شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا

بررسی اثرات برخی عوامل فیزیکی و شیمیایی بر رشد و بازماندگی میگوی ببری سبز Penaeus semisulcatus


بررسی اثرات برخی عوامل فیزیکی و شیمیایی بر رشد و بازماندگی میگوی ببری سبز Penaeus semisulcatus
این تحقیق در ۳ استخر ۰.۴ هکتاری با تراکم ۲۵ عدد پست لارو در متر مربع در سایت پرورشی حله استان بوشهر در سال ۱۳۸۱ انجام گردید. میانگین میزان برداشت از سه استخر میگوی ببری سبز طی ۱۰۹ روز دوره پرورش، ۷۸۱ کیلوگرم معادل ۱۹۵۴ کیلوگرم در هکتار با میانگین وزنی ۱۰.۵۹ گرم و ضریب غذایی ۱.۳ بود.
فاکتورهای ثبت شده در دوران پرورش از قبیل دمای آب، اسیدیته، میزان شفافیت، شکوفایی پلانکتونی، شوری، نیترات، فسفات، عمق آب استخر، اکسیژن محلول و میزان غذای مصرفی همبستگی های متفاوتی را با متغیر وابسته وزن میگوها داشته اند که در این میان میزان شکوفایی پلانکتونی در میگوی ببری سبز به میزان r=۰.۸۰۷ بیشترین همبستگی را داشت. مجموع مقادیر همبستگی چهار فاکتور میزان شکوفایی پلانکتونی، اکسیژن صبحگاهی، ثبات اسیدیته در محیط استخر و میزان غذادهی به ترتیب اهمیت (r=۰.۹۳۹) برآورد گردید.
مهراب بنافی
وحید یگانه
منبع : پایگاه اطلاعات علمی


همچنین مشاهده کنید