جمعه, ۳۱ فروردین, ۱۴۰۳ / 19 April, 2024
مجله ویستا
نقش هموسیستئین در بروز آلزایمر
عمدهترین دلیل ضعف در دوران پیری در آمریکای شمالی، آلزایمر میباشد. در این بیماری توانایی فرد در زمینه فکر کردن، تشخیص دادن، استدلال و عمل کردن کاهش مییابد. احتمال ابتلا به آلزایمر در افرادی که سطح هموسیستئین (یک اسید آمینه) خون آنها بالا میباشد، بیشتر است.
برخی افراد فقیر در مقایسه با خویشاوندان خویش کمتر در معرض ابتلا به آلزایمر قرار دارند و این خود تأییدی بر این نکته است که این بیماری ژنیتکی نمیباشد، بلکه بر اثر سبک زندگی یا محیط زندگی بهوجود میآید. در آمریکای شمالی یک نفر از هر ده نفر در سن ۶۵ سالگی و پنج نفر از هر ده نفر در سن هشتاد و پنج سالگی به این بیماری مبتلا میباشند.
در آلزایمر مغز آسیب میبیند و سلولهای مغزی در حال مرگ با رشتههای بتاآمیلوئید پروتئین ترکیب میشوند.
هر عاملی که باعث افزایش خطر حمله قلبی یا حمله مغزی شود، منجر به افزایش بروز آلزایمر میشود. بنابراین از عواملی که در بروز این بیماری میتوانند مؤثر باشند، میتوان به مصرف دخانیات، اضافه وزن، عدم ورزش، مصرف رژیمهای غذایی پرچرب، مصرف بیش از اندازه کالری ، فشار خون بالا و کلسترول بالا اشاره کرد.
عوامل خطر رژیمی شامل عدم مصرف کافی سبزیجات، کمبود مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ (این اسید های چرب درغلات کامل، انواع لوبیا، دانه ها و ماهی های آبهای عمیق یافت میشوند) و مصرف بیش از اندازه گوشت میباشند. کسانی که میزان اسید فولیک خونشان پایین و میزان هموسیستئین خون آنها بالا میباشد، بیشتر در معرض ابتلا به آلزایمر قرار دارند.عدم مصرف کافی سبزیجات برگی شکل و غلات کامل باعث کمبود اسید فولیک میگردند و همچنین خوردن بیش از اندازه گوشت باعث افزایش مقدار متیونین میگردد. بر اثر دوعامل ذکر شده (کمبود اسید فولیک و افزایش مقدار متیونین) مقدارهموسیستئین مغزبالا میرود که این خود باعث تشکیل پلاکهایی در رگهای مغزی میشود و در نهایت منجر به حملات کوچک مغزی شده که این حملات به مغز آسیب میرسانند.
متیونین اسید آمینه ضروری است که بدن از آن برای ساختن اسید آمینه غیر ضروری هموسیستئین استفاده میکند. اگر مقدار هر یک از سه ویتامین: B۱۲ ، اسید فولیک یا پیریدوکسین (B۶) کم باشد، متیونین به ترکیب سمی هموسیستئین تبدیل میشود که این ماده سمی به رگها آسیب می رساند و منجر به بروز حملات قبلی و سکتههای مغزی و آلزایمر میشود. گوشت یکی از منابع غنی متیونین میباشد. سبزیجات برگی شکل و غلات کامل، منابع غنی اسید فولیک هستند که مانع تبدیل متیونین به هموسیستئین میشوند. همچنین کاهش دریافت گوشت قرمز و مرغ باعث کاهش مقدار متیونین در خون شما میشود.
اسید فولیک برای تبدیل کربوهیدرات به انرژی لازم میباشد. شما میتوانید با دریافت اسید فولیک از منابع آن (غلات کامل و غنی شده، سبزیجات سبز برگی شکل، انواع لوبیاها، دانه ها، مغزها و بسیاری از گیاهان دیگر) و با کاهش دریافت متیونین از طریق کاهش مصرف گوشت از بروز بیماری آلزایمر جلوگیری کنید.
منبع : تبیان
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
اسرائیل اصفهان ایران ایران و اسرائیل انفجار استان اصفهان حمله ایران به اسرائیل گشت ارشاد حسین امیرعبداللهیان ارتش جمهوری اسلامی ایران دولت وعده صادق
سیل تهران هواشناسی زلزله دبی زمین سیلاب قوه قضاییه قتل شهرداری تهران سازمان هواشناسی سلامت
قیمت خودرو قیمت طلا فرودگاه بانک مرکزی بازار خودرو ایران خودرو خودرو قیمت دلار تورم حقوق بازنشستگان قیمت سکه دلار
فضای مجازی تلویزیون سینمای ایران کتاب تئاتر سریال
اینترنت
رژیم صهیونیستی فلسطین غزه سازمان ملل آمریکا جنگ غزه روسیه امیرعبداللهیان شورای امنیت عملیات وعده صادق اسراییل حماس
فوتبال استقلال پرسپولیس صنعت نفت آبادان شمس آذر قزوین لیگ برتر لیگ قهرمانان اروپا رئال مادرید بازی بارسلونا تراکتور سپاهان
چین هوش مصنوعی گوگل سامسونگ فناوری تلگرام وزیر ارتباطات اپل ناسا عیسی زارع پور
خواب چاقی پزشک پیاده روی گیاهان دارویی