جمعه, ۱۰ فروردین, ۱۴۰۳ / 29 March, 2024
مجله ویستا

باقی مانده آنتی بیوتیکها درمواد غذایی با منشاء دامی


باقی مانده آنتی بیوتیکها درمواد غذایی با منشاء دامی
امروزه در اکثر نقاط دنیابخش اعظم غذای انسان را دام ها بر اورده می کنند حال اینکه انسان امروز با تیز بینی و هوشیاری نه تنها برای رفع گرسنگی بلکه برای رساندن مواد غذایی""Nutrient(پروتئین ها،چربی ها ،کربوهیدرات ها ،ویتامین ها و...) به بدن جهت میزان قابل مصرف سلول های آن وبر طبق هرم غذایی مربوطه به غذا نگاه کرده و به دنبال بهره وری بیشتر از آن می باشد.
در این اثنا اهمیت دام سالم نیزاز دید انسان ها خارج نمانده و سلامتی دام را سلامتی خود پنداشته و هرگونه مخاطراتی را برای آنها مخاطره ای برای خویش می داند لذا خود را بر آن داشته که با استفاده از روش های نوین پزشکی و دامپزشکی سعی در شناخت و کنترل بیماری های دام ها نموده و در این راستا استفاده ازآنتی بیوتیک ها را نیز همچون دیگر داروها به خدمت گرفته است.
علاوه بر بحث درمان در حیوانات اهلی امروزه مطلب دیگری که حائز اهمیت است استفاده از هورمون ها و مکمل های غذایی برای مصرف دام ها به طرق مختلف و برای تسریع در امر رشد و ورود سریع ترشان به بازار عرضه و بالا بردن سطح مواد مغذی در غذای حاصله از آنها برای انسان می باشد.
این در حالی است که نگرانی هایی نیز در عصر حاضر در مورد محصولات حاصله از این دام ها که عمدتا به طریق صنعتی پرورش داده میشوند را در بین مصرف کنندگان بوجود آورده و جامعه پزشکی و دامپزشکی را بر آن داشته تا تحقیقات وسیع الطیفی را حول محور باقی مانده داروها در مواد غذایی انجام دهند و در این اثر بطور اختصاصی تر به بررسی باقی مانده آنتی بیوتیک ها در مواد غذایی می پردازم.
محمد حسن بیکی


همچنین مشاهده کنید