پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

بررسی شرایط محیطی و محاسبه نیازهای حرارتی کشت پسته در دشت برخوار


بررسی شرایط محیطی و محاسبه نیازهای حرارتی کشت پسته در دشت برخوار
پسته یک محصول ایرانی بوده و براساس کتیبه‌های یونانی و حکایت‌های تاریخی کشت آن در کشور ما به ۳ تا ۴ هزار سال پیش می‌رسد. از زمان کاشت تا رسیدن محصول پسته، رشد این گیاه یازده مرحله فنولوژی متورم شدن جوانه‌ها، بازشدن جوانه‌ها، گل‌دهی، ریزش گل‌ها، پنجه‌زنی و پهن شدن برگ‌ها، تشکیل پوسته روئین، تشکیل پوسته چوبی، رسیدگی کامل، زمان برداشت، زردشدن و ریزش برگ‌ها را پشت سر می‌گذارد.
طول هر مرحله بستگی به میزان کل حرارتی دارد که گیاه در آن مرحله دریافت داشته است، لذا هر گیاه برای این که دوره تکاملی رشد خود را در طول سال به حد کمال برساند به مقداری حرارت نیاز دارد.
جواد خوشحال دستجردی
سمیه شهسواری
منبع : حوزه معاونت تحقیقات و فناوری


همچنین مشاهده کنید