شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا

باکتری مفید برای پیشگیری از بیماری‌ها


باکتری مفید برای پیشگیری از بیماری‌ها
وقتی كه شما غذا می‌خورید، روده كوچك، معده ، كبد و لوزالمعده آنزیم‌هایی را برای هضم و جذب غذا ترشح می‌كنند كه این آنزیم‌ها، باعث تجزیه مواد غذایی به اجزاء تشكیل دهنده آنها می‌شوند. یعنی كربوهیدرات را به قندها، پروتئین را به اسید آمینه‌ها و چربی را به گلیسرول، اسیدهای چرب و مونوگلسیریدها تجزیه می‌كنند كه این واحد‌های كوچك می‌توانند وارد جریان خون شده و جذب بدن شوند.
اما، بسیاری از مواد غذایی گیاهی مثل انواع سبزی‌ها و میوه‌ها دارای پلی ساكاریدهای (یك نوع كربوهیدرات) غیر قابل هضم هستند كه نمی‌توانند توسط رود كوچك جذب شوند. در نتیجه این پلی ساكاریدهای غیر قابل هضم (فیبرها) وارد رود بزرگ شده و در آنجا توسط باكتری‌هایی تخمیر شده و به شكل اسیدهای چرب كوتاه زنجیره در می‌آیند كه حركات روده را منظم كرده و از سرطان روده جلوگیری می‌كنند. همچنین جذب خون شده و مقدار كلسترول را كاهش می‌دهند، در نتیجه از بروز حملات و سكته‌های قلبی پیشگیری می‌كنند.
باكتری مفید در روده كه باعث تخمیر فیبرهای غذایی (مواد غیر قابل هضم) می‌شود، لاكتوباسیلوس نام دارد.
باكتری مفید لاكتوباسیلوس برای تخمیر و نگهداری شیر و غذاهای گیاهی استفاده می‌شود. تعداد این باكتری در بدن بسیار زیاد است، طوری‌كه ۹۵ در صد سلول‌های بدن را پوشش می‌دهند. این باكتری از عمل باكتری‌ها مضر ناشی از عفونت در بدن جلوگیری كرده و نیز از ابتلا به بیماری‌های روده‌ای مثل كولیت زخمی۱، كورون۲ و سرطان پیشگیری می كنند. دو كربوهیدرات غیر قابل هضم كه شامل فروكتوالیگوساكارید۳ و اینولین۴ می باشد ، تخریب و التهاب روده كوچك را كه توسط باكتری‌های مولد اسهال بوجود می آیند، بهبود می بخشند. ثابت شده است که فلور طبیعی روده (باكتری مفید روده) از بروز سرطان كه توسط مواد سرطان‌زایی مثل ماده سرطان زای روده موش به‌نام ۱ و ۲ دی متیل هیدرازین۵ ایجاد می‌شود، جلوگیری می‌كند. این كربوهیدرات‌های غیر قابل هضم جذب املاح، كلسیم، منیزیم، روی و آهن را افزایش داده و از پوكی استخوان در حیوانات جلوگیری می‌كنند.
منبع : تبیان


همچنین مشاهده کنید