گل کلم ها را در آن میجوشانید کمی شیر علاوه کنید ، هم گل کلم ها رنگ سفید زیبائی مییابند و هم خبری از بوی بد در میان نخواهد بود .
▪ برای زدودن لکه لجوج چائی ؛ اگر پارچه تان پنبه ای و یا پشمی بوده و لکه چائی تازه باشد میتوانید آنرا با دستمالی که در آب ولرم خیس کرده اید بمالید . ولی اگر لکه چائی کهنه باشد آنگاه با تکه پنبه ای آغشته به آب لیمو و آب ولرم آنرا تمیز کنید .
▪ اگر دوست دارید رب گوجه فرنگی تان عمر بیشتری داشته باشد بهتر است بعد از صاف کردن سطح روئی رب گوجه فرنگی بر رویش لایه ای روغن زیتون علاوه کنید .
▪ برای زدودن لکه تخم مرغ باید لباس و یا پارچه را مدتی در آب سرد نگاه داشته و سپس با آب ولرم و صابون آنرا بشوئید .
▪ برای نگاهداری بغولات و برنج همیشه برنی های شیشه ای را ترجیح دهید .
▪ برای زدودن بوی ماهی از بشقابهایتان میتوانید در ظرف شستشوی ظروف کمی تفاله قهوه گذاشته و شستشو را آغاز کنید .
▪ برای پوست گرفتن گوجه فرنگی باید با لبه پشتی چاقو در جهت عکس عمل پوست گرفتن چندین بار بر روی گوجه فرنگی بکشید و یااینکه آنها را بمدت یک دقیقه در آب جوش نگاه دارید .
▪ برای دور ساختن مزه تلخ بادنجانها باید بعد از پوست گرفتن آنها را در آب نمک نگاه دارید .
▪ به شستشوی سبزیجات در آبی که بدان نمک علاوه کرده اید عادت کنید زیرا آب نمک سبزیجات را بهتر و مؤثرتر تمیز میکند .
▪ برای ممانعت از ترکیدن سوسیس ها در فر و یا روی منقل میتوانید قبل از پخت آنها را در شیر سرد فرو کنید .
▪ برای زدودن ملح چائی در داخل قوری بهتر است تا پانزده دقیقه در آن سرکه بجوشانید .
▪ برای پاک کردن لکه و رنگ پوست گردوی تازه از دست ها میتوانید آنها را با پنبه ای آغشته به سرکه حسابی مالیده و سپس با آب سرد بشوئید .
▪ برای پاک کردن لکه زنگ فلز بر روی لباس چند قطره بدان آب لیمو علاوه نموده و سپس اتویش کنید .
▪ اگر بر روی پیازهائی که قصد سرخ کردنشان را دارید کمی آرد بپاشید مطمئن باشید که رنگی عالی خواهند داشت .
▪ قبل از پوست گرفتن پیاز انگشتانتان را به سرکه آغشته کنید تا بدینوسیله بوی پیاز بخود نگیرد .
▪ برای راحتی جداشدن پوست تخم مرغ باید بعد از خارج ساختنشان از ظرف آب جوش بلافاصله در ظرف محتوی آب سرد قرار داده و کمی صبر کنید .
▪ اگر به گوشت در حال پخت آب لیمو علاوه کنید هم طعم آنرا مطبوع خواهید ساخت و هم سرعت پخت را افزایش میدهید .
▪ بهنگام پخت قارچ درب قابلمه را کمی باز بگذارید تا هم قارچها سیاه رنگ نشوند و هم آب قارچها براحتی بخار شود .
▪ با افزودن مقدار کمی جوش شیرین به شیر هم از فاسد شدنش در کوتاه مدت جلوگیری خواهید نمود و هم هضم آنرا آسان خواهید کرد .
▪ برای جلوگیری از کپک زدن نان قرار دادن کمی نمک در ظرف نان را فراموش نکنید .
▪ اگر بر روی رو میزی آب میوه ریخت دستپاچه نشوید ؛ کمی نمک بر روی آن پاشیده و مطمئن باشید که در اولین شستشو لکه ای در بین نخواهد بود .
▪ برای برطرف کردن بود بد دهان دانه قهوه بجوید .
▪ برای اینکه درب شیشه ای قابلمه و یا ماهی تابه تان بخار نگیرد با پوست لیمو از داخل سطح شیشه را بمالید .
منبع : پایگاه اطلاع رسانی آذربایجان جنوبی ما


همچنین مشاهده کنید