پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

مطالعه میکروبیولوژیک و کلینیکال پاتولوژیک تورم مفصل عفونی در گاو


مطالعه میکروبیولوژیک و کلینیکال پاتولوژیک تورم مفصل عفونی در گاو
● هدف:
بررسی تغییرات کلینیکال پاتولوژیک مایع مفصلی در تورم مفاصل باکتریایی گاو.
● طرح:
بررسی مقطعی.
● حیوانات:
۱۱۷راس گاو مبتلا به آرتریت و ۴۸ راس گاو سالم.
● روش:
نمونه های مایع مفصلی۱۱۷ راس گاو مبتلا به آرتریت و ۴۸ راس گاو سالم در کشتارگاه های اطراف تهران گرفته شدند. کشت مایع مفصلی برای جدا کردن باکتری ها، میکوپلاسماها و مخمرها انجام شد. مشخصات ظاهری و آزمایش های چسبندگی و لخته موسین بر روی مایع مفصلی دام های سالم و مبتلا انجام شد. تعداد گلبول های سفید و میزان پروتئین تام، گلوکز، فسفاتاز قلیایی (ALP)، آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) و آلانین آمینوترانسفراز (ALT) مایع مفصلی گاوهای سالم و بیمار اندازه گیری شدند.
● تجزیه و تحلیل آماری:
برای پی بردن به اختلالات آماری معنی دار هر پارامتر در گروه های مختلف سالم و بیمار از آزمون های آنالیز واریانس (ANOVA) و چند دامنه ای دانکن استفاده شد.
● نتایج:
از کشت مایع مفصلی۴۰ راس از گاوهای مبتلا به آرتریت، میکروارگانیسم جدا شد (۳۴.۳ درصد). عوامل ایجاد کننده آرتریت که در کشت جدا شدند عبارت بودند از: میکو پلاسما (۴۶.۳ درصد)، عوامل باکتریایی ۳۲.۷ درصد، عوامل مخمری ۱۴.۱درصد و عوامل مشترک (حضور توام میکوپلاسما و سایر باکتری ها در ۶.۹ درصد). در بیشتر موارد آلودگی های مفاصل با عوامل باکتریایی و میکوپلاسمایی، آزمایش لخته موسین و ویسکوزیته مایع مفصلی ضعیف و متوسط بود. در مقایسه با گروه شاهد، تعداد گلبول های سفید، فعالیت آنزیم های ALT,ALP,AST و میزان پروتئین تام مایع مفصلی در عفونت های باکتریایی، میکوپلاسمایی و مخمری مفاصل مبتلا به طور معنی داری افزایش (P<۰.۰۵) و میزان گلوکز مایع مفصلی به طور معنی داری کاهش یافته بود.(P<۰.۰۵)
● نتیجه گیری:
۳.۴ درصد گاوهای مورد مطالعه مبتلا به آرتریت بودند. در ۶۶ درصد موارد، هیچگونه باکتریای از مایع مفصلی گاوهای مبتلا جدا نشد که نشان دهنده حضور سایر عوامل ایجاد کننده آرتریت مانند ویروس ها و واکنش های ایمونولوژیک می باشد.
پروانه خضرایی نیا
محمدجواد قراگزلو
سعید نظیفی
جمال نجفی
عبدالمحمد حسنی طباطبایی
پرستو یوسفی
منبع : پایگاه اطلاعات علمی


همچنین مشاهده کنید