شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا

بدن چگونه از پروتیین استفاده می‏کند؟


بدن از پروتیین برای ساختن سلول‏های جدید، نگه‏داری بافت‏ها و ساخت پروتیین‏های جدید برای انجام اعمال معمولی روزانه استفاده می‏كند. حدود نصف پروتیین غذایی كه رزانه یك انسان مصرف می‏كند، برای ساخت آنزیم‏ها كه نقش در هضم دارند، ساخت سلول‏ها و مواد شیمیایی استفاده می‏شود. مواد شیمیایی كه در رد و بدل كردن پیام‏های عصبی در بدن وجود دارند از پروتیین ساخته شده و در آخر، پروتیین نقش بسیار مهمی در تولید هر سلول و هر فرد دارد. بخشی از DNAكه اطلاعت ژنتیك انسان در آن وجود دارد، از پروتیین تشكیل شده است.
پروتیین‏های با كیفیت بالا و پروتیین‏های با كیفیت پایین به دلیل شباهت بدن حیوانات به بدن انسان، پروتیین بدن آن‏ها نیز از نظر تركیب اسید آمینه‏ها مشابه بدن ماست. به همین دلیل متخصصین، پروتیین‏های حیوانی مثل گوشت قرمز و سفید، ماهی تخم‏ مرغ و لبنیات را پروتیین با كیفیت بالا می‏نامند. بدن ما این نوع پروتیین را آسان‏تر و بهتر جذب می‏كند. این نوع پروتیین می‏تواند با حداقل هدر رفتن باعث ایجاد بافت در بدن نشود. پروتیین‏های گیاهی مثل غلات، پروتیین‏های میوه و سبزی‏ها، حبوبات و دانه ‏های روغنی میزان محدودی اسید آمینه‏ ها دارند. بدن، به آسانی پروتیین‏های حیوانی قادر به جذب نیست؛ به عبارت دیگر كیفیت غذایی این مواد پروتیینی به اندازه‏ی پروتیین حیوانی نیست.
منبع : واحد مرکزی خبر


همچنین مشاهده کنید