جمعه, ۳۱ فروردین, ۱۴۰۳ / 19 April, 2024
مجله ویستا

پیشگیری از سرطان ریه با سویا


تاكنون فواید زیادی برای دانه سویا توسط دانشمندان كشف شده بود ولی، آنچه در آخرین شماره مجله جامعه پزشكی آمریكا )JAMA( به عنوان فایده جدید سویا در نظر گرفته شده است، جالب و عجیب است. بر اساس تحقیقی كه نتیجه‌اش در این مجله پزشكی منتشر شده است، مصرف غذاهای حاوی حبوبات و به خصوص سویا، خطر ابتلا به سرطان ریه را كاهش می دهد. ‌
دانشمندان مركز تحقیقات سرطان دانشگاه تگزاس اندرسون از مدت‌ها قبل می‌دانستند كه آسیایی‌هایی كه به طرز واضحی مقادیر زیادی حبوبات و سویا مصرف می‌كنند، كمتر از سایرین دچار سرطان ریه می‌شوند. به همین دلیل تحقیقی ترتیب دادند كه در آن هزار و ۶۷۴ بیمار مبتلا به سرطان ریه و هزار و ۷۳۵ فرد سالم را مورد بررسی قرار دادند و دریافتند كه بیماران دارای سرطان ریه بسیار كمتر از افراد سالم غذاهای حاوی فیتواستروژن مصرف می‌كنند. بر اساس این تحقیق فیتواستروژن‌ها ۲۰ درصد در مردان و ۴۵ درصد در زنان، خطر ابتلا به سرطان ریه را كم می كنند.
منبع : مجله سلامت


همچنین مشاهده کنید