پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

سیب


سیب
Apple

سیب، این نماد جاودانگی و غذای محبوب خدایان و الهه ها به عنوان پاداش كارهای نیك به انسان هدیه می شود. اما این هدیه ای است كه انسان خود طی هزاران سال دورگ گیری و اصلاح نژاد بر كیفیت آن بیش از پیش افزوده است تا آنجا كه گونه سیب خوراكی اصلاً به طور وحشی در طبیعت وجود ندارد. براساس بررسی های بیوشیمیایی گلكوزیدهای موجود در سیب باغی تنها در چهارگونه سیب وحشی یافته می شود و از این رو به نظر می رسد كه آنها والدین وحشی سیب محبوب خدایان باشند.
تنوع گونه های جنس سیب در غرب تركیه و جنوب غربی روسیه در آسیای صغیر بیشتر از هر جای دیگر است و به احتمال بسیار سیب نخستین بار در همین نواحی كاشته شده و سپس از آنجا به سرتاسر اروپا و جهان انتشار یافته است. در ایران نیز انواع وحشی سیب در استان های گیلان، مازندران، آذربایجان، كردستان، كرمانشاه، لرستان و فارس به طور خودرو می رویند. سیب سرشار از اسیدهای آلی، اسیدمالیك، اسید گالیك و مقادیر زیادی نمك های پتاسیم و سدیم است. بیشتر اسیدها و نمك های ارزشمند سیب درست زیرپوست آن تجمع یافته اند. عمده خواص درمانی سیب نظیر درمان یبوست و بی خوابی به اسید مالیك و تارتاریك موجود در آن مربوط می شود. سالانه بیش از ۵۶ میلیون تن سیب در جهان تولید می شود كه كشور چین بزرگترین تولیدكننده و پس از آن به ترتیب ایالات متحده، تركیه، ایتالیا، آلمان، فرانسه، ایران، لهستان، آرژانتین و هند مقام های دوم تا دهم را دارند. سیب از معدود میوه هایی است كه انبارسازی طولانی مدت را تحمل می كند و كیفیت خود را از دست نمی دهد.
منبع : روزنامه شرق


همچنین مشاهده کنید