جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

بررسی میزان تاثیر کلاژن اسبی (آنتیما) در هموستاز خونریزی های ناشی از اعمال جراحی دندانپزشکی، سینوس پیلونیدال، همورویید و لامینکتومی


بررسی میزان تاثیر کلاژن اسبی (آنتیما) در هموستاز خونریزی های ناشی از اعمال جراحی دندانپزشکی، سینوس پیلونیدال، همورویید و لامینکتومی
● سابقه و هدف:
برقراری هموستاز و کنترل خونریزی ، از اصول شناخته شده در انجام انواع جراحی ها است. در برخی موارد، کنترل خونریزی با روش های معمول مانند کوتر کردن یا لیگاتور، سخت و یا غیر ممکن است. با در نظر گرفتن خواص مختلف کلاژن شامل اثر تسریع کننده بر هموستاز، جذب کامل، کمک به ترمیم بافتی، قابلیت انعطاف و کشش مناسب، می توان با استفاده از این ماده به برقراری هموستاز کمک کرد.
● مواد و روش ها:
در این کارآزمایی بالینی تصادفی، ۹۲ بیمار به عنوان مورد و ۹۱ بیمار به عنوان شاهد مورد مطالعه قرار گرفتند. در گروه مورد، کلاژن اسبی به نام آنتیما ساخت کارخانه اپوکرین ایتالیا استفاده شد. در گروه های شاهد اقدامات روتین انجام گرفت. بیماران در ۴ گروه اقدامات دندانپزشکی، جراحی باز سینوس پیلونیدال، هموروییدکتومی و لامینکتومی قرار گرفتند. در تجزیه و تحلیل اطلاعات از شاخص های آماری میانگین و خطای معیار و آزمون های آماری t و کای دو (Chi-square) و تعیین ضرایب همبستگی استفاده شد.
● یافته ها:
میانگین سن بیماران در گروه مورد ۲۹/۱ ± ۴۸/۲۹ و در گروه شاهد ۵۷/۱ ± ۲/۳۳ سال بود. در گروه دندانپزشکی ۷۴ بیمار (۳۶ مورد و ۳۸ شاهد)، در جراحی باز سینوس پیلونیدال ۶۱ بیمار ۳۱) مورد و ۳۰ شاهد)، در هموروئیدکتومی نیمه بسته ۳۶ بیمار (۱۸ مورد و ۱۸ شاهد) و در لامینکتومی ۱۲ بیمار (۷ مورد و ۵ شاهد) قرار داشتند. با این که خونریزی شدیدتر در گروه مورد بیشتر از گروه شاهد بود (r=۰.۲۴۷)، (p=۰.۰۱۱) ولی زمان کنترل خونریزی، و زمان هموستاز کامل در این گروه به طور معنی داری کمتر از گروه شاهد بود(p<۰.۰۰۱)
● نتیجه گیری:
کلاژن اسبی یا آنتیما توانسته است در هموستاز بیماران موثر باشد و می تواند به عنوان یک عامل کمکی در ایجاد هموستاز مدنظر قرار گیرد.
حسن علی محبی
حسن ابوالقاسمی
سیدمحسن تولیت کاشانی
سیداحمد فنایی
علی کبیر
منبع : پایگاه اطلاعات علمی


همچنین مشاهده کنید