شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا

ماهی طلال


ماهی طلال
نام انگلیسی : Indian mackerel
نام علمی : Rastrelliger kanagurta
نام محلی : گرفا
خانواده : Scombridae
کد : SCombe.R.k.۲
مشخصات :
مشخصات مورفولوژی
فرم و رنگ بدن:
بدن نسبتا کشیده تا حدی کلفت ،در طرفین قاعده باله پشتی دو ردیف طولی از لکه های کوچک تیره و در بخش بالایی بدن نوارهای طولی تیره باریک و یک لکه سیاه نیز نزدیک حاشیه پایینی باله سینه ای وجود دارد.
باله ها:
باله پشتی اول دارای ۹ تا ۱۰ شعاع سخت و باله پشتی دوم دارای ۱۱ تا ۱۲ شعاع نرم است و باله مخرجی دارای ۱ تا ۲ شعاع سخت و ۱۱ شعاع نرم و به دنبال باله پشتی دوم ۵ تا ۶ بالچه و به دنبال باله مخرجی ۵ بالچه وجود دارد.
فلس:
فلسها از نوع دایره ای است و منطقه فلسدار corselet وسعت متغیری دارد.
دندان :
دهان بزرگ و انتهایی و هر دو فک دارای دندان است و با فک توسعه یافته پایینی که در زیر فک بالایی می باشد دارای دندانها مخروطی است.
طول:
حداکثر اندازه ۳۵ سانتیمتر و بطور متوسط ۲۵ سانتیمتر است.
سایر مشخصات :
چشمها درشت،خارهای آبششی خیلی طویل و وقتی دهان ماهی باز شود قابل رویت است.تعداد خارهای آبششی روی اولین کمان آبشش ۴۵ تا ۵۰ عدد می باشد دهانه های آبششی وسیع و پرده های آبششی جدا از هم و بدون قطعه رابط است.
مشخصات بیولوژی
مکان زندگی:
یک ماهی اپی پلاژیک نریتیک است و در آبهای گرمتر از ۱۷ درجه سانتیگراد زیست می کنند و در دسته‌های بزرگ حرکت می کنند.
تغذیه:
انواع جوان از فیتوپلانکتونها و زئوپلانکتونها و انواع بالغ از لارو ماهی و میگوها تغذیه می کنند.
پراکنش:
سراسر خلیج فارس و دریای عمان
تولید مثل:
جزءماهیان تخمگذار است
ارزش اقتصادی:
گوشت آنها طعم عالی داشته و بعضی از گونه ها ی آن در صنایع کنسرو سازی مهمترین ماده اولیه تولید کنسرو محسوب می شوند و از اهمیت اقتصادی بالایی بر خوردارند.
روش صید:
تور گردان پیاله ای ،تور بالارونده و در نزدیکی ساحل از تله های ساخته شده از نی استفاده می گردد
منبع : مرکز آموزش عالی میرزا کوچک خان گیلان


همچنین مشاهده کنید