چهارشنبه, ۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 24 April, 2024
مجله ویستا

تاثیر بسته بندی تحت خلا و شرایط اتمسفر تغییر یافته بر ماندگاری و کیفیت میوه خرما (.Phoenix dactylifera L)، رقم برحی


تاثیر بسته بندی تحت خلا و شرایط اتمسفر تغییر یافته بر ماندگاری و کیفیت میوه خرما (.Phoenix dactylifera L)، رقم برحی
رقم برحی از مهمترین ارقامی است که به علت داشتن تانن اندک و از بین رفتن مزه گسی در مرحله خلال قابل مصرف می باشد اما بعلت درصد رطوبت بالا، میوه ها بسیار فسادپذیر بوده و ماندگاری کمی دارند. در پژوهش حاضر، تاثیر دو نوع بسته بندی تحت خلا و اتمسفر تغییر یافته و نیز دو دمای نگهداری ۴ و ۲۵oC، بر ماندگاری میوه خرمای رقم برحی برداشت شده در مرحله خلال مورد بررسی قرار گرفت. میوه ها در فواصل زمانی صفر، ۱۰ و ۲۰ روز پس از بسته بندی، از نظر فاکتورهای مختلف کیفی نظیر کاهش وزن، سفتی بافت، مواد جامد محلول، فعالیت آبی، اسیدیته قابل تیتر، پ هاش عصاره، درصد تبدیل به رطب و درصد چروکیدگی مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد میوه ها در شرایط اتمسفر تغییر یافته دارای کمتر از ۱% کاهش وزن، کمترین درصد تبدیل به رطب و بیشترین فعالیت آبی (۰.۹۵۷) بوده و از نظر دیگر صفات کیفی نیز کمترین کاهش را نشان دادند. در بسته بندی تحت خلا، اگر چه درصد کاهش وزن و میوه های چروکیده حداقل بود ولی بخش برزگی از میوه ها (%۲۲.۴) به رطب تبدیل شد و سفتی میوه به نحو قابل توجهی کاهش یافت.
سیدمحمدحسن مرتضوی
کاظم ارزانی
محسن برزگر بفروئی
منبع : پایگاه اطلاعات علمی


همچنین مشاهده کنید