جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

بررسی ترکیبات شیمیایی اسانس گیاه مریم ‌نخودی بلوچستانی (Teurium stocksianum Boiss. subsp. stocksianum)


بررسی ترکیبات شیمیایی اسانس گیاه مریم ‌نخودی بلوچستانی (Teurium stocksianum Boiss. subsp. stocksianum)
اسانس گیاه مریم نخودی بلوچستانی با نام علمی Teurium stocksianum Boiss. subsp. stocksianum (از خانواده نعناعیان) در تیرماه ۱۳۷۵ از منطقه سیاهو در شمال بندرعباس جمع‌آوری و با روش تقطیر با آب استخراج شد. راندمان این عملیات ۵/۰ درصد بود. اسانس حاصل با استفاده از روش‌های کروماتوگرافی گازی تجزیه‌ای و متصل به طیف نگار جرمی بررسی شد. ضریب بازداری اجزای اسانسی محاسبه و همراه با طیف‌های جرمی‌شان با استاندارد مقایسه گردید. در مجموع بیست و نه ترکیب در این اسانس شناسایی شد. مواد عمده این اسانس عبارتند از: آلفا - پینن (۶۰/۳۶%)، بتا - پینن (۱۶/۱۴%) و بتا - کوببن (۰۴/۵%).
فراز مجاب
کتایون جاویدنیا
داراب یزدانی
عبدالحسین روستاییان
منبع : پایگاه اطلاعات علمی


همچنین مشاهده کنید