جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

تعیین ویسکوزیته مواد خوراکی مورد استفاده در تغذیه طیور


تعیین ویسکوزیته مواد خوراکی مورد استفاده در تغذیه طیور
در این مطالعه ویسکوزیته کاربردی بالقوه تعداد ۲۵ نمونه مواد خام خوراکی اندازه گیری شد که نسبت به هم تفاوت داشتند. کمترین مقادیر ویسکوزیته کاربردی بالقوه در مورد ذرت خوشه ای، نخود فرنگی و ذرت بود و بیشرین مقدار برای جو و چاودار مشاهد گردید. درجه حرارت صفحه پلت کننده با قطر ۲.۵ میلی متر روی مقدار ویسکوزیته کاربردی واقعی تاثیر داشت، که مقادیر زیاد آن فقط موقعی دیده می شود که ویسکوزیته کاربردی بالقوه بالا و درجه حرارت هم بیشتر از ۹۰ oC باشد.
اندازه ذره های آردی شکل (بلغور) استخراج شده به میزان زیادی مقادیر ویسکوزیته کاربردی واقعی را تغییر می دهد و ریز کردن ذرات درشت نیز باعث تغییرات کمتر ویسکوزیته کاربردی واقعی می شود. اندازه ذرات در فعالیت آنزیمی تاثیری ندارد و دفع فضولات و مصرف آب مربوط به مقدار جذب مواد غذای در جوجه بوقلمون های گوشتی در سن ۵ هفتگی با استفاده از ۲۵ ماده خام خوراکی اندازه گیری شد. رگرسیون خطی محاسبه شده با داده های مربوط به پرندگان (برای هر ماده خوراک) به صورت متغییر وابسته محاسبه گردید و نیز پارامترهای غذایی به صورت متغییرهای مستقل غیر وابسته اند. موثرترین معادلات ویسکوزیته کاربردی واقعی و پتاسیم بر مبنای ویسکوزیته کاربردی بالقوه، درجه حرارت پلت زدن و پتاسیم می باشد با ضریب همبستگی ۰.۷۵ که متغیرهای وابسته افزایش نخواهد یافت.
اکبر یعقوب فر
منبع : پایگاه اطلاعات علمی


همچنین مشاهده کنید