شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا

مقایسه میزان اسانس و منتول موجود در نعناع فلفلی کاشته شده در مناطق مختلف کشور


مقایسه میزان اسانس و منتول موجود در نعناع فلفلی کاشته شده در مناطق مختلف کشور
نعناع فلفلی با نام علمی .Mentha piperita L از خانواده Lamiaceae از جمله گیاهان دارویی و معطری است که اسانس آن مصارف دارویی، غذایی، آرایشی و بهداشتی فراوانی دارد. در حال حاضر این گیاه در مناطق مختلف کشور توسط افراد و شرکت‌های مختلفی کشت می‌شود. تحقیق حاضر به منظور شناسایی و انتخاب منطقه مناسب کاشت و تأثیر اقلیم بر روی میزان ماده مؤثره آن صورت گرفت.
ضمن هماهنگی با یکی از شرکت‌هایی که در مناطق مختلف اقدام به کشت نعناع فلفلی کرده بود، در زمان مناسب اقدام به تهیه نمونه که از طریق خشک‌ کردن سرشاخه‌های هوایی در سایه و دمای محیط تهیه شده بود نمودیم، سپس اقدام به استخراج اسانس از برگ‌های گیاه در مقیاس آزمایشگاهی و به وسیله دستگاه کلونجر گردید. اسانس‌های به دست آمده بر حسب ماده عمده و مؤثر آنها که منتول می‌باشد با روش‌های کروماتوگرافی گازی (G.C.) مورد شناسایی، اندازه‌گیری و مقایسه قرار گرفت و درصد اسانس و مقدار منتول در نمونه‌های فوق تعیین گردید. نتایج به دست آمده تغییرات مقدار اسانس و میزان ماده منتول را در نمونه‌های مختلف نشان داد که بیانگر تأثیر اقلیم بر روی کمیت و کیفیت تولید اسانس در گیاه می‌باشد.
داراب یزدانی
امیرحسین جمشیدی
فراز مجاب
منبع : پایگاه اطلاعات علمی


همچنین مشاهده کنید